fredag den 12. februar 2021

Vi fryser med anstand

- men flot er det! Vejret er bare smukt og det indre af fjorden er islagt.  


Ikke alene islagt, men dekoreret med et rundhåndet drys af diamanter.


Vi drog ud i kulden for at beundre isen og sneen og solskinnet under en isblå himmel. Her er vi kørt til den anden side af fjorden for at betragte isranden,


og John ligner jo også en rigtig polarforsker her - én af min barndoms helte.


En travetur i skoven blev det også til, men faktisk var der ikke meget skov tilbage. Jeg skal da lige love for der skoves, og jeg håber virkelig ikke det hele bliver til juletræsplantninger, som der ellers er rigeligt af.Der bygges flotte brændestabler, men der var dog også nogle fine skov-detaljer rundt omkring.
Solen ramte denne gren med gult lav og skovbunden var fuld af dyrespor.- Og nu vi er ved dyr vil jeg lige vise hvordan vores lokale vinterbadere pænt dels om den smule flydende vand de kan finde i fuglebadet.

19 kommentarer:

 1. Haha ja det var anderledes vinterbadere, vi så i Danmark synger sammen :) Godt de kan deles om vandet. Det er godt nok ret så koldt, men det er så smukt, så vi må nyde det, så længe det varer. Synd at de skover så meget, der må gerne være skov tilbage.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her på Sydsjælland er skovene i privateje, så der tænkes økonomisk - og måske også ret kortsigtet, så man bliver helt glad når man ser en nyplantet løvskov. Mange skove er helt udhulede.
   Vinterbadning kan nok dyrkes på flere måder, men jeg er nu ikke en af dem der dyrker denne "sport"!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Flotte vinterbilder, Ulla! Isen langt utover fjorden er så vakker. Det er bare å nyte vinteren og de fine landskapene som blir da. Så fint bilde av fuglene som drikker vann.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have og en rigtig god weekend til dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det var en flot vinterdag, I havde valgt til jeres udflugt. Vi har et fuglebad uden for køkken vinduet, som vi gør en del for at holde åbent, for det bliver også flittigt brugt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg tror også vandet er vældig vigtigt selvom der ligger sne. Forleden morgen sad der en solsort på kanten af det frosne fuglebad og spiste sne. Så må man skynde sig at gøre noget!
   Det flotte vejr fortsætter endnu nogle dage, så man kan nå at komme ud i det.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Vackra bilder från stranden, och ett härligt soligt väder. Här är det runt 14 grader kallt på morgonen, idag bara 9, och det är soligt och fint. Det blir nog en långpromenad idag också.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi har også dette højtryks-vejr for tiden, og får gået nogle gode ture. Lyset er så dejligt ovenpå en mørk vintertid.

   God tur!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Åh, disse smukke vinterbilleder! Det er dejligt, at vi igen har fået 4 årstider. Solen har været gavmild i februar, men vi har også brug for dens varme, for termometret har i nat sneget sig under minus 10 grader.
  Når jeg ser sådan en smuk brændestabel, får jeg helt lyst til at få en brændeovn. Vi har kun et lille bålfad, så vi har desværre kun brug for en lille brændestabel.
  Hav en god weekend med ture i jeres smukke landskab!

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak skal du have Elna! Faktisk har vi lige været afsted i dag med min gamle far, kaffe på termoen og fastelavnsboller - altså i bilen. Sol over hele linjen, flotte hvide snedriver ude langs de mindste veje og kaffepause i sneen ved Faxe kalkbrud. Ikke dårligt!
   Det er nok nogle selv-skovere der har lavet den flotte brændestabel. Dem er der mange af her på egnen, og de får vel lov at tage det træ som entreprenør-selskaberne ikke vil have.

   God søndag til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hei Ulla,

  Ja det ser ut likedan hos dere som hos oss :-)) Vakkert, friskt og lyst! Det er deilig men for fuglenes skyld håper jeg det snart blir litt varmere i været.

  Jeg setter ut vann til fuglene men det fryser før jeg har rukket inn igjen. Heldigvis er det fremdeles noen steder i hagen hvor det renner naturlig vann.

  Ønsker deg en deilig søndag!
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen du er da heldig med rindende vand i haven - eller dine fugle er i hvert fald. Det virker lidt Sisyfos-agtigt at bære vand ud i den kulde du har.
   Lyset er helt fantastisk her i disse dage og vi nyder det!

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Selvom jeg ved de fleste skove, er "dyrkede", bliver jeg altid lidt trist når jeg ser de store gamle bøge bliver fældet. Forhåbentlig bliver der plantet løvtræer igen. De giver altså et anderledes liv i skoven.
  Grene med lav er så smukke. Vi har lav på flere af de gamle hyldetræer. Så der er til flere dekorationer. Desværre kan lav ikke li at komme ind i stuen alt for længe. den mister farverne syntes jeg.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det giver også mig en følelse af tristhed hver gang der fældes et område i skoven, for det varer jo længe før det føles som skov igen. Men jeg ved godt man skal fælde og plante nyt ligesom på markerne...
   Lav og mos har altid talt til min fantasi også. Der er så fine detaljer og farver at kigge på. Vi har også lav på paradisæbletræer og det store gamle pæretræ er helt overgroet i toppen. Jeg har ikke tænkt på det mister farven.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla

  Ja, hvad mon de genplanter med? Det lader dog til at være ok ejere, som de har hygget sig med at lave en brændestabel!
  Flotte vinterbilleder - nu lover de jo varme, vi får se!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke det er ejerne der har stablet så fint, men tænker det er nogle af de lokale som får "lov" at rydde op når entreprenør-maskinerne er færdige. De har hidtil plantet nåletræ - enten til pyntegrønt eller juletræer, så jeg frygter det værste:)
   Jeg tror vi har haft godt af af en ordentlig omgang frost. Det er som om der er elektricitet i luften og en syngende tone af kulde går igennem alt, men lidt lune ville da også snart være dejligt!

   God søndag til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla,

  Så fina bilder du visar av den frusna fjorden, tycker om de öppna vidderna. Och hur snön lyfter fram det vackra hos vassen och alla nakna träd och grenar. Fågelbilden - så charmig. De önskar nog att våren kommer snabbt.

  Ha en fin söndag. Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ulrika - og i lige måde!
   De åbne vidder er dejlige i sådan et flot vejr og den lave sol kaster blå skygger efter selv den mindste lille gren eller snedrive.
   Fuglene ville sikkert sætte pris på lidt varme i luften snart - og lidt varme i badevandet!

   Hilsner fra Ulla

   Slet