mandag den 23. april 2018

Op og ned

Nu sker det hele på én gang og jeg har rendt rundt ned næsen i jorden, mens et grønt skær breder sig over landskabet. Jo, man skal huske at kigge op engang imellem.
   Ribesbusken, som plejer at være fuglenes domæne med mejsekugler, er nu ét stort spisekammer for humlebier og bier, og de summer til langt ud på aftenen.


Og jeg har haft næsen ved jorden i den forgangne weekend. Først var der kompostjord til kolonihaven, og siden har jeg forsøgt at pynte på vores hus ved at male soklen og konstruere en krukke-hylde på terrassen.

Det startede i fredags hvor vi slæbte gamle mursten og bjælker til, og samtidig blev alle havemøbler sat ud på terrassen. 


Jeg har været irriteret på den næsten aluminiumsblå og lysende farve på husets sokkel siden vi flyttede ind forrige år, og nu fik jeg endelig gjort noget ved det med en meget mørkere og varmere grå farve, som passer bedre til både hus og terrassebelægning.


- Og så kunne jeg jo lige så godt bygge den hylde til skyggeplanter, som jeg også har drømt om længe. Hylden slører den høje sokkel og giver hygge på den store terrasse, i hvert fald vil den komme til det, når der kommer gang i Hosta og græsser i potterne.

Murstenene som understøtter hylden er malet med sokkelmaling og der er masser af plads til kasser med potter og andre nyttige haveting under hylden. Bjælkerne er rester fra ombygningen af huset og de giver en god rustik virkning. 
   Denne væg er i skygge bortset fra de sene aftner omkring midsommer, så jeg er ikke bange for at planterne skal tørre ud - og ellers er vandtønden jo lige ved hånden.  I dag kan jeg godt mærke mine ben efter at have ligget på knæene det meste af søndagen (nej, det var ikke i andagt), men nu er jeg bare så glad for resultatet.


Og så vil jeg da også lige vise at der vokser lidt forårsstemning rundt i kanten af havens store firkantede plæne. Plænen må vi inddrage centimeter for centimeter i de kommende år, så det vil I ikke kunne undgå at høre mere til fremover. Men lige nu...
... må det være nok for mig.


16 kommentarer:

 1. Hej Ulla!

  Flott gråfarge på muren. Den virker ikke så kald som den andre gjorde. Din hylle med potter på ser godt ut. Jeg skulle gjerne brukt mer potter ute, men de overlever ikke vinteren her i de. Så bruker det bare til sommerblomster.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marit! Du har vist hele kælderen fyldt med potter og krukker om vinteren - alle dine Hortensia og Camelia og ikke mindst alle de nye planter du driver frem, så det må vel også være nok. Vi må jo indrette os efter klimaet der hvor vi bor, og det er du ret god til tror jeg.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Det var en god idé med hylden i skyggen, og muren på soklen er sørme noget bedre end den blå:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg er glad for der er andre kan se det jeg så. Min mand syntes vist jeg var lettere hysterisk med den sokkel, men nu giver han mig heldigvis ret.

   God uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Utrolig flott hylle til krukkene! Jeg har en tilsvarende skyggevegg hvor jeg kanskje kopierer din løsning. Pent OG praktisk! Hilsen Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen tak! Det er da dejligt hvis du kan finde lidt inspiration hos mig. God arbejdslyst!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Det ser rustikt og gedigent ud. Flot arbejde!
  Og haven spurter derudaf, 2018 er godt nok begyndt flot!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det har du ret i. Forleden var der en norsk blogger der beskrev foråret som ramt af ketchup-effekten (når det endelig kommer, kommer det hele på én gang), og det var meget rammende synes jeg.
   Jeg er jo ny i min have og kolonihaven er heller ikke færdiganlagt, så jeg synes det er svært at slå sig ned i liggestolen. Der er så meget jeg gerne vil have ordnet. Men hylden var en af de ting der stod højt på ønskesedlen, så jeg er tilfreds.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hvor er I altså flittige! Det pyntede med den nye farve på soklen. Rigtig fin ide med hylden, den “flytter” huset ned på jorden.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja netop! Det var som om huset ikke var rigtig "rodfæstet" eller funderet i terrænet, og jeg synes det hjalp lidt med meget enkle midler.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!

  Det får jag då säga är ett gediget arbete! Snyggt blev det med ny färg och en smakfull hylla för alla krukor. Jag tror bestämt att du är en mycket händig person som kan fixa det mesta när det krävs!

  Riktigt bra jobbat Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, lidt "händig" er jeg, og jeg elsker at få noget ud af ingenting, altså genbrug. Men jeg har det også lidt som humlebien der flyver, selvom det ikke burde være muligt. Jeg kaster mig ud i alt muligt, og nogen gange går det godt andre gange mindre godt. Man lærer jo af sine fejl.

   Tak for din ros!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Det kan du sandelig godt være tilfreds med: Nymalet sokkel og en dejlig lang bænk til skyggeplanter :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! - det er jeg sådan set også.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!
  Ser fint ut med bänken för krukorna. Helt fantastiska helleborus i rabatten.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 9. Tak. Påskeklokkerne har vi arvet med haven, men jeg nyder dem alligevel. Det er nok en god gammel og rubust sort, for den står midt i skvalderkålen.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet