mandag den 1. juli 2024

På en regnfuld søndag...

... gik jeg rundt i haven med mit kamera og tog billeder af de våde planter. Juni sluttede med 20 mm i går og kom alt i alt op på 91 mm, så vi kan kun være tilfredse.
   Regnen får det meste til at strutte af velvære, men græsserne skal lige igennem et par dage hvor de ligger ned og ser helt fortabte ud. Calamagrostis Karl Foerster har dog en vidunderlig evne til at rejse sig igen, og den plejer at stå flot hele vinteren. Vi har den både i potter og bede for det er en yndling.Løvefod er i blomst mange steder og her på terrassen hvor den har klemt sig ned mellem fliserne har den rigtig plads til at brede sig når regnen tynger,men på terrasserne har vi også tomater, som er kommet godt i gang med væksten, og i en af potterne har jeg plantet de røde grønkål der blev til overs fra køkkenhaven. Flotte blade! 


- Og så er der naturligvis højbedet fyldt med georginer, som trods snegleangreb ser ud til at vokse fra de glubske gæster.Lidt billeder af havens bede giver et indtryk af frodighed og meget grønt.De første Hosta blomster er i gangmens vortemælk Fireglow er blegnet fra sine ildfulde kulører.Detaljerne kan være værd at studere når regnen har gjort sit. Her er det en lille perikon med dråber, og her er det valmuer der står med vand til randen af frøhusene. De sarte kronblade er jo faldet af i sådan et regnvejr, men de kommer nok igen med nye blomster snart.

På marken bagved blev høet presset og alle de store rundballer bragt i hus inden regnen, så her var fuld aktivitet den halve nat, men sådan er vilkårene jo når man driver landbrug.
   Her hos os skal jeg nu ud og klippe fingerbøl ned, og så er der i år kommet en del ribs på buskene under æbletræet. Det er første år disse buske viser tegn på trivsel og ikke er plaget af store luse-angreb, så det skal udnyttes.Juli starter køligt og vådt, så det kan jo bare blive bedre:-)


13 kommentarer:

 1. Det er flotte bilder av dine regntyngede planter, og spesielt av dine valmuer. De er vakre både med blomster og kolber. Regndråper er dekorative på blader og blomster uansett. 91 mm høres ut som en passende mengde med regn. Ja, det meste kan bare bli bedre nå, Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Marit! Jeg synes også vores regnmængde er passende. Det ligger en del over gennemsnittet for en 'normal' juni - men hvem kan efterhånden huske en normal måned? Her er vi meget klar til en sommermåned med sommervejr:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Flot fanget dit billede med valmuekapsel og regndråber. Regndråbebilleder er så smukke.
  Her kom der 32 mm igår. Så der er meget der skal rette sig op, enten selv eller med en hjælpende hånd-pind,, igen igen. Men alt er så grønt og frodigt. dejligt..
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en ordentlig portion I har fået på én dag Gunvor - håber ikke det hele er smattet ud! Regndråber er dekorative og man kan næsten ikke lade være med at liste en tur i haven efter sådan en lang våd dag. Jeg synes valmuerne var så fine, som små krukker fyldt til randen.

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 3. Flotte regnbilleder. Ja I har da fået mængder af vand, vi kan slet ikke være med, men vi er nu godt tilfredse. Det er kun rhodoerne, der lider, der er meget tørt på grund af fyrretræerne i hegnet. Her på Fyn har de også haft travlt med at lave wrap til hestene, det skulle være inden regnen kom, så de havde travlt.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg formoder I har en mere leret jord på Fyn end I havde på Samsø, så den regn der falder bliver bedre udnyttet af planterne, men rhodoer skal selvfølgelig have meget. Ja, bønderne har altid travlt om det så skal foregå ved lys midt om natten. Man begynder næsten at tro på ufo'er når der er sådan en larm og lys her ude på landet:-)

   Tak Lisbeth - og knus fra Ulla

   Slet
 4. Flotte og stemningsfulde billeder! Så meget vand har vi overhovedet ikke fået. Det er en imponerende gruppe georginer. Så langt fremme er vores slet ikke. Selvom vi også bor på landet, bliver vores nattesøvn ikke forstyrret af larmende maskiner, kun af solsortene, når de tager fat på en ny dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie! Nej, men så er det nok jeres tur næste gang. Der er jo regn nok i prognoserne:-) Godt I kan sove for maskinlarm, så må man tage solsorten med:-)
   Georginerne kom lidt tidligt ud af værkstedet i år, fordi de stod i vejen, så det må være derfor de er så langt fremme, men der er vel ikke meget tilbage i august...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det låter som väldigt mycket regn. Vi har haft några regniga dagar efter värmen. Det är skönt. Jag tycker att du har lyckats så bra med dina regndropps bilder. De är riktigt konstnärliga.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi mangler ikke regn her, men det er da dejligt du også har fået lidt.
   Mange tak for din positive kommentar Marika!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Så lekkert foto med valmuekapsler! Jeg har også sansen for Calamagrostis Karl Foerster. En venninne forsøkte å hjelpe meg med å luke det en gang. Hun trodde det var ugress, så jeg måtte fortelle at det var et prydgress. Hver gang vi går forbi nå, så lover hun å ikke luke det :D
  /Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Irene! Jeg kan godt forstå man kan tage fejl af græs og ugræs:-) Godt du var i nærheden og kunne stoppe hende! Jeg synes ikke prydgræsser behøver være spektakulære. De mest enkle klarer sig faktisk bedst i vores vejr, og jeg vil jo gerne se dem hele vinteren - også.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Mye fint i regnværet, og jeg ble jo mest fascinert av valmuenes frøkapsler. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet