søndag den 2. maj 2021

Om at grave sig gennem 1. maj

Så kom der ellers gang i både spade og greb. Det var det gule staudebed i kolonihaven, der efterhånden lignede noget der var løgn, med vildfarne og selvsåede stauder og ukrudt overalt. Længe har jeg haft lyst til at endevende det hele - og så er det naturligvis planen at tilføre lidt nyt.

Spande og potter blev fyldt til randen af små og store planter. Nogle kom med hjem, andre blev genplantet og nogle står i potter til at forære væk. Man kan jo ikke have sådan et roderi lige ved siden af den nye portal:)På sådan en pæn 1. maj kan man jo svinge spaden og vandkanden i stedet for at svinge med de røde faner, og der var vist heller ikke rigtig nogle festlige 1. maj arrangementer i nabolaget.
   I bedet her har jeg har tænkt mig at tilføre nogle gule solhatte og perikonbuske, for udvalget var efterhånden blevet lidt ensformigt og al blomstring stort set overstået i juni.

5 timer senere ser det hele mere overskueligt ud og selvom de allerstørste stauder fik lov at blive stående er der alligevel forsvundet en masse ukrudt. I hjørnet ved portalen er jorden forbedret til en kommende klematis.En større mængde selvsåede løvehaler fik et nyt hjem langs køkkenhaven, hvor vi længe har savnet noget der kan holde på både jord og væde. Det er jo en genial staude som har blade hele året og tåler tørke godt.- Og så blev der også tid til at give den gamle klematis ved husets gavl lidt mere at kravle på. Det var de sidste 2 stykker armeringsjern der kom op på væggen, så nu skal vi ikke mere flytte rundt på dem. Til gengæld kan det være vi får mulighed for at se blomsterne inde fra huset fremover.


Det blev en rigtig knokle-dag i kolonien, og vi var trætte om aftenen, men glade for at endnu et projekt kunne klares her inden væksten går i gang for alvor.


17 kommentarer:

 1. Øj sikke I har knoklet, men det hele ser rigtig godt ud. I bliver belønnet om et par måneder med nogle store klematis og en smuk lysende gul staudebed. Perikon er en god ide til bedet. De er bare flotte.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en sveddryppende lørdag, men som du siger, lønner det sig nok i længden. Perikon er lidt oversete synes jeg, men de kan så meget med både blomstring, bær og fine høstfarver, så de skal prøves.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Jeg er imponert over alt du fikk gjort 1. mai, Ulla. Nei, selvfølgelig kunne du jo ikke ha sånt rot ved siden av den flotte nye portalen :)
  Armeringsjern er en veldig fin oppfinnelse. De kan brukes til så mye.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er dejligt du forstår mig! Hver gang man ordner et eller andet følger der mere med... Haven bliver aldrig færdig:)
   Armeringsnet er en god opfindelse, der sparer os for meget arbejde, og jeg tror det er genialt til klematis der hænger fast med bladene.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. I er så flittige, det ser godt ud. Hellere svinge spaden end de røde faner ;)
  Der kan hurtigt blive overskudsplanter, det er sjovt at se. Først har man for lidt siden for meget, men så kan andre få glæde af dem.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nu heller ikke fordi jeg har deltaget i ret mange 1. maj ting i mit liv... Det var mest da jeg boede i Kbh. i de unge dage, og nu er der vist ikke meget ved at gå i optog under Coronaen:)
   Ja, de ting der trives giver virkelig overskud, og her er både løvehale og løvefod godt med, så jeg glæder mig til at variere lidt med nye planter. I dag står der planteskole på programmet:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Det kender jeg udmærket, det der med at man pludseligt får øjnene op for, at et bed trænger til en makeover, og det er garanteret den flotte portal, der har gjort beslaget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo nok den der for alvor har sat tingene i perspektiv, men haven bliver man aldrig færdig med, vel?

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det er langt sjovere at svinge spade og planteskovl, end de røde faner. Sikke I har knoklet. Men sådan er det når man lige pludseligt går amok i et bed.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tager dit ord for det, for det lyder som om du har prøvet begge dele:)
   - Og ja, amok er nok lige ordet!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla

  Alletiders stille og roligt at få orden på endnu nogen sager. Jo, bede kan indimellem godt invitere til en total makeover!
  God ide med armeringen til jeres clematis.

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Karsten - og i lige måde!
   Håber ikke det går helt så galt igen, men ellers må vi bare køre løs. Nu begynder vi næsten forfra på en frisk og det føles meget godt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Det blev ett bra resultat, och då känns det skönt efteråt trots att kroppen värker. Kommer bli fint när klematisen tittar in genom fönstret.
  Ha det gott / Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, når hele kroppen gør ondt er det en trøst man dog fik udrettet noget, og engang imellem må man gå drastisk til værks.
   Tak skal du have!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Fin måde, at bruge 1. maj og I fik da virkelig udrettet noget.
  En gang imellem er det nødvendigt med en stor oprydning i et bed og det viser sig tit, både at være bedre og lettere, at starte helt forfra og grave det hele op.
  Fin støtte til Klematisssen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du ret i, der skete en del på en kort tid.
   - Og nu har det regnet i flere dage efterfølgende, så det var lige i rette tid vi fik omplantet hele dette bed.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Et bed kan godt med tiden komme til at se lidt uoverskuelig ud. Det er jo ikke alle planter, der kender deres rette plads. Man har jo som regel en ønskeseddel, og efter sådan en oprydning, bliver der måske plads til et par nye planter 😀.
  Jeg har aldrig set løvehale så sig selv. Jeg må kikke godt efter, for jeg kan godt bruge nogle flere.

  Hilsen Elna

  SvarSlet