søndag den 4. september 2022

Småt er godt!

I fredags tog vi os sammen til en opgave vi har udskudt tilstrækkelig længe, nemlig at få malet væggene inde i kolonihavehuset. Da vi satte profilbrædderne op for 4-5 år siden fik de 2 gange grunder, men kun ét lag maling i foråret, og så var det meningen de skulle have haft endnu et lag, når træet var tørret op i sommervarmen. Det har de så fået nu!


Det tog os en halv time at tømme huset for bohave, og endnu en halv time at vaske væggene ned.
   Man kan god fornemme en forskel i 'hvidhed' på de to næste billeder, synes jeg, og fremfor alt fik vi dækket de mørke sprækker der opstår når træet trækker sig sammen i varmen.Det tog os en god time at male det hele, og så var det frokosttid.
   Efter frokost sad vi et par timer og snakkede med en nabo over kaffen, og så rykkede vi alt på plads igen. Jeg tænker hele jobbet tog 3 timer i effektiv arbejdstid, og nu er huset så fint og rent og hvidt, at det er en hel fornøjelse.Småt er godt!

I haven er der ikke meget at glæde sig over, men så er det jo godt huset er præsentabelt:) Det eneste der rigtig lykkes i køkkenhaven er de mange Linné-tagetes, som er sået der hvor snegle, tørke og rådyr har hærget.Og så må vi glæde og over brombærhøsten og de gamle stauder der stadig kan. Gyldenris og høstanemone får lov at stå i fred, og den lille klematis rækker sine afblomstrede totter op i den blå septemberhimmel.


18 kommentarer:

 1. Så fint og hvitt det ble, og så koselig det er inne i kolonihagehuset! Der fikk jeg lyst til å sette meg med en gang, Ulla :)
  Nydelige høstanemoner! De vil ikke trives her dessverre. Jeg tror ikke de liker min kalde vinter her.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marit - du skal være så velkommen!
   Jeg synes høstanemoner kan være lidt vanskellige at få i gang, men når først de har slået sig ned bliver de bare større og større for hvert år. Jeg er glad for der er lidt som rådyrene ikke æder!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Godt med alt som er gjort! Lyst og fint ble det. Vakre høstanemoner. De er like uvillige her som hos Marit :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, afvaskning og maling pynter altid, og du aner ikke hvor mange edderkopper der blev hjemløse ved samme lejlighed:) - Nå, de flytter nok ind igen...

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 3. Det endte med at blive rigtigt fint. Det mest besværlige ved sådan en arbejdsopgave er i grunden al den tid, man spilder på at tage sig sammen til at komme i gang.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg giver dig helt ret, men det var dog godt vi gjort det inden brædderne igen udvider sig her i efteråret - hvis vi altså er så heldige at få lidt vand:)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 4. Ja jeg havde samme kommentar som Marie, det er værre at tænke på end at være i. Jeg har det også sådan, når fryseren skal rimes af, det tager omkring en time, men tanken uha. Det er blevet rigtig flot jeres hus, nu kan I nyde det, mens al den regn de lover sidst på ugen, trommer på taget :) vi håber stadig, en gang må det vel komme.
  Hvad er det John laver på 3. sidste billede?
  Knus fra Lisbeth
  PS hvor ved du det fra, som du skrev om på min blog, altså det med himlen på huse til salg???

  SvarSlet
  Svar
  1. Og jeg giver også dig ret, Lisbeth! Man er jo lidt tosset ind imellem, når man bliver ved med at udskyde det uundgåelige...
   Det var en ejendomsmægler der fortalte det, dengang vi købte hus, og når jeg sidenhen har kigget på annoncer, kan jeg jo se det er den samme himmel om og om igen. Det er mildt sagt også tosset:)
   Jeg skal se regnen før jeg jubler, men det er jo ikke meget der loves heller. Ikke endnu i hvert fald.
   John trimmer græsset der hvor det vokser ind over fliserne såmænd.

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Sådan et arbejde er altid værre at tænke på end at få gjort. Det er blevet flot. Jeg spottede lige jeres puder,,, skønne.
  Tagetes i fri dressur? uden snegle. Mine tagetes skal være i krukker for at kunne være nogenlunde i fred for de grovædere.
  Der er vist forskel på høstanemoner, mine er afblomstert. Idet hele taget er det ret sørgeligt med blomster i haven nu. Alle de sommerblomster der skulle give farver nu er enten afblomsteret for tidligt eller osse er de visnet. Dog er der nogle asters der ser ud til at ville give lidt glæde og farve snart. Heldigvis.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Så sandt, så sandt - men tak! Puderne er mit forsøg på at lave noget kelim-agtigt med garn og hæklenål. Kelim-puder er jo ret pebrede i prisen:)
   Sneglene har ædt en hel del tagetes her, men til sidst blev de åbenbart trætte af smagen, så du kan selv regne ud hvor mange der har været... Høstanemonerne står skygget (som så meget andet) så de er nok lidt forsinkede, og der er faktisk ikke andet der blomstrer. Det er en trist tid med denne tørke. Godt du har nogle asters!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Det känns skönt när man är klar, och det blev riktigt fint. Målarfärg gör underverk. Det är fint i stugan, ser mysigt ut. Anemonerna är vackra, önskar att de skulle trivas hos mig.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Ja, det er dejligt at få malet, for det er noget man altid kan se, og faktisk kan jeg godt lide at male. Du har jo så mange andre blomster i din have...:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Sikke et flot kolonihavehus I har. Småt ja men meget fint. Og nu med et friskt lag maling - det pynter. I kan nu bruge en masse tid på at nyde det færdige arbejde (meget mere end I brugte på at finde på overspringshandlinger!! :-)) Ja ved denne tid ser køkkenhaven lidt trist ud men det er godt med de gamle stauder.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen tak! 6 kvm hyggehus til kaffeslabberas i de kølige måneder der kommer, det er alt rigeligt, og vi kan da heldigvis finde flere overspringshandlinger til andre projekter:) Jeg synes køkkenhaven har set kedelig ud længe, og vender og drejer forskellige muligheder for at holde rådyr væk - til næste år. De gamle stauder kan endnu og det er jo heldigt de ikke allesammen falder i udyrenes smag!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 8. Du ved jo, at jeg er ret begejstret for jeres kolonihavehus. I har skabt en meget fin stil, som passer perfekt til en kolonihave. Man kan godt se forskel på før og efter billederne, så jeres arbejde har ikke været forgæves. Det var godt, I tog jer sammen ;-)

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Elna! Smag og behag er jo forskellig, men jeg er glad for den enkle indretning, og tekstilerne giver både farver og hygge. Det er altid dejligt at få overstået noget, som man har tænkt på længe! Dejligt du også synes du kan se en forskel:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Så koselig dere har det i kolonihagehytten, deilig å få malt tenker jeg. For mange år siden hadde jeg en sånn tapet som dere har teppe på benken, full av tulipaner (ikke helt lik da). Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Da jeg indrettede huset havde vi hentet inspiration i Istanbul, og den tyrkiske nationalblomst er tulipanen, så.... Det ene førte det andet med sig, som du nu kan se, men tulipaner er jo også skønne:)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet