søndag den 29. april 2018

En dejlig søndag

Vejret er bedre end sit rygte. I hvert fald bedre end vejrudsigten, og vi nyder gode dage med perfekt arbejdstemperatur (ca. 15 grader) her i det sydøstlige hjørne af landet. Man kan oven i købet sidde stille og få en god snak over kaffen og kringlen.


Der blev lavet en mængde nyttige ting i dag. John gravede sig igennem 3/4 af køkkenhaven og jeg fik sået halvdelen til med gulerødder, ærter, dild, bladbeder og meget mere. Meget tilfredsstillende!


I år lægger vi rækkerne som egerne i et hjul i stedet for rundt og rundt. Man skal jo også have lidt variation ind imellem og måske kan det blive helt sjovt at se haven som et sol-hjul.


Jeg fik plantet Hosta i staudebedene og gik på rov i en anden have, hvor jeg gravede 4 klumper storkonval op. Det var dog efter aftale med haveejeren, må jeg lige tilføje.
   Jeg har ikke haft held med mine indkøbte storkonvaller, som har stået i 3 år uden at drive det til mere end 2 cm høje skud, og nu har jeg altså mistet tålmodigheden. Håber det lykkes at få indført denne elegante staude i skovbunden denne gang.

Det blev en dejlig søndag med både arbejde og hygge, og så fik vi smagt den allerførste saftige asparges netop i dag. Hvilken luksus! Der er heldigvis mange flere på vej.


12 kommentarer:

 1. Hold da op I var heldige, nok havde vi sol men det var ikke så varmt at vi kunne sidde ude og drikke kaffe.
  Jeg har så mange storkonvaller, de breder sig helt vildt i min skov, men vi bor lidt for langt fra hinanden. Liljekonvallerne har desværre også taget overhånd.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi bor desværre lidt langt fra hinanden, men Samsø er højt på min ønskeliste, for jeg må med skam indrømme jeg aldrig har besøgt din skønne ø.
   Nu har jeg plantet storkonvaller i "skovbunden" som stadig mest består af græs og skvalderkål, så der får de kamp til stregen. Men håbet er jo at de efterhånden får overtaget sammen med de andre robuste stauder. Liljekonvaller ville også være skønne...
   Kolonihaven vender mod øst hvilket giver læ på de fleste dage, selvom man skal vende sig til at vest er den skyggefulde del af haven.

   God ny uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Heroppe havde vi 14 stille og sol - men også let nattefrost...
  Festligt med jeres eger design:)
  Storkonval er meget frodig når den først har etableret sig!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Lyder som om du har fint vejr. Nu er det begyndt at blæse fra øst og det gode stille, lune vejr er ovre for denne gang.
   Jeg håber da virkelig storkonvallerne bliver frodige denne gang!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Vilken lyx med sparris. Ser riktigt härligt ut!
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, dem har vi ventet på i næsten tre år, så det er en fornøjelse endelig at smage.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Så fint det ble med eikemønster! Det ser veldig flott ut i deres grønnsakshage. Ønsker deg en fin ny uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak i lige måde! Det er dejligt at nå så meget på en enkelt weekend, for vi er vist stadig lidt bagud i forhold til kalenderen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det bliver så flot i jeres køkkenhave, når planterne vokser til. Her har der også været hygge ved havebordet, det er dejligt, når vejret bliver bedre end forudsagt.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, man suger det til sig og udnytter det lune vejr til det yderste. Nu har vi østenvind igen og må leve på minderne om en produktiv weekend.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Köksträdgården är riktigt fin, gillar den runda formen.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 7. Tak skal du have! Jeg er også rigtig glad for at jeg valgte den runde form, for den er altid pæn, og så giver den kontrast til den firkantede have.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet