tirsdag den 11. maj 2021

Frugttræerne blomstrer

Et par varme dage var lige hvad der skulle til for at få frugttræerne ud af starthullerne. Foreløbig er kirsebærtræet og pærerne sprunget og de små bærmispler følger trop.Æbler og paradisæbler er lige på trapperne med blomsterknopper, og under et gammelt æbletræ er de fine skovmærker sprunget mellem kodrivere. Nu er det MAJ for alvor.Det pynter med sol efter den megen regn, og i græsset har svampe haft travlt med at stikke nogle små hoveder op. Der er grøde i luften og jorden.
Vortemælk blomstrer nu i deres syrede farver og giver liv til skyggebed og pergola.

Luften svirrer af forskellige bier og humlebier, og ved aftentid også af flagermus som flintrer rundt i snævre cirkler lige udenfor vinduet. I går fik vi en meget lang (de lyse nætter er begyndt!) og spektakulær solnedgang.
 

14 kommentarer:

 1. Så flotte bilder av fruktblomstringen, Ulla! De er vakre blomster frukttrærne har. Ja, hele naturen har hatt veldig godt av alt dette regnet, så nå virker alt mye friskere. Støv og skitt er vasket bort etter vinteren, og luften er så frisk nå.
  Veldig flott solnedgang!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Ja, regnen har gjort underværker, men også weekendens varme har haft effekt. Jeg holder meget af frugttræernes blomstring.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja alt har haft godt af regnen. Nu er dræbersneglende osse tittet frem. Mine sneglefælder er i hvertfald fulde nu.
  Det er liige om et øjeblik så blomstrer frugttræerne, så ingen nattefrost, tak.
  Flot solnedgang.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh-ja, sneglene! Håber dine fælder kan klare de værste problemer, her banker jeg under bordet, for jeg har endnu ikke set en dræbersnegl i år.
   Mon dog ikke frosten er forbi...?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja der sker en masse i haven, det er en hel fin historie, du har bygget op. Solnedgangen i aftes var meget flot, jeg har også billeder af den. Vi har haft regn hele dagen, så jeg har kun lige været på den daglige rundtur. Der er så fint med de blomstrende frugttræer, vores æbletræer blomstrer ikke endnu, men bærmisplerne står flot.
  I aften bliver der ingen solnedgang her.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig bare over alt det liv der myldrer frem nu, både blade, blomster, insekter og fugleliv er på speed for tiden. Det er jo bare dejligt at alle frugtttræerne ikke blomstrer samtidig, for så får vi lov at nyde det så meget des længere. Æblerne kommer altid med en flot finale.
   Heller ingen sol her til aften...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Nu er maj på toppen, og tiden må gerne stå stille et stykke tid. Frugttræernes blomstring er et af majs højdepunkter. Skovmærkerne er så yndige, og de dufter så dejligt. Vi har også mange forskellige bier og humlebier, hvor er det skønt. Solnedgangen er en smuk afslutning på en skøn majdag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tiden står ikke stille Elna, men alle vores fotos og blogindlæg er vel også bare et forsøg på at fastholde det ene øjeblik efter det andet. Dette forår er nu forløbet ret roligt i forhold til mange tidligere år, og det er jeg da ret tilfreds med.
   Jeg er så glad for skovmærkerne som breder sig hurtigt under æbletræet. De bringer skovstemningen ind i en (endnu) træ-fattig have, og ofte er det de tilfældige ting der sætter prikken over i'et.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Varje vår saknar jag de rikligt blommande fruktträden i trädgården. Har ett krikonträd som blommar snabbt över och inte är lika fint som både äppelträd och körsbärsträd.
  Det är så vackert och humlor och bin surrar runt blommorna.
  Det ser friskt och frodigt ut i dina rabatter. Här gjorde det senaste regnvädret susen, allt ser ut att växa från dag till dag. Och nu har värmen kommit.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Et krikonträ er vist det vi kalder mirabelletræ, og det er jo et herligt frugttræ i blomst! Forstår godt du nyder det. Vi har også et der hænger ned over kompostbunken. Hvis du savner æbler og pærer kan de jo fås i ganske små størrelser, som godt kan passes ind i et bed - eller sågar en krukke:)
   Ja, regnen har sat gang i væksten. Nu har vi nok fået omkring 100 mm de sidste par uger, og det er helt dejligt at se hvordan det nye grønne løv sprinter afsted. Våren er her!

   Tak - også du!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Ja, vi må huske at nyde frugttræerne blomstring. Varmen og regnen skabte også den liflige duft af grødevejr. Vi lever i et slaraffenland i maj måned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her er ingen grund til klage, og jeg nyder hvert minut!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Ih Ulla tak for alle de flotte billeder. Sikke en fantastisk årstid - dine frugttræer er bare smukke. Fine bure om bærmisplerne - de giver en god beskyttelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak! Lige nu skal jeg minde mig selv om at nyde det hele, selvom man godt kan blive fanget med næsen i jorden på ivrig jagt efter ukrudt.
   Burene er en slags ekstra forsikring, da vores mispler er blevet spist af møgdyr flere år i træk og næsten ikke er vokset. Nu skal de altså have fred, for hver aften står der et par dyr og kigger længselsfuldt ind i haven, og en dag kommer de måske ind på trods af hegn og foranstaltninger.

   Hilsner fra Ulla

   Slet