fredag den 1. december 2023

Så blev det vinter!

Vejret er ikke sådan at greje, men efterhånden har jeg da fundet ud af at det allerhelst vil overdrive. I går fik vi sne i store mængder: 25 cm på et enkelt døgn, og dernæst frost der kan mærkes, så nu bliver det nok liggende et stykke tid. Jeg tog en lille tur med sneskovlen foran huset og fik fodret fuglene, men alle billeder er taget inde i varmen.En lille smule farve midt i det hvide...Kernebideren er flyttet ind for alvor. Den sidder i fuglehuset det meste af dagen når det sner, men den deler pænt maden med de andre fugle.

Her under snekalotten og julebelysningen bor en del af vores gråspurve, så de har fået tag på deres 'hus' og hygger sig sikkert ganske godt i deres buksbom-igloo.


Oktober og november har givet 275 mm nedbør sammenlagt. Som sagt overdrivelse!


12 kommentarer:

 1. Så fine bilder fra din snødekte hage, Ulla! Du har virkelig fått uvanlig mye snø så langt i vinter. Her er det kun 5 cm, og jeg skulle gjerne fått like mye som deg. Akkurat nå er det -10 her, og sånn skal det fortsette i minst en uke til. Snekalotten med lys er kjempefin! Der trives nok småfuglene i din hage godt. 275 mm med nedbør på to måneder er omtrent som jeg hadde i juli og august. Jeg er glad for at vi har fått mindre nedbør i det siste. Hygg deg med all snøen :)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tak Marit, jeg hygger mig! Du skal jo nok få en del mere i vinterens løb, men her kommer det altid som lidt af en overraskelse og så kan der gå flere måneder før det sner igen. Vi får jo begge temmelig meget nedbør, det er bare på de forkerte tidspunkter, og jeg ville ønske vi kunne få noget regn næste forår.
   Ja, fuglene bor så fint i deres 'igloo'!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Det ser helt fantastiskt ut med all snön och färggranna kulor och belysningen. Fåglarna njuter säkert av att bo där. Vi har inte lika mycket snö men alldeles lagom för att allt skall vara täckt av ett vitt täcke.
  Ha en fin 1:a advent /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika, og en god advent til dig også! Du får jo nok mere sne end jeg gør i vinter, men her kommer det i store portioner med lange pauser ind imellem, så vi må nyde det mens det varer. Ja fuglene har det sikkert fint i deres oplyste igloo:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja, jeg skal love for at I fik sne. Sneen pynter og det er nogle meget flotte billeder du har taget af haven. Utrolig fin buksbomkugle med snekalot og lys! :-) Men i næste uge smelter al den sne og så har din have fået endnu mere vand. Det er sandelig en overdrivelse!! :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man siger jo at overdrivelse fremmer forståelsen, men nu tror jeg nok den er sivet ind:-) Jeg synes de lover dagsfrost en hel uge frem, men lad os nu se hvad det bliver til... Lige nu skal det bare nydes. Fuglene hygger sig sikkert gevaldigt i deres oplyste 'snehytte'. Det er jo ren luksus!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Det er et gedigent lag sne, der har lagt sig i din have. Kernebideren tror jeg aldrig har besøgt os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kernebideren har besøgt os i sommers også, så jeg tænker den bor i nærheden. Den er ret ligeglad med mennesker, og bliver på foderbrættet til den er færdig med sin mad - sjov adfærd! Sneen gad den åbenbart ikke være ude i, så den blev på sin plads til det holdt op med at vælte ned, faktisk det meste af dagen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. uh ja det er så flot nu. Det var så skønt at vågne op til forleden. Og solen har tittet lidt frem engang imellem. Herligt. Jeg har osse været rundt og tage en masse billeder, der skal vise vi stadig kan få sne herhjemme.
  Den bor da godt den kærnebider. Vi har osse et par, men de kommer vist nede fra skoven, de er her ikke hver dag. Gråspurvene er ekstra fornemme med deres bolig,, indlagt lys og tykt snetag,, flot.
  Det bedste er næsten det ikke har blæst, så det meste sne ligger stadig på grenene, spændende hvor længe. Jeg har været ude og "læse" spor i sneen. En god mulighed for at tjekke om der er rotter der lister rundt, men der var kun et par katte spor, egernspor og diverse fugle, heldigvis...
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Godt du også fik en god portion sne Gunvor. Det luner altsammen og er så flot når det ligger på alle grene. Kernebideren er her kun af og til, men den ser ud til at føle sig hjemme - og det er jo en flot fugl. Gråspurvene har virkelig fundet sig en god bolig i buksbommen, et sted hvor spurvehøgen heller ikke kan komme, så på alle måder et dejligt sted:-)
   Fint at tjekke for spor, når lejlighed byder sig!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Mye snø hos deg også, ja, nå er det vinter her også, blir spennende å se hvor lenge snøen blir liggende. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Ingeborg! Det er helt hyggeligt med sne, men det forsvinder nok snart igen. Du har vel en større chance for hvid jul?

   Hilsner fra Ulla

   Slet