torsdag den 27. april 2023

Årets første

 TULIPAN buket, vel at mærke fra egen have! Er der noget bedre? 
De knitrende friske stilke og blade mellem hænderne, og så denne farveeksplosion efter blot et par timer inde i varmen. Ren lykke!


18 kommentarer:

 1. Ren lykke, jeps. En af mine første investeringer da vi fik have, var en stor vase til tulipaner. Den skal fyldes snart - vi er bagud her i Nordsjælland.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er vi vist også bagud, da vi ligger i den vårlige østenvind, men så meget des bedre, når der endelig sker noget! God fornøjelse hos dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Så flott tulipanbukett du har hentet deg! Jeg ser at det høye gjerdet og nettingen hjelper mot rådyrene. Godt at du får ha de i fred nå! Jeg tenker at rådyrene gjerne skulle ha vært inne der hvor de vokser ;-)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nettet virker mod rådyrene og det er jo skønt! Her bliver mange gode buketter i den næste måned, og asparges er også på vej mellem tulipanerne!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja hvis det er en selv der har plukket den og ikke hønsene!!! De lømler har fundet at knibe sig igennem nogle af kanterne og skraber lystigt i bedene. Men de fik nu osse en planteske i måsen, og madmor der råbte meget højt. Det ender med de må nøjes med hønsegården, men så skal jeg jo til at plukke grønt til dem hver dag. Men hellere egne høns end rådyr!
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen roser uden torne, men høns er jo også hurtige til at finde frem til de gode steder, og de vil helst selv bestemme hvor det er. Håber de har en smule respekt for dig! Høns giver trods alt fordele i modsætning til rådyr.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Flot række. Jeg har ingen tulipaner i år, det skal der laves om på til efteråret.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er glad for vi fik dem ind i buret, for vi kan ikke mere have dem i fri dressur, men så må de nydes i buketter. Jeg tvivler ikke på du lægger løg til efteråret...:-)

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det ser fint ut både i trädgården och inne i en vas. Här är det så kallt så de visar varken färg eller form ännu. Men de är gröna och frodiga, så jag väntar en fin blomning i år. I helgen firar vi Valborg, hoppas att värmen kommer efter det.
  Ha en trevlig helg / Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det ville da være dejligt med lidt varme i luften! Det må Valborg ordne:-)
   Du kan glæde dig lidt endnu til det bliver din tur til at nyde de udsprungne tulipaner!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Uha ja jeg glæder mig hvert år til tulipansæson. Smukke farver du fået med ind i stuen! Jeg kan altså ikke få mig selv til at plukke. Det bliver i stedet til mange ture rundt for at nyde dem i haven! :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det gør det nemmere at plukke når de står i kolonihaven, for der kommer jeg ikke dagligt, og herhjemme har jeg endnu ingen tulipaner. Tulipanerne er efterhånden ret små, da jeg ikke gider grave dem op hvert år, til gengæld kommer de igen og igen, og de sene tulipaner har andre farver end de tidlige, så der er mere at glæde sig til:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Tænk at have så mange, at man bare kan plukke løs af dem. Det er jo nærmest royale forhold med sådan en skærehave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er en rigdom! Foråret er jo overflod efter vinterens mangler, og lidt kongelig har man...:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla,

  Nej, det finns nog inte något bättre!.... och så står de ju fina så länge också, jämfört med de köpta. Väldigt fin bukett.

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ulrika!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Det er en fin farvesammensætning, du har valgt til dine tulipaner. Tænk at kunne plukke flotte buketter i flere uger :-)

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. De er slet ikke 'valgt' Elna. Jeg har blot taget dem der var længst fremme, og senere kommer der både lilla og hvide og sorte. Må dog sige jeg er yderst tilfreds med løgenes holdbarhed, for de kommer troligt allesammen hvert år, selvom de bliver mindre og mindre, når jeg ikke graver dem op. Tror jeg har haft dem i 5 år nu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet