søndag den 14. august 2022

Sådan skal man ikke gøre

Den store havefestival frister med åbne haver i denne weekend, og jeg lod mig også friste. I 30 graders varme drog vi mod en have i en skov - en eventyrlig have - hvor vi sammen med min gamle far ville nyde haven fra en bænk i skyggen, gerne med en kop kaffe indenfor rækkevidde.
   Jeg har selv haft tanken om at holde åben have og gør det nok til næste år, men nu ved jeg hvad jeg ikke skal gøre! Det blev nemlig en skuffelse med vores havebesøg i går, hvor ejeren af haven samlede alle gæster (som en skoleklasse) og ledte os rundt fra plante til plante, med en lang historie om hver enkelt, og den slags var hverken vi eller vejret egnet til. Min far kunne ikke høre hvad der blev sagt, og vi andre var egentlig ikke interesserede i alle rosensorterne og deres historie, og bortset fra det er det hårdt at stå op midt i solen i længere tid.


Jeg vil ikke sætte navn på haven, for det er ikke mit ærinde, bare konstatere at dette var en stor misforståelse og mange gæster sivede ud af haven uden kaffe og uden at have set ret meget af haven - ligesom os. Et 'eventyr' kan tales til døde.

Heldigvis lokkede stranden med friskere vejr og lidt hvile i skyggen af et enkelt lille træ, og vi måtte læske os med de medbragte vandflasker.

At ligge på ryggen og se solen glimte i et egetræs blade er en udmærket beskæftigelse i hedebølgen!


I denne selvsamme weekend skulle det jo være muligt at se et hav af stjerneskud på nattehimlen, så John og jeg havde indrettet os mageligt i et par liggestole på terrassen ved midnatstide, både fredag og lørdag. Det var naturligvis hyggeligt at ligge der og kigge stjerner, men den flotte fuldmåne og måske lidt dis gjorde det ikke muligt for os, at opleve mere end ét lille stjerneskud - på 2 aftner - så sådan skal man altså heller ikke gøre:)
   Til gengæld ligger disen her om morgenen og fortæller os at sommeren går på hæld.14 kommentarer:

 1. Nej sådan skal man bestemt ikke gøre, uha der kommer ingen besøgende næste år, hvis der gør, bliver de også skuffede. Måske var det en, som godt kunne lide at høre sig selv tale ;) Men morgendisen i din have ser fin ud. Så var det godt, jeg ikke satte mig ud for at se stjerneskud. Tidligt op og tidligt i seng, det er bedst for os gamle Høneballefolk :) tidligt er kl. 23.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen du har helt ret. Der var en der gerne ville høre sig selv, og det havde jo været meget enkelt at tilbyde en rundvisning til dem der havde lyst, og lade os andre vandre omkring som vi bedst kunne. Morgendisen er fin, men stjerneskud blev der ikke meget ud af. Tror det er nemmere til vinter, hvor det er rigtig mørkt. Du gik ikke glip af noget Lisbeth, og skønhedssøvnen skal man jo have:)

   Knus fra Ulla

   Slet
  2. Ja mere jo ældre man bliver, bare ikke så længe af gangen ;)
   Knus

   Slet
  3. Nej, man skulle jo nødig blive alt for smuk!

   Slet
 2. Synd for en nok god have, at den blev snakket ihjel. Men et strandbesøg er nu heller ikke at kimse af.
  Vi har heller ikke se stjerneskud. Månen er simpelthen for stærk lysende, den er flot i disse dage.
  Ja der vist mange planter der overlever på morgen disen. Men der er nu ikke ret meget efterhånden.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det blev for meget skolemester-facon for min smag, men stranden var et hit, selvom det er sin sag at forcere diverse dyrelåger med en rollator, men heldigvis giver vi ikke op så let:)
   Månen er fin og så må vi undvære stjerneskud. Det er i orden.
   Ja, måske virker det på planterne med lidt morgendis - man kan bare håbe!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Det var ikke lige i dag, at det var smart at gribe åben have an på den måde. Vi blev hjemme på grund af vejret. Det er fine billeder af morgendisen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej - eller andre dage for den sags skyld:) Men varmen gjorde ikke tålmodigheden større, det har du helt ret i! Jeg har ikke besøgt så mange haver, og heller ikke oplevet denne fremgangsmåde tidligere. Haver skulle jo være så afstressende...

   Hilsner og tak!
   Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Tråkigt att trädgårdsbesöket inte blev som ni tänkt. Det är nog skönast om alla får gå sin egen tur och ha chansen att ställa frågor om man så vill. En tur till havet ser däremot riktigt skönt ut. Vi har haft riktigt varmt de senaste dagarna, hade varit skönt med lite sköna vindar från havet.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo ikke et sted man har lyst til at besøge igen, og din metode lyder mere tiltalende må jeg sige! Ved havet var der dejligt og kaffen fik vi senere på dagen:) Vi oplever også en rigtig hedebølge i disse dage og det er næsten for meget, når man tager på tur. I dag blæser det, så jeg sender lidt vind i din retning!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla,
  Nei, sånn skal skal en ikke ha åpen hage. Å snakke de besøkene i senk er nok ingen god idé. Her har vi hatt 29 grader i dag, og i kveld har vi fått lyn, torden og regn! Jeg håper at det kommer mye mer.
  Vakre bilder av disen! Sånn dis har vi nesten aldri her dessverre.

  Hiksen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, bestemt ikke, men det kan være hun har lært noget efter mange af gæsterne gik deres vej. Vi har også stadig de høje temperaturer, og der er lidt torden i det fjerne, men vi vil se det før vi tror det! Tillykke til dig med det våde vejr, jeg vander stadig:)
   Disen er ret typisk i eftersommeren når luften køler af om natten, og måske hjælper det lidt, men tørkeindekset er på 10. Jeg regnede ud at man skal vande 10 kander vand a 10 l på hver eneste kvadratmeter, hvis man skal kompensere for det. Uha!

   Hilsner og tak!
   Ulla

   Slet
 6. Det var synd, at I ikke bare kunne gå rundt i haven og nyde den. Vejret var bestemt ikke til lange foredrag. Vi så 3 meget forskellige haver, som hver især havde meget at byde på. Desværre var der ikke ret mange besøgende i haverne, og der må man nok give varmen skylden.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var ikke nogen god oplevelse midt i solen, men vi finder nok noget bedre næste år. Varmen har nok sendt mange til stranden, hvor vi også endte. Dejligt for jer at I fik set nogle gode haver!

   Hilsner fra Ulla

   Slet