onsdag den 3. februar 2021

Knirkende sne og grafiske virkninger

En frisk tur ud i hvirvlende sne gav mig rigtig røde kinder og en god kaffetørst, men også en masse billeder med hjem i kameraet. Jeg blev helt optaget af de flotte mønstre naturen frembringer.
   Den hvide tøsne tegnede alle konturer tydeligt op, mens de flyvende snefnug på længere afstand dulmede kontrasterne og gav landskabet en en lang række gråtoner.


Begge dele er meget smukt, og giver inspiration til billeder jeg godt kunne tænke mig at male.


 

De fine strukturer fremhæves selvom motiverne mestendels består af hvide og grå nuancer.Bortset fra enkelte rådyrspor gik jeg her som den første i et eventyrlandskab af  knirkende sne.Se blot hvordan bøgetræerne skifter udtryk fra læ- til vindsiden. Magisk!


Men det mest fortryllende var grantræernes struktur og mønstre, som trådte så tydeligt frem i det kolde vejr. Jeg begyndte at forestille mig hvor fine strikmønstre man kunne lave på baggrund af den symmetriske grenstuktur, eller hvad med tekstiler?


Vi ved allesammen hvordan et grantræ er konstrueret,


vi har alle prøvet at pynte et juletræ,


og alligevel var det en skøn overraskelse


endelig at SE hvor genialt sådan et træ er skruet sammen.


Hvor er naturen dog mageløs!17 kommentarer:

 1. Så flotte vinterbilder, Ulla! Naturen selv er utvilsomt den beste til å pynte et grantre.
  Snø forvandler hele landskapet totalt. Jeg har funnet ut at jeg ikke kan unnvære vinteren, men den behøver ikke vare så lenge som den gjør her :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du ret i - men som regel har vi ingen sne når juletræet skal pyntes:)
   Vores vinter er jo først startet her halvvejs gennem vinteren, så vi har nok endnu noget til gode. Håber dog ikke det forsætter ind i foråret!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja her ovre hos os fik vi kun frostsne, det lagde sig ikke så flot som hos jer. Det er bestemt fine billeder, du fik med hjem. Det er godt nok noget, der prikker i ansigtet med den kulde og blæst, men det er forfriskende i forhold til en grå trist dag med plusgrader.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, forandring fryder, men vejret har det med at bide sig fast i en model over længere tid synes jeg. Nu er det altså frosttid, men jeg er sikker på både vi og vores haver har godt af lidt rigtig vinter.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det er virkelig en regulær forvandling, der sker, når sneen lægger sig, og i det grafiske, sort-hvide univers træder der mønstre frem, som man ellers ikke ænser. Det viser dine billeder på smukkeste vis.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marie! Selv gamle øjne kan altså åbnes på ny.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Javisst är naturen fin, och speciellt nu när vi har snö. Vi har några decimeter snö och det täcker så fint, det blir en ny ren värld. Du har fått fina bilder av granens grenar. Ett riktigt konstverk, som man inte ser lika bra, utan snön. Var ute på en långpromenad igår och idag, trots många köldgrader, men det var skönt.
  Njuter av det vackra vintervädret.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have Marika!
   Sådan nogle lange gåture giver ro til at se ting man ellers bare tager for givet, og virkelig nyde hvordan det hele er sat sammen. Her holder vinteren også ved og nu sner det igen. Hvor er det godt vi kan gå ud i "den hvide verden" og få frisk luft og fine indtryk!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Yes... deilig :-)) Takk for herlige bilder.
  Vi har hatt fin snø og jeg var hver dag med ski i skogen... bare fint.
  Dessverre i dag kom regn :-(( Når jeg koser meg med symaskinen... jeg har glede
  med produsere... ha en fin dag. Kos deg.
  Hilsene fra Viola

  SvarSlet
  Svar
  1. Koseligt at høre fra dig Viola! Er meget imponeret over hvor dygtig du er til norsk (så vidt jeg som dansker kan se:) Du må have opholdt dig længe i Norge - og så har du nok også et stort talent for sprog.
   Her skifter jeg også mellem lange gåture og så symaskinen. Jeg kan nemlig også godt lide at producere. Er faktisk ved at sy mig noget nyt sommertøj af de gamle stofrester der ligger og venter, så jeg håber der bliver brug for det nye tøj - engang.

   God dag til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Sne er den smukkeste pynt. Så smukke billeder du har fanget. Skoven og træer ændrer sig helt.. jeg har osse været ude og nyde naturpynten. Og det ærgrer mig inderligt at vi ikke nåede at købe den fælles julegave, digetalkamera inden det hele lukkede, noget øv. Gemalen har taget nogle med sin smartphone, men de kommer jo nok ikke ind i albummet. Jeg kan nemlig osse godt li at have nogle billeder at male efter.
  Det lader til der er frost nogen tid endnu, så vi kan nyde sneen i weekenden osse.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen mange tak Gunvor! Vi har altså andet end have til fælles kan jeg forstå, og maling er en dejlig beskæftigelse her om vinteren. Lige nu er jeg ved at forsøge at lave et strikmønster ud af inspirationen fra gran-grenene og det kan godt optage mig et par dage.
   Man må jo kaste sig over e-handel i disse tider, og der kan man sikkert både få sig et kamera - og en stor bunke strikkegarn:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Så flotte billeder, ja naturen er helt speciel.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have!
   Du må jo - om nogen - have set graner i alt slags vejr, så dig kan det være svært at imponere:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Både de lange kik og detaljerne er smukke, og som du selv skriver, kan billederne give inspiration til forskellige kunstneriske udfoldelser. Hvor er det godt, at vi fik vinter i år, så vi ikke skal “nøjes” med at længes efter foråret.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er sådan set også glad for vinteren, når den falder i vintermånederne vel at mærke. Sidste år regnede det vist nærmest hele efteråret og vinteren, så der var ikke megen variation.
   - Og denne kolde tur i stiv østenvind gav inspiration.

   Tak skal du have!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hei Ulla!

  Veldig vakre bilder du har tatt av vinteren! Den skal jo nytes når vi nå først har den på besøk :-))

  Ønsker deg en deilig helg!

  SvarSlet