lørdag den 8. april 2023

Påskevejret

Meget ofte får vi en pivkold vind fra øst her i foråret - påskeøsten - men det er ikke tilfældet i denne tidlige påske, og det er jeg meget glad for. I disse dage kan man i ro og fred tusse rundt og se hvordan forårsblomsterne udvikler sig. Det går stadig langsomt, for varmt er det ikke, men i det mindste er nattefrosten sat på pause.


Eneste lungeurt i haven - endnu - er denne fine hvide fra Høneballehaven på Samsø, og den har fået godt fat. Tænker den kan deles efterhånden.
   Jeg har ikke haft held til at finde særligt fine hornvioler i år, men forleden var der trods alt nogle bakker tilbage i et supermarked, så nu har jeg flyttet lidt om i baljerne og fået plantet lidt tættere. Det varer dog noget før de ligefrem fylder pladserne ud, men de ser ud til at trives. Det er som om jeg enten er kommet for tidligt eller for sent til at få fat i de bedste planter, eller også har udbuddet været begrænset. Til gengæld er de gule hyazinter på vej med at vise farve her i påskedagene.
Der skal mildere vinde til at få gang i væksten, men i havens bede er der dog lidt påskestemning efterhånden, og græsset er såmænd også blevet slået for første gang i år.

Vi nærmer os foråret stille og roligt, men da årets 3 første måneder har budt på hele 250 mm nedbør er der formentlig væde nok til en god start når varmen engang kommer. Spurvene kvidrer, mejserne kalder og solsorten fløjter. Jeg håber I andre også får et par gode påskedage i haven!18 kommentarer:

 1. Det var flotte gule hyasinter du har plantet til påske, Ulla. Det er også deilig å se hagen og bedene dine nå fulle av primula som blomstrer. Jeg kan fortsatt bare se ut i hagen, og langt fra gå der men tror nå at våren er på vei hit også.
  I dag er det strålende sol, og det skal bli 10 grader!
  Fortsatt god påske!

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt godt kommer til den der venter - ved du nok! Så det skal nok blive forår engang...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Det ser fint ut i trädgården med alla påskliljor och primula. Här är det inte så mycket som har börjat blomma än. Blåsippor, snödroppar tittar fram igen, krokus och julrosor har slagit ut och det är jag glad för. Vi har haft några soliga dagar men det är fortfarande kallt.
  Glad Påsk!
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja men det er heller ikke varmt her hos os, men der er dog tegn på liv, og det må vi bare være glade for:-)

   God påske til dig!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Jeg synes heller ikke tilbuddene på stedmoder har været fristende i år, så jeg har kun påskeliljer og scillaer, der er jo ikke så meget endnu, men det er flot vejr omend det er noget køligt. Vi har ikke så meget tid til at nyde solen, det går løs indendøre.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, I har jo travlt på så mange fronter at en anden en slet ikke kan følge med:-)
   Du kan jo heller ikke forvente alverden i en splinterny have, men jeg synes da nok I gør hvad I kan for at få noget i jorden! Nej, varmt er det ikke, men solen er jo dejlig på ryggen, og det skal nydes!

   Knus fra Ulla

   Slet
 4. Så har jeg måske været heldig med hornvioler, eller har ramt det rigtige tidspunkt.
  Både vores Planteforum havde et fint udvalg, og en uges tid senere havde Rema osse fine planter.
  Oh hvor fin den hvide lungeurt. Spændende at se om den er lige så sej som den blå.
  Jeg går lige i øjeblikket og kikker bekymret på mine trælupiner fra Høneballehaven. De ser meget sørgelige ud. De var så fine lige indtil frosten i marts, den kunne de ikke lide. Jeg krydser fingre.
  Her bliver græsset altid slået ret sent, mange steder, pga. de mange små forårsløg der har bredt sig i græsset. De skal ha lov til at samle lidt kræfter til næste år.
  Du har osse påskeæg ude,, osse mig. Det ser så hyggeligt ud.
  fortsat god påske Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. De seneste violer er fra Rema, og de ser betydeligt mere livlige ud end første hold fra Billig Blomst, men her er Rema faktisk også de bedste til at passe deres planter. Den hvide lungeurt er på sin anden sæson, og jeg synes den virker helt solid. Trælupinen er også stadig frisk, men jeg har ladet nogle visne stauder stå omkring den for at give den lidt læ. Måske virker det.
   Ja, når man har løg i græsset må man dy sig, men den slags fine tiltag er vi ikke nået til endnu:-) Jeg fik inspiration på Nyord til udendørs plastik-æg, men jeg har malet på nogle af dem, da jeg synes de var lidt kedelige - men de hygger når der ingen blade er endnu!

   Tak og i lige måde til jer!
   hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hvor har du pyntet fint op til påske, og påskeliljer, som blomstrer til påske, er også et smukt syn. Fuglene kvidrer, så det er en lyst. Nok er det køligt, men påskestemningen er i top.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marie! Ja, det begynder da at ligne forår...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hei! Det er så fint å se vårbilder. Vi ligger noe etter, men snart er vi der også. De siste dagene lover vår. Himla deilig! Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne. Ja, I skal nok nå at indhente os og så er der ingen vej tilbage, men jeg synes egentlig det er meget godt det går lidt langsomt i år. Så kan jeg nå at følge med:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Sådan en smuk påskebuket med de skønne kirsebærblomster og de muntert malede påskeæg... indtil videre havde vi bedre vejr end forudsagt... dejlige gåture i naturen med påskeæggejagt :-)) Jeg ønsker jer en god påskedag. Knus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også haft et flot påskevejr, men ikke varmt, og nu begynder jeg at glæde mig til træerne springer ud og hele landet bliver grønt. Dejligt du har nydt din påske!

   Mange hilsner og tak!
   Ulla

   Slet
 8. I år hadde jeg ikke mye lyst til å dra til påskefjellet, når endelig finværet kom hit. Heldigvis var det fint vær på fjellet også, men savnet å kunne være i hagen. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er jo et problem - som katten der skal vælge mellem to skåle fløde... Men vi kan jo kun være ét sted ad gangen. Håber du alligevel har haft en dejlig påske!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Jeg håber, påskevejret hos jer har været så fint, at havemøblerne er kommet i brug. Det ser fint ud både ude og inde med påskeæg og blomster. Mon ikke der hurtigt kommer skub i hornviolerne, nu hvor nattefrosten har sluppet sit tag.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, havemøblerne er kommet frem, men vi har nu ikke siddet på dem ret længe ad gangen. Jeg har arbejdet rundt omkring i haven, og nydt solen, men varmen udeblev. Vi bor stadig i en østlig zone, og der kommer ingen varme fra den kant. I dag regner det lidt og jeg tænker det kan hjælpe på væksten, når vejret kommer fra vest. Heldigvis kan vi da hygge os indendøre...:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet