mandag den 9. april 2018

Gang i kolonihaven

- Eller jeg skulle måske sige at der er gang i John og mig. I hvert fald har vi fået lavet lidt fornuftigt de sidste par dage, hvor varmen har gjort det til en fornøjelse at arbejde ude igen. Der er blevet luget havegange og klippet stauder ned.


I midten af køkkenhaven er "karamel-rabatten" (som der stod i en kommentar fra én af jer koselige nordmænd) i god vækst. Det ser ud som om alle tulipaner er på vej, og jeg glæder mig til at plukke buketter hen i maj.


Jeg har klippet stauder i staudebedene - naturligvis - men også rundt i kanten, hvor der står en del høstanemoner og Skt. Hansurter. Nu begynder man også at ane tazetternes gule blomster og både tulipaner (Turkestanica og Tarda) og påskeliljer er på vej i græsset.Haven virker mærkeligt flad nu hvor det hele er barberet ned, og jeg er rigtig glad for de stedsegrønne der giver lidt struktur.


I dag vendte vi opmærksomheden mod vores lille hus og kom igang med at male det indvendigt. Vi har malet med en grunder som dækker knaster godt, men der skal males et par gange mere før det bliver rigtig hvidt.Jeg er tilfreds med weekendens jobs, og ser frem til næste weekend, hvor vi sikkert kommer videre med have og hus.


19 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Det må jeg sige, i får noget fra hånden!
  Og det ser da bare godt ud -med forårsløg og hvidmaling:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord! Jeg nyder alle fremskridt og har set frem til at male siden februar, men måtte vente til temperaturen kom lidt over nul, og det kom den da også lige på en studs.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. I har da nået en masse 😀
  Det kan godt virke lidt bart når vi klipper ned, men det er også starten på noget godt. Og så er det så vigtig med de stedsegrønne.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og det var nødvendigt at skære ned nu inden det hele strækker sig i vejret. Jeg tror det hele kommer til at gå meget hurtigt i år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Skal si dere får mye gjort! Det blir jo fint med hvitmaling. Imponerende!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Vi holder også pause ind imellem kan jeg sige.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Nej så flittige I er. Ja haven bliver lidt kedelig, når det hele bliver klippet ned, så er det godt med nogle stedsegrønne. Heldigvis bliver der snart pænt igen.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu skal vi åbenbart lige have 3 dage med kuling fra øst, og jeg er lige ved at finde de lange underbukser frem igen, men så håber jeg det er forbi med kulden, så stauderne kan komme i gang. De står jo lige på spring.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hvor har I dog været flittige. Det har været spændende at følge arbejdet med huset. Nu ser det ud til, at målet snart er nået. Stedsegrønne giver haven karakter om vinteren og i det tidlige forår. Men de er nu dejlige at have i haven året rundt. De skaber pauser mellem alt det blomstrende og giver ro til haven, og de skaber ly og læ til både fugle og mennesker.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk man kan få sådan en lang række indlæg ud af sådan et lille hus... Det er jo næsten pinligt. Men som vores tømrer-nabo siger, så kan det holde 70 år mere (det er et af de ældste huse i kolonien), og vi har sagt at hvis ikke det kan, kommer vi og klager! - Til den tid vil jeg være 130 så det er ikke den store trussel.
   Men som du siger er vi ved at være i mål, heldigvis!
   Helt enig m.h.t. det stedsegrønne.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hvor har I dog nået meget, og hvor ser det pænt ud, og inden længe pibler alt op og farverne overtager. Jeg er også glad for stedsegrønt, som har så mange kvaliteter. Huset bliver flot:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Glæder mig til det endelige resultat med huset (haven bliver jo aldrig færdig). Tror det bliver nice.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!

  Jag minns bilderna från i höstas när ni planterade alla tulpanlökar, det var imponerande och jag ser fram emot bilder när alla dessa lökar blommar.

  Och ert lilla hus är så fint, mycket arbete har ni lagt ner där men nu har ni en liten juvel på tomten!

  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har en god hukommelse for detaljer og det ser man jo også i din egen have. Det er så imponerende at se hvordan du dyrker din skovhave og læse alt det du ved om de enkelte planter.
   Jeg er måske mere overfladisk med hensyn til arter og sorter og specielle planter, men holder meget af at skabe forskellige indtryk eller billeder i haven - og nu glæder jeg mig til at få huset færdigt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hvor ser det smukt ud. Det er måske nok bart, men det ser så ordentligt og 'parat' ud :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er et kort "vindue" nu hvor ukrudtet ikke er kommet i gang for alvor. Bare om at nyde overskueligheden mens den er der.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla!
  Skönt att komma igång, ser fint ut både ute och inne. Vi har också fått vårväder, så härligt att komma ut i trädgården.
  Ha det fint / Marika

  SvarSlet
 10. Inser att det jag borde ha är en koloniträdgård i Danmark! Här är fortfarande ganska vintrigt med djup tjäle, det enda som kommit upp är krokus på några ställen. Ska ändå föröka röja i perennrabatterna idag om ryggen tillåter...
  Allt gott!/Laila

  SvarSlet
 11. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet