onsdag den 22. juni 2022

De stille glæder

Jeg havde forestillet mig hvordan jeg skulle springe omkring som en våd vårhare på plænen, når regnen endelig kom, men da det kom til stykket blev det blot til en stille glæde og tilfredshed over at nyde det gode vejr fra vinduet. I løbet af en søvnløs nat, hvor luften dirrede af torden og langsomt fortættedes hen imod morgen, åbnede skyerne endelig for vandhanerne ved 6-tiden søndag morgen.


Hylden bøjede sig ned under vægten af vand og ofrede nogle af de hvide blomster i en kreds omkring sig på fliserne. Alle planter bøjede sig for vejrets våde indslag og tog imod 50 mm over de næste par dage. Det var herligt at opleve!
Regnen kom og gik og de store grå skyer blev ved at tårne sig op med jævne mellemrum. Ingen vandpytter eller strømme af vand der rendte gennem haven, blot en stor åben favn der tog imod og tog imod og sugede al væden til sig i et roligt tempo. Det var bedre end man kunne have drømt om.
   Ind imellem byger, regn og sol listede jeg rundt med mit kamera og forsøgte at fange den gode stemning af ro og fred der lagde sig over haven - og mine nerver:)
Den ægte kastanje er fuld af blomster og Filippa-æbletræet har mange æbler på vej.I stiklingebedet er der vokset 3 små rødeg op fra agern jeg hentede i skoven, og en enkelt ægte kastanje - også fra et skovtræ - er det også blevet til. her blandt de forskellige potter står salvien og sætter rødder, mens et overskud af basilikum fylder nogle af hullerne ud.
En ganske billig husløg er blevet til 5 potter ved deling og blomstrer med disse søde røde blomster, og en gammel perikon, som jeg fandt for et par år siden i et mørkt hjørne af haven, skal snart vise sine bittesmå gule blomster. Den gør ikke meget væsen af sig, men har et smukt bladværk, som også får gode høstfarver.


I det store skyggebed, hvor jeg har trampet rundt og luget på det sidste, fik planterne rejst sig igen, og blandt frodige Hosta og bregner er dagliljerne godt på vej med store knopper, mens fingerbøl bliver ved at sætte nye blomstrende sideskud.
En lang forgyldt aften kronede et par dejlige dage med en fin finale. 12 kommentarer:

 1. Ja du har i hvert fald fanget stemningen af stille glæder. Hvem ville ikke blive glad, når man i den grad har manglet regn og så endelig får det. Men jeg ville nu godt have set et billede af dig springe rundt i haven som en vårhare. Det var ok at have tøj på ;)

  Man kan tydeligt se, at haven og alle planterne er glade, det er en velsignelse efter sådan en tørke.
  Klem fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth! Du kunne have fået et godt grin, hvis jeg virkelig havde sprunget rundt som en tosse, men det må du have til gode til en anden gang:) - men jeg er virkelig glad for regnen - og planterne er helt enige!

   Knus fra Ulla

   Slet
 2. Så flott at du endelig fikk godt med regn. Tordenvær om natten er det verste jeg vet, men det er jo ofte da det kommer mye regn. Det er fine bilder du har tatt!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Marit, det var en stor lettelse! Alt virker friskere nu og luften er renset for støv. Det er en stor fornøjelse, og tordenvejret var ikke så slemt:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Her regner det jo "nesten alltid", men allikevel er det alltid en spesiell følelse når det er varmt, og så begynner å regne, like magisk hver gang. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror ikke vi havde fået regn i 1,5 måned (ikke noget af betydning) så det var virkelig skønt da det endelig kom. Den slags oplever du nok ikke i Bergen:)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Til lykke med den livgivende regn. Det var også på tide. Heldigvis kom den ikke som et voldsomt tordenvejr, men faldt i god ro og orden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marie! Ja, det var den rigtige slags regn da den endelig kom. Lige netop i god ro og orden! Det kan man godt bruge.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det var skönt att det äntligen kom regn. Åskväder är ganska skrämmande , det gillar jag inte. Men det kanske bara var lite muller. Hela världen känns friskare efter en ordentlig regnskur.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu kan vi trække vejret igen og nyde alt det friske grønne! Man kan blive helt lykkelig af regn:)

   Tak Marika - og hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Ja regnen kom stille og saligt.. Vi kunne nu godt ha brugt det dobbelte, men skidt pydt.
  Det friskede da lidt op og tønderne blev fyldt op.
  En glad havedans?? jo da, men det gør vi vist kun når der ikke er andre der ser det, hihi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu er det allerede ved at være fortid med regnen, men jeg er sikker på den har reddet en del planter igennem! Regndans skal jeg nok holde for mig selv:) Man skulle jo nødig skræmme nogen bort...
   Godt du også fik en pæn mængde væde!

   Hilsner fra Ulla

   Slet