mandag den 2. december 2019

Vinterstilhed i kolonihaven

Roen har sænket sig over kolonihaven for i år, og vi nøjes med at kigge ind engang imellem for at se om det hele stadig står som det skal. I weekendens flotte vejr knasede grusgangene under sålerne, og rimfrosten lyste op på alle blade og blomsterstande.Blyroden er færdig nu, men ikke færdig med at se godt ud. De gyldne blade pynter mellem timian og lammeøre.


En solstråle oplyser den egebladede hortensia.Stadig knald på benved. Jeg har høstet nogle frø, som kan sås i vores anden have, hvor der er plads til mange flere fine buske.


Chrysantemum er stadig i blomst, og har fyldt vaserne derhjemme hele november måned.
Vi var de eneste i kolonien i dag og nød den vinterlige stilhed, mens vi fjernede de værste bunker af visne blade, stauder og asparges.


Det bedste er dog at græsset jeg såede i oktober er kommet op trods kolde nætter. Nu er der etableret et tyndt grundlag for næste års terrasse-plæne, og det er jeg godt tilfreds med.
18 kommentarer:

 1. Det er så vakkert med rimfrost! Benved står på min ønskeliste til neste år :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Vores benved har aldrig været så flot før. Måske kan den lide at blive klippet? Men jeg kan i hvert fald anbefale en benved selvom den også sår sig rundt omkring.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja det er fint med rimfrost på planterne, vores lagde sig mest i græsset.
  Der findes mange forskellige slags benved, måske skal du have flere buske af dem. Denne her er i hvert fald flot
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror det er den samme slags som man finder vildtvoksende i hegn og skovbryn, og den plejer ikke have så mange frø. Måske er det klimaet eller også kan den lide at blive klippet.
   Var det ikke dejligt med solskin i weekenden? I dag fik jeg en fantastisk flot solopgang på vej til arbejdet, men nu regner det...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Jeg kan forestille mig den næsten magiske ro og stilhed i kolonihaven. Helt uden sommerens mange glade mennesker. Og uden travle planter :-)
  Bare jer og flot rimfrost.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Oh ja! Det var yderst stilfærdigt og afslappende - med solskin!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Rimfrost er bare så smukt. Og så i sol. Desværre får vi nok ikke mere af det de næste dage. Godt det var i en weekend det kom denne gang.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har du ret i! Jeg har nydt de lyse dage og var sågar nødt til at gøre rent, da alle edderkoppespindene dukkede frem af tågerne:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla

  Alletiders med sådan et hyggebesøg, og det ser jo helt godt ud. Og i afleverer jo det hele rigtig ordentligt til næste år:)
  Flot sol på billederne!

  Ha en dejlig uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Vi har virkelig nydt solen i et par fridage.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Rimfrost och sol ger ju hopp. Ser vackert ut. Här har det visserligen varit kallt några dagar men nu är det regn och plusgrader igen. Riktigt deprimerande.
  Ha det gott Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er det samme her, så jeg forstår dig. Men godt vi fik solen på et par fridage!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hei!
  Vakker vinterhage dere har.Ha det godt! Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak og i lige måde!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Jeg må indrømme, at jeg ikke gav dit græs mange chancer, da du skrev om, at du havde sået det. Men godt det nåede at komme. Det ser fint ud i bedene, det bliver let at gå til, når det bliver forår..

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej det gjorde jeg heller ikke. Der kom nattefrost næsten samtidig, men kun lidt, og den milde november har alligevel gjort sit. Man har åbenbart lov at være heldig.
   Ja, det ser meget godt ud med lidt rimdrys, som slører ukrudtet...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla!

  Snyggt och prydligt sover koloniträdgården sin vintersömn. Jag tycker det är ganska skönt att få denna vinterpaus även om jag nästan alltid tycker att det finns något mer att göra innan vintern men någonstans måste man sätta stopp och vara tillfreds med det. Ett kort besök i vintersol räcker gott vid denna tid på året.

  En trevlig helg önskar jag er!

  SvarSlet
 10. Jeg sætter også pris på vinterpausen og tænker vi alle har brug for den - mennesker, dyr og planter.
  Der er altid arbejde man kan lave og arbejde man ikke når, og det må man nok vænne sig til. Nu er det tid til pause og revidering af planerne - og jul naturligvis!

  God weekend til dig!
  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet