fredag den 8. juli 2022

Bare billeder...

Juli er slet ikke så varm som juni. Det blæser fra nordvest med store grå skyer, som af og til giver vand - med andre ord ganske almindeligt dansk sommervejr, som det var i gamle dage:)
   Det grå vejr er rigtig godt fotovejr, for farverne fanger man egentlig bedst når lyset er lidt dæmpet, men ind imellem stikker solen da også igennem og illuminerer haven henad aften. Jeg er ved at brænde inde med en hel del fotos af margeritter, dagliljer og alt det grønne i haven, så nu fyrer jeg en ordentlig bunke billeder afsted til hvem der måtte have lyst til at kigge.

Kæmpemargeritterne trives over al måde i den yderste ende af haven, og nede under dem er en staudepotentil med røde blomster gået helt amok med alenlange blomsterstilke i år. Vækstformen er temmelig uordentlig, men blomsterne er stadig meget søde.Der er fine farver i blærespireas blade, som også står godt til en rød paradisæblebusk - 
- og hen under aften gløder de røde blade i solens sidste stråler.Dagliljerne bor i den anden ende af haven, hvor de blomstrer sammen med Hosta, løvefod og Geranier.
Vi var ved at skille den gamle røde bænk ad, for at køre den på lossepladsen, da vi kom i tanke om den måske lige kunne bruges til at klippe toppen af hækken - og som sagt så gjort. Den var helt rigtig i højden, og noget nemmere at arbejde på end stigen, så nu beholder vi de sidste rester af den til hækklipning.
Tomaterne gror godt og har sat enkelte blomster, mens solsikkerne vokser så man næsten kan høre det. Tænk, det er bare en måned siden de blev plantet ud, og nu står de og kigger over hækken i et par meters højde.
Det høje græs i baljen på terrassen er noget så fint når det fanger solens stråler. Lad det sætte punktum for mig i dag.15 kommentarer:

 1. Ja at brænde inde med billeder dur ikke, for inden længe ser det helt anderledes ud. Derfor må vi bare smide nogle på bloggen, jeg tror altid, der er nogle, som lige kigger indenfor, det er jo derfor vi laver blogindlæg. Jeg har stor fornøjelse af min Høneballegruppe på facebook, der er mange fjollede rosennørder som mig selv, de elsker mine billeder, for der er navne på, der får jeg mange likes :)
  Jeg har lige plantet en stor tomat om i en større potte, jeg har også nogle mindre, som står for tur.
  Jeg nød dine billeder, dit staudebed er flot og frodigt.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lisbeth! Det er nu ikke alle billeder der ender på min blog - bare rolig. En del tager jeg bare for at kunne huske hvad der sker. Det er da godt du har glæde af din facebook. Kan tænke mig du nørder igennem med rosenfolket derude i landet:)

   Knus fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Så mye fint du har i hagen som blomstrer nå! Dine margeritter er veldig fine selv om de er høye. Tomatene vokser godt ja, og det gjør dine solsikker også. Så kraftige de er! Nydelig gress på ditt siste bilde. Har du noe navn på det?

  God weekend!
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Ja, der er sket lidt siden sidste år, og det er dejligt! Jeg er ikke god til at huske navne på græsser, men sidste år foreslog Marie at den store græs hedder calamagrostis acutiflora, så det skal nok være rigtigt. Vi har haft glæde af den i en del år, og den er vokset fra en lille potte til nu at fylde 2 store baljer, så den er billig i drift. Desuden står den stort set hele vinteren med sine gule strå.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Vi har haft lite varierat väder, ofta mulet och lite regn på förmiddagen och sen full sol och värme på eftermiddagen. Det passar mig bra. Din trädgård ser ut att må riktigt bra. Så fint med variation i rabatterna, vackra färger och former. Stora fina Hosta, undrar vad det är som är på samma bild som de stora fina Hosta , bild nr 6 från slutet, det ser spännande ut, men ser inte vad det är. Bänken kom till användning, mycket bättre än att balansera på en stege.
  Ha en riktigt trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går rigtig godt med det meste. Jeg har jo ikke så mange blomster som du, men er glad for alle de forskellige bladplanter. Jeg tror du tænker på det gule græs på det 6. sidste billede? Det er en skøn plante, som jeg kan anbefale. En japansk skov-græs som hedder Hakone (fås med forskellige farver på bladene), og som trives i lys og skygge, i tør og våd jord. Hvad mere kan man forlange! Jeg har haft den i 5 år, og deler den hvert år i foråret når den begynder at vokse, så den lille potte er blevet til de 3 grupper du ser her.
   Her er vejret ikke så varmt og blæsten bliver ved og ved, men vi fik dog 15 mm regn forleden nat, og det var rigtig godt!

