fredag den 1. marts 2024

Foråret banker på

Ja, nu har jeg behov for at se en forandring, og vanen tro indledes foråret med lidt udskiftning i baljerne der står på vores terrasser. Det er lige rundt om huset så det er noget af det vi kigger ud på inde fra varmen, og vanen tro er det hornvioler der står for hovedrollen. 40 små hornvioler til en ganske rimelig pris - og så er de allerede i blomst.

Her i den største beholder har jeg sat masser af hornvioler ned til det nyplantede græs, for det fylder ikke alverden endnu. Når vi får lidt mere varme i luften vil violerne sikkert hurtigt dække jorden.


Foran huset har jeg blot fjernet lyngplanterne og stukket både hornvioler, blå hyazinter og gule Tete á tete påskeliljer ned i hullerne. De grønne planter der har stået her hele vinteren kan godt klare foråret med, men så skal de videre ud i haven. De pæneste grene fra juletræet dækker krukken med purløg, men der er allerede livstegn i de herlige løg.
Der blev lige til en lille potte med violer på bordet. Det er også godt at have lidt reserver hvis noget af det andet slår fejl. Der står stadig vintergækker i blomst under hækken og dorthealiljerne er godt i gang.


På vinterens sidste dag fjernede John og jeg staudetoppe i havens bede og det næste på programmet bliver at sprede komposten der hvor der er størst behov. Lige nu står løgplanterne på spring og primula blomstrer rundt omkring.Farvel til vinteren for denne gang!


14 kommentarer:

 1. Hornvioler eller stemorsblomster som vi kaller de her er så søte. De tåler så mye, og kan klare ned mot - 4 grader hvis de er herdet. Det er bare påskeliljer som tåler det samme. Så fint det ble i tønnene dine. Det skal ikke så mye til for å pynte litt tidlig om våren. For første gang på mange år har jeg sådd mine egne stemorsblomster i februar. De er fortsatt veldig små, men innen det blir vår her er de kanskje litt større :)
  Så fine primula du har i blomst hos deg.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Marit! Ja, hornvioler er noget af det sikreste her i det tidlige forår, og de kan endda tåle at stå i sne - hvis det skulle blive nødvendigt. Endnu er det så småt at man skal tæt på for at se en forandring, men bare jeg selv ved jeg har gjort noget, så er jeg tilfreds:-)
   Det må være sjovt at lave sine egne stedmoderblomster, så kan man helt selv vælge farven. Jeg skal til at begynde såning af sommerblomster, og mere er der ikke plads til i vindueskarmen. Primula er næsten i gang året rundt i vores mærkelige klima, men de er altid velkomne!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja vi ser med glæde frem til forårets komme. Der mangler nu stadig lidt varme. Små øer med hornvioler, og de grønne planter, der er i gang, sætter vi pris på nu. Du pynter dine krukker så fint.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi længes, men planterne er jo i gang selvom vi andre synes det er koldt endnu. Der er stadig så vådt i haven at krukkerne er det eneste forsvarlige sted at starte, men der går nok et stykke tid før det rigtig fylder noget.

   Mange tak Lisbeth!
   Knus fra Ulla

   Slet
 3. Stemorsblomster må jeg ha også, men foreløpig har det ikke blitt noe innkjøp av noe. Det kommer nok, skal bli deilig å få litt liv i krukkene. Ha en fortsatt fin lørdag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er sådan en dejlig nem forårsblomst, der tåler det skiftende vejr og giver tiltrængt farve i haven. Hav en dejlig søndag!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hmm, mon vinteren holder sig væk fra nu?? Krydser fingre... Jeg har osse været ude og solde stedmoder og hornvioler. Det er en fryd at få fyldt krukker rundt om med de små glade farveklatter. Bedene trænger gevaldigt til en kærlig hånd, men de er alt for våde endnu. Gækkerne står stadig fint, men jeg lagde mærke til i dag at nogle erentis er begyndt at se lidt trætte ud. Pyt, de små blå og påskeklokker er stærkt på vej. Man skal nå en runde i haven hver dag, ellers kan man ikke følge med. Det vrimler.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Fra nu af går det over stok og sten uanset vejret, så selvom nogle forårsblomster er på retur, er der altid noget nyt der tager over. Tænker du har en dejlig forårshave med blomster i både bede og græs - det er jo nu 'de blå drenge' har deres storhedstid. Vores have er stadig ikke helt oppe i omdrejninger m.h.t. forårsløg, for der var ikke meget her da vi overtog - men der kommer da lidt nyt hvert år.
   Det er jo forår når man har indkøbt violer og stedmoderblomster, og krukkerne kan man godt starte med uden at trampe i bedene:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Violer av alla de slag är favoriter. Det är så skönt att få plantera de första på våren. Har inte sett dem i butiken ännu. och jag får nog vänta ett tag, men det skall bli härligt, då det är dags. Du har fina planteringar.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika! Det er altid så skønt at få lov at købe de første forårsblomster - og det kan næsten ikke blive forår uden violer. Forstår du glæder dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Det er nu bare skønt med foråret :) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! - selvom det stadig virker lidt langt væk når skyerne hænger helt nede om ørerne på os:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Sikke en dejlig pift farver med hornvioler i krukker. Så smiler vi når vi kigger ud fra de varme stuer! Det blæser koldt i dag, men de små forårstegn i haven giver os tro på at foråret er på vej.

  SvarSlet
 8. Ja, koldt er det minsandten og vinden piver ind fra øst, men nu har jeg da taget hul på foråret. Tro flytter bjerge siges det jo:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet