mandag den 3. juni 2024

Sommerstart

Med juni måned kom varmen pludseligt til os, og med godt 25 graders fugtig varme føles det virkeligt sommerligt. Lørdag og søndag arbejdede vi hårdt i kolonihaven og fik sået resten af køkkenhaven til og begyndte at klippe hækkene, og det var næsten for varmt:-) Nu er det friske vejr tilbage igen, og denne gang vil jeg blot vise billeder fra den hjemlige have, hvor det hele går meget hurtigt. Den gule tretorn som blev flyttet fra terrassen i efteråret står fint i solbedet med hækken i ryggen. Her bliver den meget bedre med sin udbredte vækstform, og på terrassen er en lille ny Sorbus Dodong begyndt at stikke i vejret for at give den tiltrængte skygge. Det varer dog lige nogle år før vi kan sidde under den.
Der er nogle fine farver i denne del af haven i øjeblikket- og det nye græsbed bugner af alle de nye planter samt en mængde selvsåede sommerblomster fra sidste år. Jeg har allerede luget flere spande valmuer op, så jeg kan ikke klage på grokraften her!Alle de indkøbte planter har overlevet vinterens oversvømmelser og lige nu er Amsonia ved at springe ud med sine blå blomster.Klatrehortensierne har nydt godt af det våde vejr og i år har vi en blåmejsefamilie i kassen. De har vældig travlt og vi kan følge dem fra spisebordet inde i stuen, men det er umuligt at fange dem på billeder.De planter jeg selv har sat opad pergolaen er ved at komme i vejret og få fat i pælene.
Både bede og ukrudt bugner af grøn vækst, og blomstringen går hurtigt.Den tilbageværende gren på trælupinen er i fuld blomst, blærespirea er godt på vej og hylden er allerede i blomst mange steder. Man kan jo ikke vende ryggen til et øjeblik:-)18 kommentarer:

 1. Weekenden var skøn, 2 vejrmæssig dejlige dage :) Jeg kan rigtig godt lide din udsigt ud over marken :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var rigtig sommer!

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 2. Så frodig og fint det er i hagen din nå, Ulla. Klatrehortensia er så flotte, og dine er i god vekst. Amsonia kjenner jeg ikke til fra før. Jeg googlet den, og den vil jeg gjerne få tak i. Jeg er nemlig veldig glad i blå blomster :)

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her er vældig frodigt, og jeg kan ikke følge med:-) Amsonia er også ny for mig, så den følger jeg med en vis spænding.

   Hilsner og mange tak fra Ulla

   Slet
 3. Ja, alt er grønt og frodigt nu. Skønne billeder. Det er sjovt I kan følge fuglene i deres fodering af ungerne.
  Det er en rigtig blå den Amsonia har. Godt den og de andre planter har overlevet vintervæden.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, den fuglekasse sidder godt, og vi har hygget os med de små travle fugle.
   Jeg er meget tilfreds med at alt har overlevet, og gået og luret på et par græsser og Amsonia - men de var bare længe om at komme i gang.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Nej alt gror som tosset i øjeblikket, det skal man ikke klage over, selvom ukrudtet godt må tage det lidt med ro. I stedet må de nye træer gerne gro lidt hurtigere. Bent og jeg plejede at gå rundt i august, så kan man rigtig se, hvor meget træerne er groet. Det er nogle fine billeder, man kan rigtigt se, at der sker noget.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Lisbeth! Det er mange år siden vi har haft et forår som dette, og jeg er helt forbavset over at væksten kan være så voldsom - men når der er regn nok...
   Træerne har det vist også fint lige bortset fra Professor Sprenger der ser lidende ud. Har ingen idé om hvad der plager den, og håber den vil rette sig.

   Knus fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Det ser så fint ut hos dig i trädgården. Vi har haft ca 25 grader en längre tid och bara några droppar regn. Precis då man tror att det skall bli regn så kommer det några droppar och så är det över. Idag har det blåst lite grann så då känns de inte lika varmt.
  Så trevligt att kunna följa fåglarna i holken. Jag vet inte om vi har några fåglar, blåmesen började bygga bo, men så såg jag plötsligt en flugsnappare i den holken. Nu verkar det inte vara någon där. Jag har en liten skatunge som hoppar omkring på marken, och den blir sittande alldeles stilla i väntan på att få mat. Hoppas att den lär sig flyga snart.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marika. Ja, her blev det bare et par dage med sommervarme, men det er ok. Jeg kan ikke rigtigt arbejde i sådan en varme.
   Fuglene er som altid godt selskab, og man bliver jo involveret i deres familieliv, når man har det så tæt på. De små fugleunger har en svær start, når de er kommet ud af reden, og man sidder med krydsede fingre og håber bare det går godt:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hverken tørke eller oversvømmelse på billederne, fantastisk 😁 Tværtimod stor frodighed. Tretorntræet kommer meget bedre til sin ret, hvor det står nu. Det er mærkeligt med trælupinen. Jeg har flere gange haft held med at så den, men den har aldrig klaret mere end en enkelt overvintring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er helt underligt at jeg ikke klager over vejret denne gang:-)
   Tretornen vil jo ikke vokse opad, og så står den bedre i et bed. Det tog mig bare nogle år at indse det... Jeg har sået masser af trælupin-frø i potter og direkte i haven, og ikke et eneste er spiret. Til gengæld har et par stiklinger slået an. I haven har den klaret 2-3 vintre, og nu er den ved at skyde nedefra samtidig med én gren stadig er i live og blomstrer. Den er ikke helt nem at greje.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Flotte billeder af en fin have. Det er nogle gode farver du har fået sat sammen. At alle planterne i græsbedet overlevede oversvømmelsen siger mig, at du har fået fat i nogle gode seje vækster. Det ser flot og frodigt ud. Og gratis selvsåede sommerblomster er en gave!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Sydney, ja, det ser meget godt ud i år, og i hvert fald helt anderledes end de tørre forår vi har haft tidligere. Planterne jeg købte til græsbedet er jo fra en god planteskole med forstand på det de laver, og det har måske været en fordel. Ja, 'gaver' er her nok af:-)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Så frodig og fint. Amsonia har jeg også, en rar liten, men høy da, staude som jeg ikke ser så ofte i andres hager. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg glæder mig til Amsonia vokser til, for det er en fin plante og bruges meget sammen med græsser. Godt du er tilfreds med din!

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 9. Det er en flot krans af storkenæb, I har rundt om bålpladsen. Det er spændende at betragte farveskiftet i bedene hen over året. Lige nu ser der ud til at være en del lyserøde blomster. Det er helt utroligt så store klatrehortensiaerne allerede er blevet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså geranierne er gået helt amok i år. Tænk de kom i jorden sidste år...
   Jeg har egentlig ikke planlagt alt det lyserøde, men heldigvis er der også en del blåt ind imellem - forglemmigej og knopurt f.eks. Tror bare vi er inde i en lyserød periode (som Picasso lige før hans blå periode:)
   Ja, lige pludselig er Hortensierne blevet store, men de har da sandelig også fået vand nok siden oktober sidste år. Det har helt klart gavnet dem, og jeg er så glad fordi de endelig er begyndt at fæste sig på pælene.

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet