søndag den 1. december 2019

December

Denne måned kan næsten bare blive lysere end den forrige, for sikken en grå november vi har været igennem. Lige bortset fra den sidste dag, som bød på dejligt koldt og klart solskin.

 Den tyrkiske hassel har sat rakler, så nu er der håb om lidt nødder næste år.


Ærtecypressen (som fejlagtigt kaldes blød ene) har strakt sig i vejret ovenpå angrebet fra en fejende buk og har næsten fået samme størrelse som da jeg plantede den.


Og det visne Hakonegræs er sluppet ud af sin potte og har fundet sig en god plads på kanten af terrassen hvor jeg vil nyde den fremover.


Små paradisæbler på Professor Sprenger og Freja skinner i solen.Og her til morgen omkring solopgang er det Golden Henry som stråler om kap med juletræskæden.Decembers mange små lys - både levende og elektriske - skal nok holde os gående frem mod solhverv, og i hvert fald virke opmuntrende ovenpå en mørk, mild og udflydende november.


15 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  "Udflydende" november - ganske rammende for måneden, der så ofte er den tristeste i hele haveåret.
  Men med gårsdagens nordvind tror jeg hele nordeuropa havde flot vejr, det lover jo godt for december!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi fik endnu en flot dag at starte december op på, så vi kan jo håbe det fortsætter. Hav en god ny uge!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja der var godt med rim i græsset til morgen, det var en overvældende smuk morgen også her hos mig.
  Jeg har ladet mig fortælle, at nødder fra tyrkisk hassel ikke er noget at skrive hjem om, de er bitre.
  Hilsen og god søndag fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Har lige set din fantastiske solopgang. Sikke farver og sikken brand! Rigtig hyggeligt at følge dig rundt på morgen-lufter-turen. Bliv endelig ved med dine indlæg selvom alle vi andre ligger mere eller mindre underdrejet.

   Jeg håber da ikke du får ret med hensyn til de tyrkiske nødder, som jeg glæder mig til. De er i hvert fald ret festlige i skruddet.

   God ny uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Hej Ulla
   Ja men jeg forsøger at fortsætte :) tak fordi du skrev det. Du er nu da flink til at blogge sammenlignet med mange andre.
   Jeg havde også glædet mig til nødder i den tyrkiske, den er snart gammel, jeg har ingen set endnu. Der var en på fb, som skrev, at de var uspiselige, det er hvad jeg ved om det.
   Tak i lige måde

   Slet
  3. se hvad jeg fandt her https://da.wikipedia.org/wiki/Tyrkisk_hassel
   der står, at de er gode, så lad os håbe, at vi får nødder, så vi kan smage.

   Slet
  4. Dejligt du vender tilbage på nødderne. Jeg synes nemlig også jeg havde læst de var ganske udmærkede inden jeg købte træet, så nu må vi begge vente spændt på næste års eventuelle høst her i haven. Jeg skal nok agerer smagsdommer hvis vi får et par nødder her i haven.
   Og selvfølgelig skal du bare blogge løs så længe der er noget at skrive om!
   Jeg bloggede de første par år blot for en lille familiekreds, og de var glade for at vide hvad jeg rendte rundt og lavede, men først og fremmest var det min egen have-dagbog, som jeg stadig har glæde af at søge tilbage i.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!

  Så fine bilder av rimet i hagen din! Frost og fuktig vær gir rim, og det er bare så pent i gresset. Lyskjeder skal opp her også i dag, så jeg må ut i kulden. -11,7 grader her i natt, så varmt er det ikke. Men alt er bedre enn den forferdelig mørke november som vi nå er ferdig med.
  Ønsker deg en riktig god søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder ikke godt - at du nu må stige op fra kælderen for at sætte lyskæderne op i sådan en kulde, men jeg er sikker på du nok skal få flot lys i haven.
   Tak for din kommentar og rigtig god ny uge!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Vilken skillnad solstrålarna gör. November har varit riktigt grå och blöt, men avslutade med några fina soliga dagar. December känns alltid ljusare, med ljusslingor ute och tända ljus inomhus. Vackra bilder från din trädgård.
  Ha en fin första Advent /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Vi nyder disse dage med sol på himlen og så er det jo også hyggeligt med julebelysning i de mørke timer. I aften skal vi tænde adventskransen og det har vi også glædet os til.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Nååh, er det dét, der er blød ene. Så fandt jeg ud af det :-)))
  Smukt billede af rim og lyskæde.
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er mange navne som slet ikke passer til plantens familie- og slægtsforhold og jeg har indtryk af at blomsterbindere og gartnere ofte giver deres eget bud ved navngivningen. Måske bare et udtryk for at kært barn har mange navne?

   Hilsner og tak fra Ulla

   Slet
 6. Ja, sol i 2 dage, det er ikke noget vi har været forvent med. Så skønt. Og rim i græsset har holdt hele dagen i skyggen. Det ser helt vinterligt ud, omsider.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Et kærkomment tilskud af solenergi som vi har savnet. Jeg havde en følelse af endelig at få pudset brillerne...

   Hyg dig i den nye uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet