fredag den 15. juli 2022

Jagt i snegletempo

Jeg tror faktisk det gør en forskel, når John næsten hver aften efter mørkets frembrud sniger sig rundt i haven udstyret med lommelygte og sneglejern, for vores Hosta klarer sig ret pænt i år. Faktisk har de aldrig været flottere!
I går fik vi en lille heftig byge, som lige friskede op med glimtende dråber i blomsterne. Herunder et billede af 3 små Hosta som kom ud af potterne i år. De har allerede dækket jorden fuldstændig.
Selvfølgelig hjælper det også at plante noget som sneglene ikke kan lide. Krydderurter er i hvert fald ikke på sneglenes menu og den flotte trælupin fra Høneballehaven kan vi have helt for os selv.Og når det kommer til planter fra Høneballehaven er jeg forelsket i denne lille daglilje, som har  smørgule blomster. Den er lav og spinkel og står bare fint her på hjørnet af mit skyggebed... ... men også de lysegule dagliljer, som jeg flyttede hjem fra kolonien, er nu dejlige her ved terrassen med en buksbomkugle i ryggen.


Jeg er begyndt at klippe stauder ned for at få dem i form til efteråret. Det virker lidt voldsomt at klippe alle blomsterne af Geranier, som vokser i kanten af pæonbedet, men de var en meter lange og lå ud over græsset hele vejen rundt. Nu er der vandet og lagt et godt lag flis på, så må de finde ud af resten selv.
I dag står pergolabedet på programmet. Den gule perikonbusk er ved at lave små røde bær efter blomstring, og i hele bedet skal der ryddes op i ukrudt, græs og visne stauder. Jeg har faktisk intet gjort her siden ingefærbladene blev trukket op, men heldigvis klarer det sig godt som et halv-vildt skovbundsbed, og bregnerne trives vældigt i skyggen. 


I solbedet rydder jeg ud i kæmpemargerit som har overtaget hele den yderste ende. De lægger sig ned ovenpå alt det andet og så sig i nye områder, og det bliver bare for meget.


Resten af solbedet klarer stort set sig selv - og klarer også tørken godt. 


Den kraftige blæst fra nordvest tørrer også ud, og en stille regn kunne godt bruges - til forandring. Der har været flotte solnedgange i juli med alle de mange skyer som haster over himlen.
13 kommentarer:

 1. Ja hvor er vi dog trætte af den nordvestenvind, det hjælper ikke meget med 4 eller 6 mm, når det blæser så meget. Godt John kan tage sig af de grimme snegle, så du kan bevare dine hostaer. Jeg holder meget af forskellige hostaer sat sammen i et bed, det ser godt ud. Storkenæb ja som du ved, er jeg træt af dem, de bliver alt for høje. Jeg orker ikke at klippe men rykker dem af, så må de holde til det - eller allerhelst gå ud, men det gør de ikke.
  Åh ja så var der marguritterne, de bliver også for meget, det kender jeg.
  Det er en smuk solnedgang, du har taget. Her er den skjult af træerne, og jeg gider ikke gå langt for at tage billeder.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det gør det ikke, og i dag hvor jeg igen har stået på hovedet i stauderne (det var løvefod denne gang:) kan jeg jo se hvor tør jorden er. John tager mellem 25-50 snegle ved hver jagt, så jeg kalder ham 'storvildtjæger'. Den titel har han fortjent!
   Stauder overrasker mig hvert år. Det er en utrolig vækstkraft de præsterer, og når jeg har høvlet dem ned til sokkeholderne kommer de igen med friske blade og nogen gange blomster. Jeg er ikke vildt glad for det arbejde, men det er jo imponerende planter. På 3 timer fik jeg vist taget halvdelen af løvefødderne i dag. Puh-ha!

   Tak og knus fra Ulla

   Slet
 2. Her jagter vi også snegle hver dag, men starter før mørkets frembrud. Det andet bliver trods alt for surt. Godt gået af John! Mængden af snegle er utroligt afhængigt af vejret. Man fjerner en masse farve fra haven, når man soignerer storkenæbbene; men samtidig rydder man jo op, og der kommer vel i reglen en form form for genblomstring. Her til eftermiddag har vi haft op til flere småbyger, men det er svært at vide, hvor meget det reelt gavner planterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. John har også prøvet at gå ud før mørket lægger sig, men da er der næsten ingen snegle at se, så nu står den på natarbejde!
   Ja, der forsvinder jo lidt blomster når man går til stauderne, men det lønner sig i længden. Efteråret er betydeligt kønnere når de har fået friske blade - og lidt blomster. Regnen er vist mest af kosmetisk virkning, og jeg tror ikke rigtig det når ned i jorden. Her er i hvert fald tørt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Ser fint ut i trädgården. Det kanske är färre sniglar och odjur i rabatterna. Ser på mina dahlior som äntligen börjar blomma så smått, att de får vara ifred för tvestjärtarna, som alltid brukar äta upp de första helt. Är lyckligt lottad som inte har sniglar men mina hosta hade små hål förra året, i år är de hela och fina. Vackert med allt som blommar, den gula dagliljan är fin . Vilken vacker himmel.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk at fuglene æder dine Dahlier! Det har jeg dog ikke oplevet. Åbenbart skal vi have et eller andet problem at slås med:)
   Vores Hostaer har også huller, men ikke så meget som de plejer. Jeg tror på sneglejagten! Den gule daglilje er så sød, og solnedgangen har vi lige ud af vinduet, så den bliver studeret hver aften.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
  2. Hej Ulla!
   Tvestjärt är inte en fågel, det är en insekt som äter på dahlior och andra växter.
   Översatt till danska , øretæske.
   Hälsningar Marika

   Slet
  3. Åh! Nu forstår jeg! På dansk er det en 'ørentvist'. Ja, så blev jeg så meget klogere - og lidt til grin:)

   Tak Marika!

   Slet
 4. Ja en rigtig øv blæst. Jeg har haft skarp modvind hjem hver dag.
  uh, jeg er misundelig over jeres fine hosta. Det er kun mine store grove der ser godt ud. De andre er godt hullede eller lige frem måttet reddes op i en krukke. Og jeg er osse ude hver dag og hapse snegle. Sommetider både morgen og aften. Der var en aften der kom en kvart mm regn liige før sengetid, jeg skyndte mig ud og tog over 200 stk. Næste tidlig morgen op før vækkeuret, og klapse næsten det samme, på de steder som aften før. De havde travlt med at æde de afdøde slægtninge. Forhåbentlig hjælper det en lillebitte smule.
  Ja der er så flotte himmeler i denne tid.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er også de grove der klarer sig bedst her, men alt i alt synes jeg der er en bedring efter den systematiske sneglejagt blev indledt. Du har vist også mere at tage dig af end vi har her. 200 snegle har vi dog aldrig oplevet! Jeg tror max her er 50, men det er jo nok! Lyder enormt anstrengende med alt dit arbejde.
   Det er da godt vi har noget flot at se på oppe i det himmelblå, men de mange skyer kunne da også godt tage og regne lidt på os...

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Jeg kjenner godt til den jakten, Ulla. Jeg er også ute nesten hver kveld på jakt etter de brune beistene. De er en pest og plage, og en blir aldri helt kvitt de tror jeg. Men uansett så hjelper den daglige jakten. En død snegle får ikke lagt egg er mitt ordspråk... ;)
  Din solbrud har kommet veldig langt allerede. De er så fine, og jeg gleder meg til de blomstrer her.
  Takk for at du sa i fra om kommentaren som forsvant. Det har jeg opplevd flere ganger.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg ved du også har travlt med din sneglejagt - og du går jo også udenfor haven på vejen for at få fat på så mange som muligt. Vores have er ikke stor men vi har desværre lavet mange gode skjulesteder til de slimede bæster:) Og jeg tænker som dig, at en død snegl laver ikke flere ulykker!
   Ja, det går stærkt nu - måske lidt for stærkt! Når vi er halvvejs gennem sommeren synes jeg altid det er svært at følge med.
   Det er godt du fik fisket mig op af spamfilteret - tak!

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Sneglejakt hjelper sikkert. Jeg er så heldig at jeg har sluppet de brune og ekle sneglene hittil.
  Men i år har jeg hatt daglig billejakt istedet. Det har også hjulpet mot liljebillene. Nesten ingen biller i år.

  SvarSlet