fredag den 7. juni 2024

En lille redningsaktion

Onsdag d. 5. juni gik vi en haverunde med nogle gæster efter at have fejret min fars 101 års fødselsdag, og da vi kom forbi hullet til opsamling af regnvand fløj en fasan op med stor ståhej, sådan som de nu gør. 
   Vi har fasaner i haven hver dag, så det var der ikke noget usædvanligt i, men da hønen fløj op viste det sig, at der løb en hel flok kyllinger forvirret rundt i hullet bagefter. 9 små nye kyllinger som havde varmet sig under deres mor til vi kom forbi.
Vi var bange for de små ikke kunne komme op af de høje trappetrin selv, så vi lagde et bræt opad kanten og håbede på de selv klarede resten. Dagen efter var kyllingerne stadig i hullet - på nær én som gik rundt med sin mor i nærheden.
   Jeg satte vand og lidt havregryn ud til dem og senere lagde jeg mærke til at kragerne begyndte at kredse om vores have. Så måtte der gribes ind, for de små kunne åbenbart ikke selv finde op af hullet.Jeg satte mig ned i hullet og fiskede dem op en ad gangen. Deres mor var stadig lige i nærheden og gik klukkende rundt og kaldte dem til sig efterhånden som de kom op, så nu er familien forenet og sikkert ude på græsmarken i flok og følge.


Vi er sikre på de ikke er udruget nede i hullet, for så havde vi jo opdaget en høne på æg for længe siden, men måske har hønemor bragt dem derned i læ for vinden, og måske har hun haft rede i et af bedene i haven. De er jo eksperter i at gøre sig usynlige, men det var ikke smart at gøre hullet til en børnehave:-)


Amsonia er sprunget ud i græsbedet og bronzeblad i skyggebedet. Eneste minus i haven lige nu er Professor Sprenger (paradisæbletræ), som ser syg ud. Det blomstrede fint i maj, men nu er det helt afpillet, og der kommer vist ingen af de fine orange æbler i år. Jeg kan ikke finde en årsag til elendigheden.
Heldigvis er der meget andet som stortrives!18 kommentarer:

 1. Det var da hodt at dere fikk reddet de små! De er utrolig søte. Alle fugleunger er jo det :)
  Paradisrpletrær har jeg gitt opp her, for de trives ikke. Din amsonia vil jeg lete etter. Nydelig blåfarge på den.
  Til lykke med din far, Ulla! Det er en usedvanlig høy alder han har.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er så nuttede, varme og bløde - og heldigvis overlevede de en nat i hullet.
   Æbletræet er så trist at se på - og så er det faktisk mit yndlings paradisæbletræ.

   Mange tak Marit!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hvor godt I fik reddet de små søde kyllinger. Moderen ville heldigvis gerne tage sig af dem, det er vel ikke alle mødre, hvis børn har været i menneskehænder, der vil det, men fasaner vil så. Det var da noget af en oplevelse.
  Spændende om dit træ kommer sig.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, heldet følger de tossede, men jeg havde jo egentlig troet de selv ville kunne finde op ad brættet. Det føles godt at have reddet dem fra krager og katte.
   Ja, professoren bekymrer mig, for det er et træ med mange gode årstider i sig.

   Knus fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Så söta små fågelungar, den ena ser alldeles annorlunda ut. Tur att ni kom och såg problemet och kunde hjälpa till.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, se er så fine når de er helt 'nye'. Måske er den mørke en hanekylling, eller også er det en af dem der bliver helt sort-grønne i fjerdragten. Dem har vi her en gang imellem.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. nååhj, heldigt I kunne hjælpe dem. Pusigt den ene er så meget mørkere. Mon det er en af de mørke typer man en sjælden gang ser om efteråret?
  Mærkeligt med dit træ. Forhåbentlig kommer det sig.
  Jeg spottede lige dine fine hosta i bedet. Store og kraftige uden sneglegnav. Flotte.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var heldigt! Vi har også talt om den mørke (har du set de spøjse tegninger om øjnene?) og måske er det en hanekylling eller også en af de meget mørke. Dem har vi nemlig set her tidligere.
   Ja træet må meget gerne komme sig for jeg holder meget af det!
   Snegle har vi sandelig her, men mest i skyggen hvor de også gnaver på alt! Disse Hosta'er står ret lyst og der er sneglene åbenbart ikke kommet i gang endnu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hjertelig tillykke med din far! Og tillykke med redningen. Godt gået! Synd med dit paradisæbletræ. Du viser altid nogle flotte billeder af æblerne om efteråret. Vi krydser fingre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Sydney - for begge dele! Professoren kommer jeg til at savne hvis han opgiver ånden, for han har flere gode højdepunkter på året - som du tydeligvis husker:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 6. Hvor er de nuttede, de små kyllinger. Det var godt, redningsaktionen lykkedes.
  Jeg håber også, at professoren klarer sig. Han ser ud til at være plejekrævende, men du har heldigvis et omsorgsgen, når det gælder planter.
  Din amsonia er så smuk. Jeg købte en i Bremen, så nu glæder jeg mig til at se den i blomst, den har en knop.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de er bare nuttede, og jeg er glad for jeg fik dem op inden kragerne havde gjort det af med dem.
   Jeg aner faktisk ikke hvad jeg skal gøre med min professor, for jeg kan ikke se hvad der plager den. Håber at finde en løsning, men det kan jo være jorden eller insekter eller... Der er mange muligheder.
   Ja, Amsonia er fin med sin ene blomst. Jeg delte den jo i to, og den anden har kun blade, men hvis de trives kan de jo blive ret store og fyldige. Spændende med dit indkøb!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 7. Oi, så spennende! Og bra med vellykket redningsaksjon.
  Ikke dårlig å kunne feire fars101-årsdag! Min far ville fylt 105 år, om han hadde fått leve. Men han ble bare 59, dessverre.
  /Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Irene!
   Nej, min far bliver ved og ved, og man fatter det næsten ikke. Han havde bestilt bord på en restaurant og inviteret 10 gæster, men dagen efter var han virkelig træt:-) Det er da trist din far ikke blev ældre.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Åh, for noen søte unger, så fint at det gikk bra. Og gratulerer til faren din med 101 år, det er jo fantastisk. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ingeborg!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hvor er det godt, at redningsaktionen lykkedes. Og til lykke med din far. Når han engang er med på dine billeder, ser han ualmindefrisk ud og betydeligt yngre end sin alder, må du gerne hilse og sige 🇩🇰

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var heldigt vi fik reddet de små!
   Min far er ved at takke af, men det har han jo været længe, så vi tager en dag ad gangen. Det pæne ydre har han bevaret meget godt - og forfængelig er han da stadig:-)

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet