lørdag den 21. april 2018

Jordens dag

Ved et rent tilfælde kom vores dag også til at handle om jord i dag. Vi fik nemlig hentet en trailerfuld champignon-muld i det lokale gartneri fra morgenstunden, og senere på dagen bragt det ud på jorden i kolonihaven. Et duftende restprodukt fra svampeproduktionen. Økologisk og varmebehandlet, men stadig dampende af af gode komposteringsprocesser.


Min flittige (have)mand kørte børfuld efter børfuld ind i køkkenhaven da vi havde luget og fjernet rester af porrer og pastinakker. Det eneste der fik lov at stå er en persillerække, som vi kan bruge af indtil den går i blomst.
   Der blev også nok til takshækken (som så lidt anæmisk ud sidste år), blåbærbuskene og aspargeserne, som er på vej med enkelte fede skud!


Jeg stod op på en stige for at fotografere alle køkkenbede lidt fra oven da vi var færdige.
   Sidste år bestemte jeg et fireårigt sædskifte, men nu har jeg allerede lavet planen om til 2 fireårige skifter, da der er stor forskel på lyset i haven. I solsiden vil vi dyrke bønner, majs, ærter og bladgrønsager. I skyggesiden kartofler, kål, porrer, løg og rodfrugter. Så håber jeg vi får mere ud af anstrengelserne.


I den sene eftermiddag faldt lyset flot over køkkenhavens bede, hvor champignonmulden skal blandes med jorden inden vi kan begynde at plante og så. Jeg synes allerede det ser lovende ud.

Der er god gang i påskeliljerne netop nu.


Her er lyset så stærkt at blomsterne ligner selvlysende trompeter, i alvorlig konkurrence med solen. 


Tulipa turkestanica virker spinklere end jeg husker dem, men de har mange af de småbitte blomster.


Kornel med knaldrøde grene grene og lysegrønne blade. En flot farvekombination.


Det blev endnu en fin dag i smukt, klart aprilvejr og 17 grader. - Meget passende arbejdsvejr.


13 kommentarer:

 1. Ja det har været en fin dag, knap så varm det er bedre for planterne.
  Heldigt med champinon-muld, det er sikkert godt for køkkenhaven.
  Hilsen og god søndag
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg fatter ikke hvordan du når at skrive alle dine hyggelige kommentarer. Jeg har dårligt nok tid til at læse blogs, selvom der er så mange fine indlæg, netop nu hvor alting starter.

   Men tak og hav det godt!
   Ulla

   Slet
 2. Det ser så fint ut i deres grønnsakshage. Det må være en fryd å starte opp der nå. Her ble det 14 grader i dag, og det er jo nesten som sommer ute om dagen nå. Vi får håpe at det varer lenge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, nu er der ingen vej tilbage, og vi får rigtig travlt alle sammen. Køkkenhaven må vist vente til næste weekend, før vi får gjort mere, men hvor er det dejligt du er kommet med ind i foråret nu!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hejsa Ulla

  Super med den nye muld, det ser godt ud!
  Tulipa turkestanica er slået sammen med en masse andre arter og hedder nu T. bifloriformis, så det kan nu være en hvilken som helst af disse gamle "arter".

  Her er det køligt men fin sol nu!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hvad ved bønder om agurkesalat... Alle disse arter og sorter bliver vist omgrupperet i ét væk, og det ved du sikkert alt om.
   Jeg nyder den lille uanset hvilket navn den har, og ser gerne den spreder sig, og giver min have lidt skovbunds-stemning sammen med andre forårsblomster. Om kort tid kommer Tulipa tarda, men den hedder sikkert også noget andet nu - eller?

   Køligheden er ok for mig. Det hele går rigelig hurtigt endda.
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet
 5. Det er en meget flot køkkenhave at se på. Jeg bliver ganske glad :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, jeg er også ret glad for synet i hvert fald lige nu, hvor det ser så overskueligt ud. Man ved jo godt hvordan det går mod kaos sidenhen, men så bliver der vel også nogen afgrøder at glæde sig over.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Så fin en køkkenhave 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og rigtig god uge!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!

  Oj så prydligt och snyggt det ser ut i din köksträdgård! Jag njuter av att se något så välordnat och med en alldeles egen design. Komposten tackar nog växterna för och snart börjar alla tulpanlökar du satte i höstas att blomma!

  Bättre kan det inte bli!

  Ha det så gott Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret! Tulipanerne i den inderste cirkel har store blomsterknopper og får nok farve i løbet af denne uge. Mange ting at glæde sig til!

   Hilsner fra Ulla

   Slet