fredag den 15. januar 2021

Naturoplevelser

Haven ligger stille og frossen hen, men frisk luft må man have alligevel. På Jungshoved har vi flere gode naturområder til en gåtur, og sidst gik turen til St. Hestehave Skov få km herfra. Et par heste bød velkommen, ja det var jo kun at forvente.


I skovbrynet lå dette mægtige egetræ, ikke fældet men faldet, og det har sikkert ligget der nogle år. En hyld var vokset op mellem bark og stamme, og kronen var savet af for ellers kunne folkene ikke benytte indkørslen til gården.


Jeg tror ikke vi har været her tidligere, men det skal der laves om på i fremtiden, for skoven var dejlig vild og rodet med masser af kvas og væltede træer, åbne områder med god bundvegetation, små vandhuller og sump, og blandet løv- og nåleskov. 


Vi forvildede os ud til skovbrynet et par gange, for det er en smal skov og vi var ikke stedkendte. Store hasselbuske med masser af rakler lover godt for nøddehøsten, og brombærkrat var der også mange af.


Et udgået grantræ med en særlig smuk bark...


... og dejlige "elefantfødder" på bøgetræerne.Her en hel "ormegård" af mosgroede grene.


Mod slutningen af turen kom solen frem,


mens tunge skyer lovede sne senere på aftenen.I dag har vi haft en anden flot oplevelse lige udenfor vinduerne. Måske kan man netop ane gåseflokken på marken nede foran husene,


men da de gik på vingerne i formiddags så vi den største flok vi nogensinde har set her på stedet.
Canadagæs var sikkert de fleste af dem, for de glimtede i hvidt når de vendte op mod solen, men ellers føltes det næsten som "sort sol".15 kommentarer:

 1. Det var da en fortryllende vakker skog! Jeg måtte google hvor den lå, og jeg har tidligere vært i Randers som da ikke er så langt unna. Det er sp fint med sånne "ville" skoger hvor naturen får leve sitt eget stille liv. Det var mange canadagjess i luften på en gang.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må vist lige korrigere dig, Marit. Randers ligger i det nordlige Jylland mens jeg bor på det sydlige Sjælland, men jeg er sikker på der ligger mange skove rundt omkring i landet der alle hedder St. Hestehave, for det er et helt almindeligt navn. -Og der er dejlige skove i Jylland - også:)
   Jeg er i hvert fald glad for vi fandt netop denne lille skov, for den var spændende.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  En lille fin perle man har lavet der, tilsyneladende ved at lade skoven passe sig selv - Og vejret var i heldige med!
  Imponerende mange canada-gæs, Kan man undgå at skulle gå hvor de har skidt er jeg egentlig glad for dem selvom de ikke er en hjemmehørende art og bliver stadig mere talrig. Men den har jo ikke mange naturlige fjender, måske havørnen?

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså jeg forstår jo godt hvis landmanden er lidt irriteret over alle de gæs (de kom tilbage her til aften), for de græsser jo kornet i bund. Men som du siger skider de jo også, så måske går det lige op til sidst. Vi har havørne her, men jeg har ikke set dem på det sidste, og der er vel også grænser for hvad et par havørne kan gøre ved sådan en flok. Jeg er sikker på der var flere tusind.
   Skoven vil jeg følge gennem året, nu hvor vi har fundet den. Rigtig dejligt sted!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Sikke da en dejlig skov lige i nærheden, den kan I få meget glæde af - også når foråret kommer. Det var godt nok en ordentlig flok gæs, vi har også mange, der flyver over os, men jeg tror, I slår rekorden.
  I må have en god weekend
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Skidt med rekorden, det var bare en fantastisk oplevelse! Og her til aften er der atter en kæmpe flok der har slået sig ned på samme mark.
   Ja, skoven regner jeg med at besøge igen, for den var langt mere spændende end vores lokale skov, og her til foråret skal jeg ud og se hvad der sker. Med alle de vandhuller og sumpede områder kan der være frøer og meget andet godt, og fuglelivet må også være fint i en så varieret skov.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. I er gode til at finde smukke steder, hvor I kan nyde en gåtur. Gæssene må have været et utroligt syn i virkeligheden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er det ved gæs at man også hører dem, og det er ofte det der lokker en til vinduet - et kor af stemmer! Dette virkede enormt.
   Vi regner med at blive boende her i mange år, og så er det jo godt at finde de smukke steder lidt efter lidt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Dejlig med en skov der passer sig selv. Der må da myldre af liv. Måske ikke nu, men om foråret.
  Hihi træer med elefantfødder,, det har jeg ikke tænkt på før, men nu du siger det. Det ligner rigtig nok elefantfusser.
  Gæs er så spændende at iagtage. Du har ret i de "larmer". Man kan hører dem på lang afstand.
  Hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var et fint sted vi fandt der og jeg forventer en masse liv når vi kommer længere hen mod foråret. Tænker der må være et godt fugleliv, samt padder og masser af insekter, så det skal undersøges.
   Gæssene bliver ved at vende tilbage til "vores" mark så vi har dem både på lyd- og billedsiden ud af vinduet - "vores store fjernsyn" - som jeg kalder det.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hvor er det dejligt, at flere og flere skove, får lov til delvist at passe sig selv. Det gør dem meget mere spændende at færdes i. Det er en fin billedserie - du har blik for detaljer.
  Det er så smukt, når store flokke af gæs flyver over himlen. Ved Ringkøbing Fjord er der usædvanlig mange svaner i vinter.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber det er et bevidst valg, at lade skoven passe sig selv, ikke blot en forglemmelse:) Vi har fået nogle gode områder her i nabolaget ved bevidste fredninger - også af helt privat karakter - de seneste år, og dette er måske et af dem.
   Jeg bliver meget betaget af disse enorme flokke af fugle og drages mod vinduet når jeg kan høre dem larme. Tror jeg vil gå en tur ned og se om de stadig er der i det flotte vejr.

   Tak skal du have!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Det var en fin skog att promenera i. Vackert med gamla mossiga träd, du har fångat flera fint på bild. En vacker utsikt utanför tomten. Ser inte gäss så ofta men på hösten flyger de över i stora grupper. De hörs och syns.
  Ha en trevlig söndag /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg elsker stemningen i en skov som får lov til at passe sig selv, med slyngplanter, bregner og mos allevegne, og rigtig høje træer! Vi har ikke så mange af den slags skove her i landet desværre.
   Gæssene kan sandelig både høres og ses og dem har vi mange af lige nu. Førhen drog de sydpå om vinteren, men nu tror jeg mange af dem bliver boende og flyver lidt frem og tilbage mellem havet og landjorden i dagens løb.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Sikke et dejligt sted I har fundet :-) Det er så vigtigt, at komme ud i denne tid. Jeg går næsten dagligt en tur ved havet for lige at blive blæst godt igennem.
  Vi hører tit gæs, men de går sjældent ned her. Jeg har hørt at mange landmænd er noget trætte af, at de går ned på deres marker, hvor de kan ødelægge alt der spirer, men det er et flot syn, både når de sidder der og når de letter :-)
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet