søndag den 5. marts 2017

Weekend med indhold

Det kribler nok lidt i fingrene for at komme igang nu.
   Vores lørdag bød på udflugt til det sydvestlige Sjælland med besøg i Gartneriet Spiren. Ja, egentlig startede vi med 5 forskellige møbelforretninger i Slagelse, men ovenpå en så hård prøvelse skulle vi jo lige belønnes med det flotte syn af Spirens juleroser.


- Og også de andre tidligt-blomstrende ting som nyserod og alpevioler. Masser af god inspiration til en flot marts, hvis man ønsker en kulørt start på sæsonen - endda uden løg.

Hvad med sådan en velkomst-sammenplantning ved indgangen f.eks.?Jeg må jo indrømme at juleroser kan være helt fantastisk smukke, men de gør sig altså også rigtig godt når de kommer i øjenhøjde. Normalt ser man desværre bare bagsiden af blomsterne oppefra, og det er egentlig min største anke mod juleroserne.
   Vi drog hjem med et sammenpak af krydderurter, et par primula, en lille blå geranium, nogle hvide påskeliljer - White Lady - samt en stor potte gammeldags pinseliljer.

I dag har vi også være på planteskole i silende regn, denne gang i Ugledige. Her var slagtilbud på pottemuld. Resten af bilen blev fyldt op med nogle fine græsser, stedmoder, hornvioler og tazetter.
   Og så var jeg ved at være klar til at plante potter og murerbaljer til med forårsflor, navnlig eftersom vejret i mellemtiden var dryppet af og blevet meget behageligt at arbejde i.


Det blev til en balje med en gulstribet græs og krydderurter - undtagen mynten som fik en potte for sig selv - en med stedmoderblomster, primula og hvide påskeliljer og bagerst masser af tazetter, pinseliljer, en bittelille geranium, hornvioler og en japansk star. 
   Jeg er helt godt tilfreds med resultatet, og tænker løg og stedmoderplanter kan skiftes ud med andre mere sommerlige ting senere hen. Faktisk har jeg lyst til en ordentlig farvepalet til sommer: rødt, orange, pink og gult i én skøn eksplosion. Men foreløbig glæder jeg mig til at se de blå/gule forårsblomster.


Det har været en dejlig aktiv weekend. Alt det brænde vi overtog sammen med vores nye hus blev nemlig også trillet ud af garagen og ind i carporten, hvor vi fik stablet det pænt. Nu fylder det ikke det halve af hvad det gjorde mens det stod på paller, så nu har vi fået plads til at indrette garagen til haveredskaber, arbejdsbord og en lille siddeplads.
   Så det er planen for i morgen. Nej, vi keder os aldrig!


13 kommentarer:

 1. Åh, heldige deg! Jeg kjenner Marianne som driver Spiren fra før, og jeg har kjøpt juleroser av henne mange ganger for hun er hvert år på en hagemesse som er utenfor Oslo. Men jeg har aldri vært på Spiren i Danmark :)
  Flott velkomstbeplanting!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er ingen julerose-nørd, men flot det var det. Og sikke mange muligheder (sorter) med ganske få plantearter. Bare dekorationen ved døren var fantastisk med store grene, kogler, rød grønkål, græsser og alle de små alpevioler. Det var en flot måde at fremhæve juleroserne og nyseroden på.
   Det er mit første besøg i Spiren selvom jeg har boet på Sydsjælland i 30 år. Kommer tid kommer råd!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Jamen det er jo alletiders! Gartnerier og planteskoler er nødt til at specialisere sig for at overleve. Og det må man sige Spirer har gjort!
  Tak for turen

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er én af de ting der undrer mig mest i disse år: alle specialiserer sig, undtagen supermarkeder, som mener de har forstand på alt - tilsyneladende. De er jo ved at udkonkurrere de små hyggelige planteskoler med deres billige og ofte maltrakterede planter. Jeg prøver at lade være med at købe planter i supermarkeder, men af og til lader jeg mig overvælde, må jeg indrømme.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Og så jeg som ikke har en eneste Julerose i hagen. Det må jeg få gjort noe med.
  Her har vi skiføre enda i mars. Men håper våren kommer til oss også om litt. Jeg gleder meg så til å sette i gang i hagen igjen.

  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må være tålmodig deroppe mod nord, men så har du så mange andre fordele i dit smukke land, som vi længes efter her i lille Danmark. Bare hæng på!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Der er ikke noget så smukt som en flot brændestabel. Hvor er jeres dog flot lavet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 5. Tak for din ros! Jeg synes det var rimeligt nemt med et par stivere i den åbne ende, og så fordi brændet var så pænt skåret og kløvet, men dekorativt det er det næsten altid med brænde.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 6. Så mycket vår det är i dina bilder. Ni verkar jobba hårt!
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hårdt og hårdt... Men du har ret, jeg er lidt utålmodig og synes det hele skal være færdigt næsten inden jeg går i gang. Men jeg skal nok komme ned i tempo inden længe, for mit job kræver temmelig megen fysik også, og nu er jeg tilbage på 30 timer om ugen ovenpå vinterpausen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Sikke flittige I har været. Jeg får ikke lavet noget udenfor, før vejret arter sig lidt bedre, kan jeg godt mærke.
  Jeg GIDER bare ikke fryse....selvom jeg har en Thyborønhabit, så er det for koldt for fingrene at rode i jorden, når vi kun har 0 grader og gråvejr.

  SvarSlet
 8. Det lyder da også helt fornuftigt. Jeg klarer mig rigtig godt med et par gule vandtætte havehandsker. De er bløde og behagelige (forede) og holder tæt både på undersiden og oversiden, så de kan anbefales (har fundet dem hos Fogh byggemarked).
  Og ellers så arbejder jeg som regel så sveden springer - kan også anbefales (hø-hø).

  Hyg dig fint indendøre til foråret kommer (viben er kommet, har du set?)
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 9. Det var då en särdeles vacker bild med stubben, cyclamen och julrosor!

  Hälsningar

  /Gunilla

  SvarSlet