tirsdag den 25. juni 2024

Høet er høstet

Det gode sommervejr er landet lige til midsommer og det er jo herligt! Græsmarkerne her omkring er blevet slået og med det varme vejr kan det ikke vare længe før det bliver pakket sammen til store wrap-baller, som de lokale heste kan nyde godt af.

Vi fik også slået vores græs og trimmet de værste brændenælder væk inden de begynder at kaste frø i hele haven. Det er som om haven er blevet større efter græsmarken blev lagt ned.Jeg er begyndt at skære stauder tilbage, og den lyserøde kant af storkenæb rundt om hullet er et af de steder der godt kunne bruge en fornyelse. Brændenælde-vand skal sparke gang i nye blade.
   Andre steder i haven er der blomster i løvefod, matrem, salvie og lammeører, så der er stadig rigeligt til insekterne, men ellers er det bladplanter der dominerer.


Georginerne sprang ud før Sankt Hans og det har vi ikke prøvet før.Med hæk, græs og kanter trimmede kan vi vist godt tillade os at slappe lidt af i det skønne vejr.Sankt Hans aften blev en af de sjældne med blikstille vejr og smuk gylden solnedgang. Der var mange mennesker på stranden i Præstø, hvor borgmesteren holdt tale og musikken spillede.Min far klarede lige akkurat at gå ned til bålet, men efter 5 minutter ville han hjem igen, så det blev en kort fornøjelse. Godt jeg lige fik et par billeder!


14 kommentarer:

 1. Ja, det var da godt at du gikk tatt et par bilder av St.Hans feiringen. Her har vi ikke en gang fått feiret det, så det får bli til neste år.
  Vi har ikke noen sjø / hav her, og det blir ikke helt det samme uten det. Hagen din ser veldig fin ut, og klipping av stauder pynter også opp. Ha en fin midtsommeruke, Ulla!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen dog, har du ikke engang tid til at fejre Skt. Hans? Her skal vi altid se bål og i år var det oplagt i det gode vejr. Det er jo også meget fint med bål ved fjorden - men jeg håber du kan nå at være med næste år:-)
   Mange tak Marit!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Wow for nogle flotte billeder fra skt. Hans aften. Vi er godt nok nået frem til et tidspunkt, hvor der skal fjernes en masse planteaffald fra haven, men det er næsten for varmt lige nu til den slags aktiviteter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie! Ja, det var en flot aften!
   Beskæring, beskæring og beskæring. Ikke så snart er det hele kommet i vejret før jeg begynder at skære ned igen. Man skulle tro jeg var tosset:-) Godt at høre jeg ikke er den eneste trods alt, men lige nu er det faktisk for varmt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja det var en af de sjældne smukke st.Hans aftner. Det giver lige noget ekstra når bålet ligger ved vandkanten.
  Nøøjj geoginer i blomst allerede nu. Så kan I nå at få en masse ud af dem inden frosten kommer hihi. Mine blev barberet ned af snegle så det varer længe før de kan blomstre.
  Ja nu er det mest beskære saksen der er i sving, for kors hvor har det hele vokset i år.
  Men lidt hver dag så kommer vi vel igennem det, .Der skal jo osse være tid til at nyde det hele er så dejligt grønt.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en fin og stille aften oven på en blæsende dag.
   Jeg tror vi har lagt georgineknoldene en måned før vi plejer, og det har givet pote på trods af snegle. Her slås vi med både dræbersnegle og voldsnegle.
   Grokraften i år har været helt ovenud, så der bliver god brug for alle sakse hvis man vil bevare balancen blandt stauder og buske, men det er jo også skønt at se det hele gror så fantastisk. - Der skal nemlig nydes Gunvor!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Smukke billeder af fjorden fra jeres Skt. Hans aften. Jeg nød også alle dine smukke bede, hostaerne minder mig især om, at jeg fik en masse fra jer. Dem glæder jeg mig meget over.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, billederne fra Sankt Hans har en dejlig stemning, og jeg skød nærmest i blinde op mod solen, så det var meget heldigt:-)
   Tusind tak Lisbeth! Det er et godt år for alle mine bede, og nu ser jeg hvad det våde vejr trods alt har haft af gunstig indvirkning på væksten. Vi har mange snegle i år men planterne vokser åbenbart så hurtigt at de ikke kan følge med. Godt du er glad for dine Hosta!

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Trädgården skiftar färg allteftersom det blir nya blommande växter. Hos mig har pionerna nästan blommat klart och jag väntar på dahliorna samtidigt som rosorna blommar. Du har så vackra bilder från trädgården och Sankt Hans firandet. Vi har väldigt varmt, det är ca 30 grader och har varit strax under, i en hel veckas tid.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Her har det været vældig varmt i dag, men vi venter tordenvejr og regn i nat, og så hjælper det nok. 30 grader i en hele uge er jo alt for meget (for mig:)
   Ja, haven ændrer karakter med de nye blomster som springer ud og jeg synes det er dejligt med forandringen. Tusind tak Marika!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Marken er mejet og høet er høstet .... Gad vide om alle musene har søgt tilflugt i jeres have ;-)
  Du er god til at invitere brændenælder, skvalderkål og andet af det vilde indenfor. Jeg er nysgerrig efter at høre, om I har mange sommerfugle? Vi har desværre ingen sommerfugle i haven.
  De små matrem er næsten uundværlige til fyld. Jeg tror, de findes i flere forskellige udgaver, mine er lidt anderledes end dine. Flotte kik ud over bede og græsplæne. Hvor var det en smuk sankthansaften, blot en skam du ikke fik lidt mere tid til at nyde bålet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan love dig vi havde en flot flyveopvisning den dag med mange måger og 4 røde glenter - samt tårnfalken selvfølgelig. Den mark blev grundigt inspiceret, og jeg tror ikke en eneste mus kom ind til os. Jeg har såmænd ikke inviteret så mange brændenælder indenfor, men vi har nogle områder i skellet mod vest som ikke er til at slå, og der får ukrudtet lov at slå sig løs - men sommerfugle har vi nu ikke mange af. Jeg tror der er for megen skygge der, men til gengæld laver jeg nældevand når vi lægger det hele ned et par gange i sommerens løb.
   Jeg kastede de visne blomster af matrem i bedet sidste år, så der er flere på vej nu, og de er så fine. Ikke mindst i buketter.
   Ja, Sankt Hans var så fin, men ikke længe for vores vedkommende. Det er en træt gammel mand efterhånden, og han ved hvad han vil!

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 7. Alltid noe å gjøre når en har hage. Akkurat ferdig med å luke, må starte forfra igjen. :D Så koselig St.Hans. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er så sandt Ingeborg. Man keder sig aldrig!
   Her regner det nu og man kan næsten ikke forstå at Sankt Hans var så dejlig:-)

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet