mandag den 26. oktober 2020

Gråvejr forstærker farverne

I disse dage, hvor vintertiden har indhentet os og der pludselig kun er et par måneder til jul, stråler naturen i de dejligste farver, og det skal bare nydes. Nu raser Coronaen igen og vi må indskrænke fester og samvær, men derude på den anden side af ruden er haven og landskabet i gang med sin egen oktoberfest. Jeg kan se en forskel fra dag til dag, og kan ikke lade være med at fotografere.
Den røde paradisæblebusk Freja "falmer" til orange og det skal den have tak for.


Selv i gråvejr og snuskregn stråler vores små træer og buske i det svage lys, som om de er blevet "lakeret" af regnen.
Intet nyt i disse billeder, blot et udtryk for glæde over en lille have som gror og udvikler sig.
Den gule troldnød står som et udråbstegn foran buksbom med sin knaldgrønne nyvækst.


Og når det kommer til gult lyser klatrehortensia dette smalle haverum op med sin citrongule farve og kaster farven ind på spisebordet indenfor.


På en gråvejrsdag kan man godt bruge nogle timer på at lægge store sten på terrassen - i hvert fald kunne jeg ikke lade være:) Jeg var så spændt på hvordan det ville gå med dette store puslespil at jeg kastede mig ud i opgaven. Jeg startede med de største sten og heldigvis har vi en sækkevogn der kan løfte og flytte stenene fra bunken og hen til området.


Når først de er læsset ned i hullet kan jeg rulle dem rundt og få dem placeret (næsten) vandret i niveau med flisebelægningen, men det kræver flere forsøg og udgravninger før de passer. Det er faktisk et rigtig sjovt arbejde, selvom jeg allerede nu kan indse vi må skaffe flere sten til til huse. Det kommer til at tage tid, men de første 8 sten er på plads.


Denne fine daglilje har virkelig overrasket positivt. Tænk den står stadig med en stor knop på spring.


14 kommentarer:

 1. Ja vi er en del, der bliver fascineret af de smukke farver og føler os nødsaget til at tage billeder, det er bare så smukt derude. Vi må nyde festen, så længe det varer, heldigvis ingen coronasmitte ved at gå rundt i egen have. Jeg nyder det i den grad, men det ved du. Vi har en ordentlig stenstak her hos os, men der er lidt for langt over til os for at hente sten :) alle stenene der lå langs stierne i skoven er fjernet og ligger i en stor stak. Jeg kan godt se, at du hygger dig med at lægge dem, godt arbejde.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er jo lidt ærgerligt du har en masse sten som bare er til overs, men en dag finder I måske alligevel på et eller andet de kan bruges til. Der er lidt langt til Samsø...
   Det er faktisk hyggeligt arbejde, men i dag endte det i regnvejr så der kom jeg ikke så langt. Regnen er jeg jo rigtig glad for!
   Forsat god fornøjelse med det flotte efterår!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så deilige bilder fra hagen din! Ja, plantene lyser så fint opp i gråværet med de flotte høstfargene. Ja, corona raser her også igjen, og nå gjelder det å passe på seg selv. En må jo på matbutikken, men bortsett fra det skal jeg holde meg hjemme.
  Så dyktig du er med steinlegginngen. Det ser veldig fint ut, Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det går vist rent galt med den Corona over hele verden, så jeg er glad for at være hjemme i haven. - Og nu regner det heldigvis også her!
   Mange tak for dine rosende ord. Jeg prøver mig bare frem som jeg plejer.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Ja det er jo en dejlig hyggebeskæftigelse sådan at stille og roligt få det hele nørklet sammen. det ser lovende ud!
  Jeg er også glad for at arbejde med sten, der er ligesom noget varigt over det hele:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Karsten! Man må jo bare prøve, og det er lidt af en udfordring når udvalget af sten er begrænset. Der er mere tankearbejde end man egentlig tror.
   Ja varigt! - det er jo det jeg håber. Og ellers er det tilbage til stenalderen igen:)

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Du har virkelig fået fat i de lækre, mættede farver, som vi er omgivet af lige nu. Her er det Søren, der arbejder med sten, mens jeg nøjes med at nyde resultatet og luger imellem dem, når det er absolut nødvendigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nok også et mere traditionelt mandearbejde, og jeg kan godt mærke min krop efter et par dage med tumleriet, men det er også et sjovt og lidt udfordrende job, og det trækker jo.
   Vi kan også indse at med så store og uregelmæssige sten skal der vokse noget i rillerne inden det bliver en ukrudtsmark. Først tænkte jeg at mos ville indfinde sig ganske af sig selv, men måske supplerer vi med trædebregner.
   Ja, farverne... det er så lækkert nu!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Sorry men der kommer også ukrudt op mellem trædebregner :(

   Slet
 5. Wauw! Den buksbomkugle er flot - tæt, fuldstændig regelmæssig i form og meget grøn. Og så er den smuk året rundt. Klatrehortensiaen er så fin med de gulgrønne efterårsfarver, der er ikke så mange buske og træer, der får lige præcis den farve.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den er jeg også så glad for. Da vi flyttede ind var den høj og kegleformet, men det fik jeg hurtigt lavet om på. Jeg kan jo heller ikke stå på en stige dér på skrænten når den skal klippes i toppen, og så holder jeg mere af den runde facon.
   Klatrehortensiaen er så fin nu med sin friskgule farve. Jeg ville bare ønske den voksede på en rød mur i stedet for den gule, men sådan ser nu huset ud...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Vackra färger, hösten bjuder på en otrolig palett av vackra färgkombinationer. Att lägga sten blir som ett pussel, man får göra flera försök och vända och vrida innan stenen sitter på rätt plats, men det blir ett fint resultat.
  Ha det gott ! Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Man må jo prøve sig frem.
   Her er så smukt alle vegne lige nu, og navnlig skovene og de levende hegn med tjørn, ahorn og surkirsebær er dejlige. Jeg bliver helt glad af alle de farver!

   Pas på dig selv!
   Hilsner fra Ulla

   Slet