fredag den 17. maj 2019

Singing in the rain

Vi har fået 13 mm regn på Bededag og alle planter sang og jublede mod himlen. Jeg jublede også lidt rundt med kameraet, for er der noget dejligere end regndråber på blade og blomster...


Rødbøgen er allermest rød lige nu.


Papirbarklønnen er sprunget ud


- og de fine porcelænsblomster.


Krydderurterne citrontimian og gul merian.


Hakonegræs, det vil jeg gerne have meget mere af!


Bonderoserne springer nok lige om lidt.


Alunrod i en lysende rød farveskala.


Men der er jo også problemer i det lille paradis.
   Adskillige planter bliver ødelagt af rådyr, og denne hind har holdt til på græsmarken og kigget ind i vores have hele dagen. Det føles ildevarslende, og jeg tør næsten ikke lægge mig til at sove efterhånden, for hvad kan der ikke nå at ske på en enkelt nat?


For et par dage siden kunne jeg konstatere at ærtecypressen var knækket på midten, formentlig af en fejende buk. Nu har den fået forbinding på. Den sibiriske valmue bliver bidt i stykker , men af hvem?


Det værste er de to nye troldnød som står helt tæt på huset. Næsten alle blade er blevet ædt, og det er da for galt, når der er så meget andet grønt dyrene kan gå amok i på både markerne og i skoven.


Farvebælgen herunder har jeg netop fået fordi den ikke tiltaler rådyr, og det ser ud som det passer. Nu begynder blomsterknopperne at vise blå farver, og jeg er meget spændt på at se den i blomst for første gang.


Men er der én der bare er blå, så er det den gode gamle knopurt, som er så dejlig nem at have med at gøre. Det er en af de virkelig trofaste.


Hen imod aften tågede landskabet ud i damp fra jorden, men ellers har vi haft flotte solnedgange her på det sidste. Denne er et par dage gammel.
17 kommentarer:

 1. God morgon Ulla!

  Härligt med regn, 13 mm är inte dåligt och växterna tackar och tar emot. Ja, det blir fina bilder med regndroppar på blommor och blad, det ser så friskt och fräscht ut, precis som vi vill ha det i våra trädgårdar.

  Vi har också fått löften om regn de närmaste dagarna, få se om det håller men hoppet lever att prognosen är korrekt.

  Ha det så gott Ulla!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne godt ønske mig en hel uges stille regn til os alle sammen, men foreløbig må man være glad for en dags regn, og nu må det vist også snart være din tur til at se haven med dråber på alle blade og blomster.
   Solsorten lyder endnu bedre når den synger over en våd have.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Vi fik også regn i gå, men desværre kun 2mm. Det battede ikke meget. Vi har også mange rådyr, men jeg synes ikke, de spiser af vore planter. Træerne kan de være hårde ved, så de skal beskyttes. Jeg har også en hakonegræs, som er helt gul, og jeg kunne også godt bruge nogle flere - din med de brogede blade er meget smuk. Spændende, om de holder sig fra farvebælgen:) Hilsen Susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. De fleste af os kunne vist godt bruge mere regn, og 2 mm er jo nærmest bare en vits.
   Rådyrene kommer vi til at gøre noget ved, formentlig ender det med et højt dyrehegn ud mod marken. Ellers får jeg dårlige nerver:)
   Den gulstribede Hakone fandt jeg hos Aldershvile Planteskole for et par år siden, og jeg synes den er så elegant.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Godmorgen Ulla

  Ja, haven bliver så dejlig frisk efter al den gode regn.
  Ærgerligt med hjortene, vi er stadig tidligt på sæsonen så mon ikke planterne kommer stærkt igen?

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg lever i håbet om at planterne kommer igen, men det er jo kreperligt når de lige er kommet godt i gang. I går var det helt underligt at blive holdt under observation af det samme dyr hele dagen. Så bliver man nervøs.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Huff hvor ergelig det er med beitende dyr :(
  Din knoppurt er så fin. Blir du ikke plaget med at de sprer seg? Jeg gar en her og den sprer seg alle veier :(
  Ha en god weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, de spreder sig, men det er netop hvad jeg har brug for her hvor jeg mangler bunddække under nyplantede buske og træer. Til og med beholder de bladene om vinteren.
   Nu må vi vist til at lave et ordentligt hegn mod marken, så vi kan nyde dyrene på afstand, og få haven for os selv.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Dejligt med regndråber på planterne,, vi fik osse ca 10 mm. Ikke nok men alt er velkommen. Nu kan man da hive skvalderkål op med lange rødder igen.
  Det rådyr gik nok og regnede ud hvordan den skulle komme ind i jeres have og mædske sig. De er søde ude på marken eller i en gryde. Men ikke i haven, ædedolke.
  hilsner gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må give dig ret; søde på afstand. Synes blot der må være rigeligt at rive og ruske i ude i skoven nu, så mine små planter burde have fred.
   Det ligner desværre et tørt forår og nu håber jeg bare ikke det går direkte over i en tør sommer - igen. Jeg er ikke engang sikker på vi har indhentet underskuddet fra sidste år, for det er vist kun marts måned, som gav et ordentligt skvæt, og vinteren har heller ikke budt på meget nedbør.
   Skvalderkål med lange rødder - det kan vi li´!

   God arbejdslyst!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla. Øv øv at få spist sin have. Der er vist ikke meget andet at gøre end at sætte hegn op. Eller blive spist ;-)
  For en gangs skyld har Ebeltoft vist fået en del regn. 21 mm fredag :-)))))
  /Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har efterhånden indset at et hegn er det eneste rigtige, men det skal være så usynligt som muligt, så vi nået til planlægningsfasen:)
   Tillykke med regnen! Det er noget der kan mærkes.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Vi fick ett rejält åskväder igår kväll. Blev lite orolig över en riktigt hård åskknall.
  Men åskan försvann och det kom riktigt mycket regn. Det behövdes.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt med regn! Efter et godt tordenvejr kan man trække vejret lettere igen. Og nu kommer der nok fart på alle planter - også ukrudt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Rådjur kan verkligen ställa till stor skada på flera sätt. Hoppas du får ha dina växter i fred nu. Vackert med regnbilder, och härligt för grönskan.
  Ha det fint
  Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må bygge et hegn ud mod marken, det har vi indset nu. Jeg bliver så ærgerlig når vores planter ender i maven på rådyr.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Dejlige efter regn billeder 😀 Det trængte vi til, vi fik også lidt og i dag tirsdag har vi fået en hel del.
  Det er så træls når man ikke kan have sine planter i fred, vi blev så trætte af det til sidst at vi satte hegn om hele haven.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet