søndag den 14. februar 2021

Valentins Dag

 

Jeg har aldrig fejret Valentins Dag, som siges at være de elskendes helligdag, men det er nok bare fordi den slags ikke rigtig var opfundet da jeg var ung og romantiske forbindelser stod højt på dagsordenen.I dag vil jeg alligevel drysse lidt romantik på bloggen, og minde os allesammen om hvor dejligt det kan være at fejre en hyggelig stund med et stor buket blomster på bordet. Blomster i sig selv er jo en påmindelse om forplantning og grøde og summen af insekter og sommer og farver og forførende dufte.

Jeg vil mene man sagtens kan blive lidt romantisk stemt blot ved at samle sig en en buket i haven eller naturen, og jeg nyder at lave buketter - om det så også bare er for min egen skyld. Her er billeder af buketter jeg har hygget mig med gennem årene og årstiderne.


Døvnælder som lægges i krans på en dyb tallerken og dernæst holdes fast under vand af en stor sten rejser sig op i løbet af ganske kort tid og står så flot. Enkelt og nemt. 
Således opmuntret kan vi atter vende opmærksomheden mod de frosne omgivelser.


15 kommentarer:

 1. Takk for de vakre buketter, Ulla. De er veldig fine alle sammen. Her feires det ikke Valentin's dag heller. Ikke Halloween, og ikke Valentin's dag. Jeg klarer meg fint uten de :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, sådan har jeg det også, men uden blomster går det ikke!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Nei, uten blomster går det ikke, men jeg behøver ikke en spesiell dag for å kjøpe blomster. Det passer alltid uansett dag :)

   Slet
  3. Det lyder meget fornuftigt!

   Slet
 2. dejlige buketter. Oh tænk om få måneder kan vi atter gå ud og plukke i haven corona eller ej.
  Vi holder heller ikke valentin. Problemet er bare vi blev gift denne dag for mangeogtredvie år siden. Og der var der ikke noget valentinsjov. Men fordelen er så gemalen har nemt ved at finde smukke tulipaner til mig, hihi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Den var god! I er jo nødt til at holde Valentins Dag hvad enten I vil eller ej - eller i hvert fald bryllupsdag:) Du har vist gjort et godt parti med en mand der forsyner dig med tulipaner. Tillykke med dagen!
   Jeg glæder mig også til der er kulør på haven igen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Smukke buketter, der virker meget naturlige! Jeg vælger forårsbuketten med anemonerne som min favorit. Og vi kan godt begynde at glæde os, der er ikke så længe til anemonerne titter frem.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der skulle jo også være noget for enhver smag her, fra det mere naturlige til det arrangerede og næsten pompøse. En buket til hver måske?
   Da vi havde store snemængder i marts -18 gik der faktisk kun et par uger før det var sommer og alt var grønt, så jeg tror også det kan gå hurtigt i år, men først skal vi lige have frosten til at fordufte.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hvor er de fine allesammen. Vi fejrer heller ikke Valentins dag, det er for amerikansk for os. Så hellere en buket en anden dag her i vinteren. Jeg holder meget af at få en buket på denne årstid, ellers er det spild af penge. Jeg kan jo bare plukke den i haven, men jeg må tilstå at også på det punkt ligner jeg min mor. Jeg plukker sjældent ind, de står jo bare og drysser, sagde min mor, og det havde hun jo ret i. Jeg går jo også mest derude om sommeren, der nyder jeg dem i stedet for.
  Bortset fra det er det nogle flotte buketter, du laver.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan jo godt følge dig i dette med de bare står og drysser og man lige så godt kan kigge på dem i haven, tror bare jeg ikke kan lade være:) Du ved, man går en runde og en blomst har lagt sig ned oven i noget andet, man klipper, og så er man i gang. Inden jeg får set mig om har jeg fået samlet en buket, det er hyggeligt simpelthen.
   Og buketter er egentlig allerbedst når man ikke har forventninger...

   Tak i hvert fald! - og hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Flotte buketter :-) jeg er desværre ikke så god til at plukke buketter ind, men prøver at blive bedre, for når man har så meget i haven er det da tåbeligt ikke, at benytte sig af det og man bliver i godt humør af friske blomster fra haven.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Man skal jo bare gøre hvad man har lyst til, og jeg er åbenbart indrettet så jeg ikke kan lade være, men jeg plukker kun hvis der er nok at plukke af, for der må ikke blive bart i haven.
   De første forårsbuketter er nok de allerbedste - for humøret!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Det var många fina buketter, den första blir min favorit. Vitplister kallar vi den vita, ser spännande ut med stjälkarna som står upp spikraka.
  Ha en trevlig ny vecka, hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det skulle du prøve - med vitplister altså. En nem og dekorativ buket.

   God ny uge til dig Marika!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Min favoritbuket bliver nok også døvnælderne. Det er sjovt, at en temmelig grov plante, som den egentlig er, kan komme til at se så raffineret ud.

  SvarSlet