søndag den 15. april 2018

Travlhed

Selvfølgelig har vi travlt her i haven hvor vi bor, nu hvor det endelig begynder at ligne forår. Georginer og montbretia er kommet i jorden sammen med en mængde stedmoderblomster. Vejret er fint til plantning med dis, tåge og en smule regn.


Men der er også andre der har travlt. Sortmejsen er tilbage i kassen, hvor den boede med sin kone sidste år. Efter nogle dage med gråspurve, som forgæves har forsøgt at mase sig ind gennem hullet, dukkede sortmejsen op her til morgen.
   Først ledte den højt og lavt i krukker, på hegn og på jorden efter noget at fore kassen med, og nu er den i pendulfart igang med at flyve nyt redemateriale ind ad hullet.


I vinterens løb (læs: marts måned) fløj taget nemlig af kassen og forsvandt i snedriverne, så der er gjort grundigt rent i dens gamle bolig, som har stået fuld af sne i perioder. Ja, det er ikke længe siden det hele så således ud.


Men nu er der styr på den slags - og vi har flyttet kassen væk fra nabokattens rækkevidde på skraldespanden siden sidste års nervepirrende oplevelser - så det gælder bare om at få huset gjort beboeligt inden mutter ankommer. Vi håber det lykkes at samle en lille familie igen i år! 
14 kommentarer:

 1. Det er jo å håpe på at familien igjen blir samlet! Det er så hyggelig å kunne betrakte fuglene tett på. Svartmeisen har jeg sett her nå, og det er en fin fugl. I går måtte jeg jage bort naboen katt, for den var på jakt etter "mine" fugler.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man keder sig aldrig, når der er fugle i haven, og ind imellem sker der dramatiske ting. Sidste år fulgte vi nøje med i sortmejsernes liv - og kattens forsøg på at fange dem. Hvis du har lyst kan du kigge på mit indlæg fra 14. maj 2017.

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hei Ulla.
  Vi er mye i Danmark, og går ofte en tur i kolonihager for å se. ellers er det hyggelig å besøke åpne hager. Håper svartmeisen trives:-)
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da hyggeligt I kommer til DK engang imellem. Jeg synes altid jeg har så travlt med mit eget at der ikke bliver tid til at tage rundt og besøge andre steder, men kolonihaver er altid spændende at besøge.
   Jeg elsker min kolonihave og leger mig gennem idéer og projekter der. Det er én stor legeplads og af en eller anden grund mindre forpligtende end den have som jeg bor i.
   Her hvor jeg bor skal der tænkes (alt for meget), for her skal jeg jo bo resten af livet, så alting tager lang tid på hjem-adressen. Mærkeligt faktisk.
   Sortmejsen knokler videre, så den skal nok klare sig.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Dejligt med travlheden hos fuglene og at lytte til deres sang og kvidren.
  Nu må jeg i haven, jeg har også travlt :)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, rigtig god arbejdslyst! Jeg kan godt se det rykker hos dig.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Ja det gælder om at hullet ikke er for stort, når vi vil havde de rigtige fugle i kassen:)
  Her støvregner det - men imorgen skal blive super!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fortsætter vist i tåge og dis, men jeg kalder det grødevejr og så er det helt ok.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Jeg tænkte lige på i dag, om ikke det var tid at få dahliaknoldene i jorden. Nu læser jeg så, at du har sat dine, så nu vil jeg have mine sat i morgen. Jeg har nogle forspirede, men det er vel for tidligt at sætte dem?
  Man kan virkelig have meget glæde af at følge fuglelivet i haven. Men somme tider udspiller der sig jo desværre et drama.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores Dahlia var bare brune knolde, så vi tog chancen.
   Fuglelivet er en kilde til mange dejlige oplevelser, og virkelig et plus ved at bo lidt ude på landet.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!

  Så glad jag blir över er omsorg om den lilla svartmesen. Som tack får ni följa familjens bestyr tills nästa generation är redo för omvärlden.

  Ha det så gott Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Jeg er fuld af beundring for hvor mange kræfter sådan en lille fugl har. Den flyver nok 100 gange i timen med rede materiale lige for tiden. Håber den klarer det.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Flot med en sortmejse i haven :-)
  Håber det går godt med familieforøgelsen.

  SvarSlet
 8. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet