torsdag den 12. april 2018

Spurvehøg

En lille men yderst elegant rovfugl som spurvehøgen skal jo også have mad, og det får den engang imellem her i haven, hvor der er spurve nok omkring foderet. Måske har høgen unger i reden eller en kone som ruger på æg, og i dag kostede det en gråspurv livet.
   Både høg og spurv ramlede ind i stuevinduet, og måske var rovfuglen lidt groggy af sammenstødet. I hvert fald sad den nogle minutter ovenpå sit bytte før den lynhurtigt strøg væk i retning mod granskoven på den anden side af marken. Jeg fik lejlighed til at tage nogle billeder ud af vinduet.

Det var hannen vi havde besøg af. Hunnen er næsten dobbelt så stor som sin mage og mere broget i brune farver. 

16 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  WAW! Det var nogen imponerende billeder!
  Tillykke med synet - disse store fugle er nu noget helt særligt!
  Flotte flotte billeder!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man bliver faktisk lidt glad i låget af sådan en oplevelse, og når den så sidder og sunder sig et par meter fra vinduet, kan man være heldig.

   God aften!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla
  Da var du heldig, det er godt de vil sidde stille, når vi tager billeder af dem. Det er bare med at finde kameraet frem i en fart i sådan en situation, du fik flotte billeder..
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Næsten på højde med din kernebider.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Svar
  1. Mange tak og god weekend!

   Hilsen fra Ulla

   Slet
 4. Så flotte bilder da, og en fin opplevelse. Jeg har også spurvhauken i hagen, og den bommet på byttet sitt i går. Og det gjør de vist ofte. Men innimellom får de tak i bytte også. Og fint er det.

  Fin kveld:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var en fin oplevelse så tæt på huset.

   Rigtig god weekend!
   Hilsen fra Ulla

   Slet
 5. Flotte bilder! Jeg har også besøk av den her, men den er så redd og da sitter den ikke lenge stille. Den er sulten den også ja, så det går dessverre med noen små fugler innimellom til den. Men sånn er naturen, og det får vi ikke gjort noe med. God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, naturens orden kan vi ikke styre, og det er vist godt det samme. Den enes død - den andens brød.

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Vilket rikt djurliv du har i närheten. Spännande med sparvhöken, och riktigt fina bilder.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Ja, jeg nyder det rige dyreliv lige udenfor huset og har fuglebogen liggende parat i vindueskarmen.

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Wow nogle flotte billeder - af naturens orden. Heldigt, at den sad stille, men du har godt nok også været lynhurtig med kameraet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi havde lige lagt os for at få en lur på øjet, så vi sprang op da der lød en knald på ruden, og det er jeg glad for nu.

   Rigtig god weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!

  Grattis till dina fina bilder på sparvhöken! Det är inte lätt att fånga den på bild för den är så snabb och sitter sällan stilla.

  En mycket vacker fågel, den jagar här dagligen vid fågelmaten. Jag får nog erkänna att det skär i mitt hjärta att höra skriket från bytet men så har naturen ordnat det. Den livnär sig nästan enbart på småfåglar.

  Trevlig söndag!

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet