onsdag den 29. april 2020

Regn eller ej

Solnedgangen tirsdag aften startede så flot med dette klare lys på marken et stykke væk.


Efterhånden som mørket faldt på blev skydækket tættere


- indtil det lå som en sort dyne og lovede længe ventet regn.


I dag har det regnet lidt, meget lidt desværre. 1/2 mm foreløbig, og det er var faktisk kun nok til at gøre mig våd mens jeg arrangerede et vandingssystem til frugttræerne i kolonihaven.


De espallierede æble- og pæretræer står så yderligt placeret, at det nærmest er umuligt at vande dem, men nu har jeg gravet nogle spande ned omkring rødderne, som kan holde vandet på plads, mens det siver ned i jorden.
   Spandene er almindelige murerspande som jeg har savet bunden ud af (det gav nogle udmærkede underskåle) og fjernet ca. en fjerdedel af siden på.

Det kniber efterhånden at holde liv i alle planter, og jeg vander med slangen mens jeg håber på noget ordentligt nedbør. Der er så mange nye planter som trænger.


Her under æbletræet har jeg plantet kodrivere fra skoven.


Og æbletræet blomstrer allerede sammen med pæretræet og bærmisplerne.


Kirsebærtræet, som faktisk ser lidt sølle ud her i tørken, har en meget spredt blomstring i år, mens der stadig er gang i de hvide påskeliljer underneden og pæonerne står flot.


Der er heldigvis planter som stort set klarer sig selv. Denne skovranke har fundet sig et godt klatrestativ i en selvsået hyld og ser så fin ud med sine små blomster.


Forglemmigej har bittesmå blomster, men mange af dem. Her under resterne af den gamle blodribs gør den et godt indtryk.


I skrivende stund regner det igen. For-glem-mig-ej regn!
11 kommentarer:

 1. Ja regn skal der til, her regner det nu og har gjort siden kl. 15. Ikke de store mængder, men det er da blevet til 1½ mm og det hele er blevet frisk grønt at se på. Til gengæld blæser det ret meget, så nydelsen i dag er begrænset.
  Forglemmigej er gode at have nu, jeg har dem også i rigtig mange bede, de er så fine, og når de er færdige, er de nemme at rykke op.
  Fin himmel og solnedgang du fik billeder af.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var en imponerende himmel den aften ovenpå alle de skyfri klare aftner vi har haft. Og tænk, det regner! Her er der nu 13 mm i regnmåleren og jeg er nærmest lykkelig. Håber også du har fået mere regn ind på kontoen!
   Jeg har både kærmindesøster og forglemmigej heldigvis. Det er så dejligt med disse forårsbebudere, og som du siger, kan forglemmigej nemt fjernes når de begynder at se visne ud. Her bliver de taget af græsslåmaskinen såmænd.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så flott himmel og solnedgang du viser. Ja, dere har jo ikke fått noe regn på lenge. Nå had vi fått regn, men nå er det så kaldt at det neste som kommer må være snø. Så smart med de spannene til vanningen. De du kaller kodrivere er det Primula veris?
  De har jeg også her, og de frør seg pent og pyntelig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej men nu sker der noget. Det regner stadig og vi er oppe på 13 mm, så det går fremad. Men det er selvfølgelig ikke særlig varmt... Håber ikke du får sne!
   Fladkravet kodriver hedder Primula Elatior, så vidt jeg kan se. Det er den vildtvoksende art som står i skovbunden sammen med anemoner om foråret, og den er bare så sød at den gerne må så sig rundt omkring.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Håber i fik mere regn, på radarbillederne ser det positivt ud!
  Smart løsning med vandingssystemet!
  Forglemmigej har nogen af de mest intense blå blomster, flot!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og det får vi! Lige nu er der 13 mm, og det skulle også regne i nat, så det virker helt lovende.
   Jeg skulle have lavet dette vandingssystem for længe siden, så det er dejligt det endelig kom i stand - og så i regnvejr - tsk.
   Ja, det har du ret i, så blå at det næsten burde være umuligt.

   Hav det godt selv!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Vi fick lite snöblandat regn i förrgår, men det är torrt här också. Din idé med murarhinkarna var riktigt bra. Vacker klematis och söta förgätmigej.
  Ha en trevlig helg !
  Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk sne, det synes jeg er lidt for meget. Men nu får vi endelig regn efter 1,5 måneds tørke, så nu er jeg bare glad.
   Tak skal du have! Selvom det regner nu skal jeg nok få brug for at vande senere, og så er det i orden.

   Tak og i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Tænk at kunne opleve sådan en solnedgang fra sin have! Tak for tipset med murerspandene! Murerspande er en god opfindelse, og din måde at anvende dem på er da i særdeleshed god. Det er også en god måde at “anvende” en selvsået hyld på. Skovranken har nogle smukke blomster, og det får hylden jo også.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
 6. Ja murerspande er en god opfindelse, både fordi de er diskrete i farven, nemme at arbejde med og dejligt billige. I virkeligheden havde det været nemmere om jeg fra starten havde plantet frugttræerne i spande uden bund. Jeg burde nok have forudsagt problemet.
  Og m.h.t. hylden er den som sagt selvsået, men det er skovranken trods alt ikke, så jeg kan måske få halv kredit for arrangementet?:) I øvrigt er hyld jo en dejlig vækst når blot den tæmmes lidt, og enhver have skulle gerne kunne presse en ind.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 7. Jeg håber, I har fået regn til alle de nyplantede. Det har vel nok været tørt. Spandene ser effektive ud :-)
  Ofte klarer de selvsåede sig bedst i tørke, så du må nyde hylden og skovranken ekstra.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet