onsdag den 22. maj 2019

Lad det øse - lad det pøse

 Ja, sådan så det ud hos os en stor del af dagen i går. Styrtregn, plaskregn, silregn og drypregn med tordenrumlen i baggrunden, selvom ingen af de vejrtjenester jeg havde kigget på mente vi skulle have regn overhovedet.
   Og jeg brokker mig slet ikke, for her fik vi jo nok rettet lidt op på vandbalancen. Små 40 mm på et døgn kan vi godt være tilfredse med.


Små floder rendte ned gennem haven


- og græsset stod under vand i en kort periode indtil vandet sank ned til de tørstige rødder.


Top på vandtønden


- og haven strutter af frodige planter


- i friske grønne nuancer.


I dette bed er pileurten med de forfrosne blade ved at vokse fra problemet og viser sine fine tegninger. Det er en frøplante af Painters Palet.


Farvebælgen er i rigtig god form


- og pæonerne springer ud efter regnen.


I pæonbedet har jeg gravet georginer ned i alle mellemrum. Så får vi to blomstringer i sommerens løb.


Havens nyeste bed med alle de bittesmå frøplanter overlevede også styrtregnen


Hip hip hurra! - for regn og grøde. Dette må være enhver haveejers våde drøm.


16 kommentarer:

 1. Så bra at du er glad for regnet, og det er godt å få når en behøver det!
  Her har vi fått 82 mm så langt i mai, så nå er det langt fra tørt nå.
  Smart å ha peoner og georginer i sammen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er meget glad. Vi fik 12 mm i april, så jeg synes vi havde fortjent lidt mere i maj. Nu er vi nok oppe på 50 mm samlet for denne måned. Men du har da også fået en ordentlig spand vand! Forstår godt du vil have lidt tørvejr og sol til din have.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja Jubii regn. Vi fik osse noget ca 28mm siden i fredags. ikke helt nok, men alletiders alligevel. Urtesager og ukrudt vrimler op, bare i løbet af en dag kom rækkerne til syne med små nye spirer.
  Den farvebælg er spændende ud. hvor stabil er den?
  Mine pæoner, de fleste, har mange knopper i år. Det har de ikke haft i flere år. Men sidste år gav jeg dem ekstra kalk og gødning, måske har det hjulpet. jeg prøver det igen i år, for en sikkerheds skyld.
  Kan du have dine geoginer i fred for snegle på "fri jord"?
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke til dig også. Det skæpper jo alt sammen.
   Det er endnu ikke et år siden jeg puttede farvebælgen i jorden, så mine erfaringer er tynde, men efter sigende skulle den lave en lang pælerod og være i stand til at klare sig selv.
   Georginerne lever farligt lige meget hvad vi gør. Sidste år vantrivedes de i murerbaljer og i år risikerer de at blive ædt af både snegle og rådyr, men knoldene får vi vel lov at beholde, og så må vi finde på noget endnu bedre næste år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Endelig fik du regn, tillykke med det, så var alle glade.
  Vi blev lovet tørvejr i dag, men det har regnet til kl. 14.30, trist når man har gæster, der er kørt fra Københavnsområdet for at se min have.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ak ja, det er ikke altid vejret bliver værdsat, og du har vist også fået rigeligt vand på det sidste. Men her blev vi glade for hver en dråbe, hvis det kan være en lille trøst.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!

  Oj, oj vilken rotblöta, jag förstår absolut din glädje. Här har lovats regn hela veckan men solen den bara skiner och det är olidligt varmt, även nu på kvällen.
  Om det börjar regna skall jag minsann ställa mig därute och dansa en regndans!

  Hälsningar
  /Gunilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skulle du gøre! Jeg var selv lige ved at danse i går, men fandt i stedet kameraet frem. Vi havde en fantastisk varm eftermiddag i mandags, men ellers virker det helt efterårsagtigt her. Håber snart vi alle får et mere normalt forår - hvis den slags ellers findes.

   Held og lykke!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla

  Tillykke med den lækre skylle - planterne ser så glade ud bagefter!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
 6. Ja ikke? jeg synes også de står med brede smil.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
 7. Hej Ulla. Hold da op! I fik godt nok meget vand. Planterne og vi var også meget tilfredse i går, hvor vi fik 25mm. Det er utroligt så saftiggrønt alt er blevet - sågar takshækken ser bedre ud. Hilsen susanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Så er I jo godt med! Det er en fornøjelse, selvom ukrudtet også får travlt nu, men sådan er årstiden jo indrettet. Jeg bilder mig også ind at kunne se forskel på planterne før og efter, og det er meget rart.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla
  Det var en voldsom gang regn, men planterne ser ud til at have klaret det i fin stil og så er det jo kun godt med regn.
  Vi fik vist 7 mm, men alt tæller, og det er dejligt at kunne nyde solen med god samvittighed uden at overveje om der skal ydes førstehjælp til noget af det nyplantede.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, så blev det endelig vores tur til en ordentlig omgang, men det var tiltrængt, og selvom det gik voldsomt for sig ind imellem tog selv de mindste spirer spuleriet med oprejst pande. Man har lov at være heldig!
   Og som du siger, det hjælper både på haven og den dårlige samvittighed.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Jeg drømmer fortsat.... Men regnen er jer vel undt. Man kan lige frem se på billederne, hvordan planterne ranker ryggen. Og man kan høre på din beskrivelse, hvor glad du er.... Det er godt, at vejrmeldingen ikke altid er til at stole på.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Ak og ve! Ingen regn til dig... Men det kommer nok en dag, hvor du har planlagt at hænge al vasketøjet ud til tørre:)
   Og her er jeg blevet helt glad i låget såmænd. Godt du kan mærke det.

   Pøj-pøj og mange hilsner fra Ulla

   Slet