tirsdag den 18. maj 2021

Når skyggerne bliver lange

I dette kølige og blæsende forår er en aften med vindstille, sol og blå himmel en oplevelse i sig selv, og jeg tog en havevandring med kameraet i det fine aftenlys blandt lange skygger. 

Frugttræerne, fra de mindste til de største, er på toppen med blomstring lige nu.

Det store pæretræ er begyndt at drysse "sne" allerede, men lyset der spillede mellem stauder og buske, og henover den nyklippede plæne, gav anledning til en del billeder med stærke farver.


Dejligt med sådan en smuk aften på Norges nationaldag. Jeg slutter med en lille Primula som jeg bestemt ikke har set før. Det må vist være en ny frøplante, men køn med sine røde striber.
 

14 kommentarer:

 1. Så spennende med din nye primulafrøplante, Ulla! Det er så morsomt når frøplanter av primula dukker opp av seg selv. Vakre bilder av lange skygger! Her er det også vindstille også, men selvsagt må det regne i dag igjen...

  SvarSlet
  Svar
  1. Her synes jeg nu vejret er bedre end sit rygte for tiden. Måske bor jeg bare i den rigtige ende af landet, og vi nyder en ret tør periode med en del sol.
   Håber ikke du svømmer helt væk i al den nedbør!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Sådan en aftentur med kameraet er bare så skøn, det holder jeg meget af. For om aftenen kan man rigtigt høre solsortens sang. Og selvfølgelig er det allerbedst i stille vejr, morgenerne er også stille, det er rart, det kan lade sig gøre, det blæser som regel ofte her hos os. Æbletræerne er knap sprunget ud her endnu.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, ydertidspunkterne er de bedste i haven, og jeg holder så meget af de vandrette solstråler, som giver stemning og kontraster i haven. Solsorten, stæren og munken synger om kap, men det kan man jo ikke få med på billeder:)
   Her hos os er Filippa i fuld blomst mens Rød Ananas næsten springer sin blomstring over i år. - Tror den er syg, for barken falder af stammen. Lidt problemer i paradiset skal der jo være...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Du er lidt længere fremme end her. Æbletræerne er lige knapt begyndt.
  Vi er osse begyndt at gå en aftentur hver aften. Somme tider bliver det lidt kort når vinden er sur, men andre aftner synger nattergal og solsort og så er det svært at gå ind. Men jeg skal jo tidligt op, så sengetiden skal passes.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Aftenturen er en dejlig afslutning på en havedag, enig! Paradisæblerne er i fuld gang og æblerne med, og da vi har en del frugttræer nyder jeg denne tid rigtig meget. - Og som du siger, med lidt fuglesang oven i... Bare skønt!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Virkelig flot med alle dine frugttræer i blomst. Det gælder bare om at nyde dem lige nu. Det var nogle flotte billeder med skygge og sol - farverne er bare så flotte med den lave sol.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var også min tanke, at kønnere bliver det næsten ikke:) Et af årets absolutte højdepunkter.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla

  Det var da en lækker Primula frøplante! Den må du passe på, den ligner ikke rigtig andre er ligesom atypisk på en lækker måde, og kunne evt være interessant for et erhvervsgartneri?...
  Flotte billeder i den lave sol!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Milde himmel! Det er store ord om en meget lille plante, men jeg skal forsøge at passe på den. Hvis den trives kan den nok deles om et år eller to.

   Tak skal du have!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Du har virkelig indfanget stemningen fra en majaften med blomstrende frugttræer og lange skygger

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie! Godt det lykkes en gang imellem:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Det ser bara fint ut i din trädgård, fruktträd i blom är så vackert. Den lilla primulan är riktigt söt.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marika! Sådan en stille og klar aften skal bare nydes, for der har ikke været så mange af dem.

   Hilsner fra Ulla

   Slet