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Jeg er ved at overveje en blærespirea, men den ser ud til at vokse i sol? Det er svært i min have.
  Skønne marguritter i flok. Mine skal vist reddes ud af skyggen, som så meget andet, hæ. Men haven er jo osse nær de 40 år, sååe det vokser.
  Ja aftenerne er de bedste. sol og stille vejr.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu fik jeg jo tre stiklinger af blærespirea, og de er plantet forskellige steder. Èn står i højt græs i kolonien (vokser lidt langsomt:), én står i skyggen under et æbletræ herhjemme (blomstrede ikke så meget) og den sidste er den du ser på billedet, som får mest sol, så det er vel bare et spørgsmål om at være lidt mere tålmodig hvis den skal stå i skyggen. Din have er jo nok som min bliver om nogle år, og så kan det være man skal til at plante anderledes.
   Margeritterne er næsten ved at tage magten fra mig. De er i hvert fald glade for solen og kan klare den tørre jord, så jeg må til at tynde ud til efteråret. Der er jo aldrig status quo i en have... Det hele udvikler sig og skal justeres med jævne mellemrum.
   Her er det næsten helt mørkt før vinden lægger sig, og jeg er ved at blive træt af den, efter de første 8 dage på den måde.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Lækre billeder, tak for dem. Staudepotentilen har jeg det lidt blandet med. Blomsterne er så kønne og bladene ligeså, men planten et værre rod, når den blomstrer, så den bliver hurtigt klippet ned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak! Ja, den er noget rod at se på, og jeg tænker på at lave en stor buket af alle de lange 'javertusser'. Så kan man måske få lidt glæde af dem indendørs:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Jeg har nydt alle dine billeder. Jeg kan godt lide, når tekst og billeder på en haveblog understøtter hinanden, men man skal da ikke brænde inde med gode billeder.
  Dine staudebede er så velkomponerede med fine farvesammensætninger og varierende bladformer. Margeritten er nok den plante, jeg forbinder allermest med sommeren. Som barn har jeg plukket utallige markbuketter med margeritter.
  Jeg har ikke været så flittig til at kommentere på det sidste. Dels har vi haft en del rejseaktivitet, og dels er vi lige nu coronaramte.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv, til Corona midt om sommeren! Jeg havde det i februar, og da var det heller ikke morsomt, så jeg sender jer et ønske om snarlig bedring! Rejseaktivitet kan være risikabelt i disse tider...
   Jeg kan også bedst lide en god sammenhæng mellem ord og billeder, og gerne et emne ad gangen, men der sker så meget på kort tid at man ind imellem må lave et lille opsamlingsheat:) Margeritter er også med i mine barndoms-minder om gode buketter fra grøftekanten, og på sin vis er jeg helt imponeret over hvor godt disse kæmpemargeritter trives, men de vælter hid og did og klemmer næsten livet af deres naboer, så til næste år skal de aves!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Flotte billeder af en flot have! Min staudepotentil gør ikke ret meget - måske for lidt sol? Så den opfører sig pænt. Jeg kan virkelig godt lide dit bed med lime, rød og orange pletter. De farvepift sammen med alt det grønne er så flot. Og det gule skovgræs står så fint sammen med de mørke grønne farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen - tusind tak!
   De første par år skete der heller ikke alverden med mine potentiller, men i år har en vis mand taget ved dem, og de lå med lange blomsterstilke og flød overalt. Til gengæld var der så også masser af blomster:)
   Jeg er også selv gladest for skyggebedet og holder mest af farverne der med alunrod, Hosta og alt det andet, men det er også det ældste bed, så jeg tænker der er håb for solbedet endnu. Der skal helt sikkert justeres fremover, men til gengæld er det så fint om efteråret når det 'rødmer':)

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet