lørdag den 25. juni 2022

Juni i kolonihaven

Den seneste uge har stået i kolonihavens tegn, og vi har tilbragt et par gode dage med madpakker, kaffe og wienerbrød, snak med andre kolonister og selvfølgelig også en del praktisk arbejde. Nu er de sidste asparges høstet for i år, og havens blomstring er på sit bedste - som hvert år i juni.
En grundig overhaling af græs, ukrudt og hække sammen med en masse regn har bragt haven tilbage i en præsentabel tilstand igen, og her er en lille rundtur.Jeg fik beskåret både den runde benved herover og den pilebladede pære herunder, så vi nu kan komme rundt uden at få grene i hovedet, og jeg synes det ser så godt ud, når de vildtvoksende buske og træer får selskab af enkelte klippede former.Herunder har den lille laurbærbusk i murerbaljen fået et bur at vokse i, og det har straks hjulpet. Rådyrene har ellers stået for 'beskæringen' hele året:)
Her er John nået frem til den sidste del af hækken, og arbejder sig ind i et sandt virvar af buske, selvsåede træer og ukrudt. Dette hjørne får vi nok styr på til efteråret, når naboen får besøg af en træmand, der skal tage et overblik over de træer der skygger for vores have.I dette hjørne står det paradisæbletræ, som var fuldstændig inficeret med blodlus sidste år. Nu er det faktisk ikke til at se mere, men til gengæld har træet fået en besynderlig facon efter jeg klippede alle lusene væk i efteråret. Det er dog, som man kan se, i gang med at skyde i toppen, så mon ikke vi kan forme det efterhånden.Det er dejligt at have god tid til alt det der skal gøres, og nu er køkkenhaven også godt i gang i alle bede, så herfra er det bare almindeligt vedligehold der skal til. Regnen gjorde sandelig også sit til at friske haven op!


18 kommentarer:

 1. Deres kolonihage presenterer seg så flott nå! Ugress og annet gress vokser så en kan se det fra dag til dag. Med regnet som kom får alt som vokser veldig gode forhold, men dere får orden på det som alltid. Den hvite benk ser så innbydende ut der den står, så jeg hadde satt meg ned der ofte hvis jeg var dere :)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marit! Ja, det er altid skønt at have styr på - i det mindste - én af haverne, og den hvide bænk er et rigtig godt sted at sidde i en lille pause!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Forhåbentligt havde I køligere vejr, mens I arbejdede, end vi har i dag. Faktisk har jeg givet mig selv en fridag i dag, lige bortset fra en times nusseri først på formiddagen. I lader til at være gode til at 'hvile på fuldendte gerning'. Det er en rigtig vigtig del af det fælles havearbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, min gamle far har altid sagt: husk nu at pauserne er det vigtigste!
   Det var inden varmen gik i gang for alvor at vi var i kolonihaven, og i går forsøgte jeg at komme videre med hækken derhjemme, men det blev ikke til så meget, må jeg indrømme. Pyh-ha, det var hot! Godt du fik dig en fridag!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Tack för rundturen! Koloniträdgården ser verkligen välmående och frodig ut nu när den blivit putsad och fått lite regn. Är så imponerad av att ni orkar sköta både den och er fina trädgård.

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ulrika!
   Når den ene have er fin mangler man altid den anden:) Det har jeg (næsten) vænnet mig til... men nu er det for varmt til havearbejde, så nu holder vi fri!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Tja jeg sidder her og er lidt misundelig på det regn, du nævner. Godt I fik så meget, de lovede 35 mm på mandag, nu er det lavet om til 12 mm og 6 mm i morgen. Det er også helt fint, når bare vi får noget, vi har jo altid vores tvivl. Det er selvfølgelig heller ikke så godt for de blomstrende roser, men jorden og rødderne vil nok være glade for det. Græsplænen er nogle steder ved at være lidt gul.
  Godt I kan tage et lille hvil med kaffe og wienerbrød efter de hårde anstrengelser.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. I kolonien går arbejdet ret hurtigt synes jeg. Haven er lille og sådan opdelt, at man kan sætte flueben ved rigtig mange ting i løbet af et par dage, og det har en gunstig virkning på humøret. Vores græs er ved at blive grønt igen og regnen er altid god her midt i sæsonen! Vi tager det blot som det kommer - ikk?

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det är så fint på kolonin. Välplanerat och vackra växter. Pionerna lyser och ser så fina ut . De slår ut en efter annan här också. Många som jag ser blomma för första gången då jag flyttade dem från en annan rabatt. Nu trivs de. Nävorna är fina, de har förvandlat en hopplös torr gavelrabatt. De sprider sig fint, och blir små kuddar.
  Ha en trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de gamle pæoner er dejlige, og så dufter de skønt! Geranierne er guld værd i kolonihaven, hvor de laver store puder og kupler af gode farver. De kan vokse overalt og det er dejligt, for vi har alle steder der er vanskellige at dække.

   Mange tak Marika! - og hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Kolonihaven ser rigtig fin ud. I har fået lavet en god blanding af nytte og pryd. Jeg er enig med dig, at nogle klippede elementer giver en god kontrast til resten. Din gamle far er en klog mand: pauserne er vigtige!! ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Sydney! Da jeg anlagde haven boede jeg i en lille lejlighed, så derfor skulle haven indeholde alt:) Nu hvor jeg har masser af stauder osv. derhjemme i den anden have er det måske lidt overdrevet, men jeg holder af kolonien som den er. Min gamle far har forstået et og andet...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Flot kolonihave. Men i dag har det da ikke været vejr til at lave det større. Jeg havde planlagt at luge og rense aspargesbedet, og så give det hønsegødning. Meen at gå der lige i solen i dag var næsten livsfarligt. Så det blev noget skvalderkål der blev ryddet. Det lå i skyggen.
  Paradisæblet kan næsten ligne en paraply nu. Det ser da sjovt ud.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, du har helt ret. Vi var i kolonien tidligere på ugen. Jeg kan heller ikke arbejde i den fugtige varme, så jeg forstår du trak ind i skyggen!
   Ja, æbletræet ligner en paraply fra den side, men ser man den fra en anden vinkel er det simpelthen en stamme med to arme på - og det er underligt:)

   Tak og hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hei! Det er så godt å være fornøyd med at det meste er gjort i juni. Dere har det så flott. Jeg synes at når hekken er klippet, strammer det opp hagen. Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig! Hækken strammer hele haven op, og det er vigtigt i en ret vildtvoksende have! Haven er selvfølgelig et job, men den er sandelig også en fornøjelse, og de to ting udelukker ikke hinanden.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 9. Fred og ro i hagen.
  Bedre enn dette blir det ikke :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Martin! Jeg kan kun give dig ret.

   Hilsner fra Ulla

   Slet