mandag den 1. februar 2021

Lys og mørke

Dagene bliver mærkbart længere og nu går vi ind i den sidste vintermåned.
   På vejrprognoserne kan man se at vi stadig kan se frem til koldt vejr med temperaturer lige omkring frysepunktet, men det gode er at vi har fine klare dage ind imellem, og man virkelig kan føle lysets gavnlige virkning - ikke mindst på humøret.

Den gule troldnød, Pallida, har været i gang med sin oplysende virksomhed længe, og klarer også nattefrosten ret godt. Den er hverken stor eller imponerende, men den er vores, og det er just det fine ved den!

I nat lige før midnat stod den næsten på tæer med sine gule kvaster for at nå op på siden af buksbommen med sine mange meter lyskæde. Jeg synes det er et godt makkerpar, der kan låne lidt fra hinandens pragt.I februar kommer der nok flere små blomstrende indslag i haven, men lige nu er troldnødden ene om pladsen og tiltrækker sig megen opmærksomhed. Det skal den have lov til.13 kommentarer:

 1. Trollnøtten var veldig fin ved siden av buksbommen og lyset på den. Du er heldig som har den, og som lyser opp med flotte blomstrer nå.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg nyder den nok især fordi det er det eneste der blomstrer lige nu, men det er jo også imponerende her midt om vinteren.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja vi kan rigtigt mærke de lysere tider, blå himmel og solskin gør underværker - for ikke at tale om den gul troldnød. Min holder pause, den blomstrede i efteråret, men den skal nok komme i gang igen inden længe. Din er da så fin ved siden af buksbommen med lyskæden. Den skal nok blive større.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi håber den bliver større, men den var jo med på rådyrenes spisekort da de stadig havde adgang til haven, så den er sat lidt i væksten.
   Ja, det er dejligt med det lysere vejr og man begynder at komme ud af vinterdvalen efterhånden selvom det er koldt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hei! Det er så godt at dagen vender tilbake. Her det så kaldt at det nok en godt stund til at noe vil blomstre. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen så har du stadig en masse at glæde dig til... Håber kulden er godt for noget - f.eks. snegle-æg!

   I lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. De er så dejlige, troldnød, optimistiske. Jeg har osse en gul, der er blevet ret stor nu. Så jeg fråsede og tog en lille kvist ind, der groede skævt ind i busken. Den dufter så skønt. Forrige år havde jeg købt en rød, troede jeg. Den viste sig at være orange. men det er jeg nu ikke ked af. Den er, eller bliver med årene osse en "lysbusk"
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det må være dejligt at kunne klippe bare en enkelt gren af til stuen. Jeg venter nok nogle år med det:)
   Vi har også en rød troldnød som ikke er kommet i gang endnu, så der er noget at glæde sig til. De orange er jo også flotte, og de lyser alle op på hver deres måde.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Jeg siger som Gunvor, at troldnøden er sådan en dejlig optimistisk busk her i den kolde vintertid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det må man sige! Den tåler en del.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Vinterblomstring på hamamelis 'Pallida' ser flott ut, men busken er antagelig ikke herdig her hos meg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan ikke svare dig præcist, men det er dog en busk som kommer fra den nordlige halvkugle, og den må være ret hårdfør siden den blomstrer om vinteren.
   Blomsterne er faktisk ret sjove, og så får troldnød også fine høstfarver.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Soligt och fint idag, -10 grader. Det har blivit betydligt ljusare, och det är skönt.
  Trollhasseln blommar fint, man blir glad av lite färg nu.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet