søndag den 26. maj 2019

Gamle kendinge - og nye

Det blev en lørdag eftermiddag med sol i kolonihaven, og også hæderlige temperaturer uden på nogen måde at være prangende. Det blev nogle timer med mange små opgaver, og efterfølgende kan man ikke rigtig sige hvad vi fik gjort, men vi blev enige om, at man godt kunne se vi havde været der.


Bedet med overvintrende grøngødningsplanter er begyndt at blomstre. Masser af honningurt - og én bi - suppleret med blodkløver. Er det ikke en skøn rød farve den kløver har?


Her er havens mørkeste hjørne, hvor vi plantede nye buske i efteråret. For nylig kom der også et lille paradisæbletræ til, for vi trænger til lidt flimrende skygge foran sydvinduet. Det er en Professor Sprenger med orange æbler der bliver siddende til langt hen på vinteren. Så er der lidt for fuglene, når havesæsonen er slut.


Den gule kornel gør sig godt i skyggen sammen med bregnerne der er så flotte lige nu, og bøgepurret er ved at tage form.


Geranium Phaeum er så fin når de mørke blomster fanger solen


- og det er det gule staudebed også. Her er tilført nye dagliljer og tyndet ud i løvefødderne. Begge forårsvorterod står i blomst nu.


En god gammel kending som endnu ikke har skuffet er den japanske løn. Orange i udspring og så følger denne skønne limegule farve. Den bliver jeg aldrig træt af, for den byder på nye farver flere gange i årets løb, hvilket er dejligt i en lille have.
16 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Ja, det tror jeg mange kan genkende - man laver en masse uden at der er noget spektakulært imellem.
  Og haven præsenterer sig flot og velplejet!
  Superfrisk med den japanske løn:)

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine kolleger siger jeg er god til at gå og nusse på kirkegården, og så synes jeg det lyder som jeg ikke laver en skid, og bare går og driver den af. Men det de mener er jo netop dette, at man ikke rigtig kan sige hvad man gør - men det hjælper alligevel.
   Jeg har ikke manipuleret med farven på lønnen:)

   I lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla!
  Vilken vacker bild med den blåa honungsörten, och klövern är fin, lite ovanlig form.
  Den Japanska lönnen har en vacker färg, i år skall jag skaffa en till mig också.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er flot med de blå og røde, men hvor er bierne? Nå, de kommer vel frem hvis vi får lidt varmere vejr.
   Det skulle du gøre: købe dig en japansk løn. Der er så mange forskellige og de er så fine. Min hedder Orange Dream, og den er orange både i udspring og høst.

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja her må jeg også give dig og Karsten ret, vi laver noget hele tiden, men hvad var det nu, det var :)
  Hvis du ikke vil have din løn for stor, skal du nok begynde at klippe de nye skud af. Jeg tænker især på troldens hovede :) Jeg klipper min hvert år, jeg ved også, at Marie Hortofilia klipper sin, så den ikke bliver for høj.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg gerne tro du også kender!
   Tænk, jeg havde slet ikke set troldehovedet, men når du nu siger det... Faktisk må den gerne blive en del større for den står allerede i skyggen af naboens træer, så den gør ingen skade ved selv at blive højere. Og bliver den et par meter mere, planter jeg bare noget skønt ind under den. Elsker planter i flere etager.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!

  Den första bilden tycker jag mycket om, den innehåller ljuvlig sommar och ljus, den vackra lilla stugan i bakgrunden samt sittplatser där man kan sitta och njuta av allt det vackra överflödet just nu. Jag vet ju att allt detta inte åstadkommits genom att sitta utan genom hårt arbete men ändå, den är väldigt fin. Gör en tavla av den att titta på under vintermörka dagar.

  Fint med gröngödslingsväxterna, insekterna borde älska detta eldorado.

  Bland de första träd jag planterade var just `Professor Sprenger´ och det har jag aldrig ångrat. Det har en vacker vårblomning men framförallt dessa orangea frukter som sitter kvar länge även under vintern. Bra mat för hungriga vinterfåglar. Hoppas du och John får stor glädje av det lilla trädet.

  Hälsningar från ett regnigt Sörmland!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det ligner sommer, men varmt er det ikke - endnu. Problemet med at male i ens egen have er at jeg har problemer med at sidde stille. Jeg får altid øje på et eller andet der skal ordnes, så siddepladserne må vente på mig til jeg bliver rigtig gammel:)
   Der står en række Professor Sprenger midt på én af de mest befærdede indfaldsveje til København. Der er 2-3 vejbaner på hver side af træerne, og alligevel står de smukt hele året. Det synes jeg er helt fantastisk, og det må da være et tegn på at de er meget hårdføre. Jeg glæder mig til at følge mit eget eksemplar nu.

   Vi fik vand her i går også, og jeg håber du glæder dig over regnen!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det hadde nok vært lett å se hvis vi ikke hadde gjort alle disse "usynelige" ting i hagen :)
  Det ser så fint ut hos dere, og lønnen er helt fantastisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er sikkert rigtigt. Alt det usynlige er synligt alligevel.

   Hav en god ny uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. hi hi, ja jeg så osse trolden i din løn. jeg troede faktisk det var med vilje den er der.
  Honningurt er så flot og kløveren osse. Når vi har haft dem er de altid fyldt med en summen og brummen. især humlebierne er pjattede med dem.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber på lidt varme nu, så bierne kan komme ud til mine blomster. Vi har et par bistader i kolonihaveforeningen, så de er der, men slapper nok af i det kølige vejr.
   Jeg er blevet endnu gladere for lønnen efter jeg er blevet opmærksom på trolden. Et troldetræ er ikke så dårligt at have!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Jeg elsker sådan en havedag, hvor man går og laver lidt her og lidt der, og når man til sidst lægger det hele sammen, har man alligevel nået en del, og resultatet er tydeligt. Bregnerne er smukke, og de er med til at gøre “det grønne bed” til noget helt særligt. De mørke geraniumblomster er smukke og fine i mange sammenhænge.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har det vist ligesom du. Dage uden store "projekter" er så hyggelige, selvom de godt kan være ret produktive. Og så kommer man rundt og ser at nogle af ærterne er spiret, geranierne er ved at blomstre og aspargeserne er lige til at tage med hjem i gryden. Det er haveidyl for mig.

   Hav en god uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Åh, sådan en nussedag er dejlig. Især når den slutter med at kan kan se, at man faktisk har nået noget.
  Jeg så et bed med blodkløver i en åben have i går - det er ganske rigtigt en fantastisk farve :-)
  Hvor morsomt med trolden. Det ligner jo fuldstændigt :-))))
  /Lisbeth

  SvarSlet
 9. Tænk at man skal helt til Samsø - og Lisbeth - for at få øje på ens helt egen trold... Det er måske dette med at man har den for tæt på til rigtigt at se den.
  Nussedagene er måske de allerbedste, og hvis vi snart fik lidt varme kunne man sidde stille lidt længere og faktisk nyde synet af alt det der gror.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet