torsdag den 4. marts 2021

Fint besøg


Af og til kan vi være heldige at se fugle i haven, som vi ikke plejer at se  ved de faste spisetider. Denne kernebider var på besøg en dag hvor John sad på observationsposten ved vinduet, og den smukke fugl blev siddende så længe at jeg kunne nå at tage et billede. Den gik koncentreret til solsikkekernerne og fyldte maven godt op inden den fløj videre.


Vi hører til i den tågede ende af landet for tiden, og udsigten er blevet temmelig uklar, mens termometret er faldet til køleskabs-temperaturer. Men når man zoomer ind på skovduerne i toppen af det gamle pæretræ, får man alligevel et fint billede af et par meget almindelige fugle, som har taget plads i et kinesisk tuschmaleri.


I går flimrede en broget flok pludselig forbi vinduet og den grå udsigt. Vi har af og til set en eller to stillitser i haven, men den store flok var en dejlig overraskelse. De tog plads i kirsebærtræet nogle få minutter, og det var som om gråspurvene blev lige så overraskede som os. Jeg talte 18 fugle og de fyldte jo meget godt i "gråssenollikernes" domæne.
Jeg hører en del fugle igennem tågen når jeg graver derude, men man ser dem faktisk bedst fra huset. I øvrigt er det også en temmelig kold og klam affære med havearbejde i denne tid.19 kommentarer:

 1. Så flott besøk hos deg, Ulla. Kjernebiter har jeg bare sett her en gang. De har så fine farger. 18 fugker på en gang er riktig mange! Ja, jeg ser at du har tykk tåke hos deg. Her skinner solen for fjerde dag på rad, men det er kjølig her også.
  God arbeidslyst i kulden!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er godt der ikke er forsamlingsforbud for fugle:) Jeg har aldrig set så stor en flok af stillitser før, og kernebideren har vi ikke set i flere år, så det er store oplevelser!

   Tak skal du have!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Nej hvor heldigt med en hel flok stillitser. Sjovt nok havde vi også i går besøg af en kærnebider.
  Ja her har det også været meget tåget, men heldigvis skinner solen nu.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det mest heldige var vel egentlig at jeg lige havde et halvt øje på vinduet da de kom, for de var hurtigt væk igen. Tillykke med din kernebider også. Er det ikke en flot fugl?
   Her kom solen sent på eftermiddagen, men koldt er det stadig...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Åh, de er så flotte billeder af stillitserne. Vi har osse haft et par stykker i vinters, men slet ikke så mange. Superflot fanget i linsen.
  Kærnebider er osse en herlig fugl. Men det nu sjældent vi ser den her.
  hilsen Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Gunvor! Det var næsten et skud fra hoften, for de skyndte sig videre efter få minutter, så heldigt vil jeg kalde det.
   Det er dejligt at se de sjældne fugle engang imellem. Vi er jo nærmest på fornavn med fasanen, duerne og alle nollikerne:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. I går og i dag vinder solen over den ellers udbredte tåge på vores kanter. Det ser ud, som om jeres have er velkendt i fuglekredse 😊

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og det er ret skønt at se solen igen!
   Jeg ved ikke hvor "kendte" vi er i fuglekredse, men vi ligger nok så langt mod øst at trækfuglene skal forbi på vej til Sverige - og det er vi egentlig bare glade for:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  Så fint med granna fåglar på besök, de är mycket vackra. Solen skiner men det är inte så varmt. Vi har också några skogsduvor som brukar besöka trädgården, men småfåglarna håller sig borta, konstigt nog.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ikke nemt at regne ud hvad der tiltrækker fuglene. Sidste vinter havde vi ingen mejser f.eks. Jeg tror flere af vores naboer har kat, og det er måske derfor fuglene føler sig mere sikre her hos os, og så er haven stadig meget åben.
   Her er solen også kommet frem, men koldt er det!

   I lige måde Marika!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla

  Ja, så bliver man da glad, Flotte billeder af stillitserne!

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - og i lige måde! Ja, glad det bliver man!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla,

  Finbesök i trädgården och fina bilder på dem. Liknelsen vid en kinesisk tuschmålning stämmer så väl in på bilden med skogsduvorna. Skogsduvor och steglitser, som jag tycker ser exotiska ut, brukar besöka vår trädgård också men stenknäcken har jag inte sett.
  Vilken vacker vy över din trädgård!

  Ha en fin helg. Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal have mange tak Ulrika!
   Vi er så glade for alle fuglene i haven, men man bliver ekstra glad for at se de mere usædvanlige fugle, selvom de blot besøger os i korte tidsrum.
   Fint du også kunne se det "kinesiske":)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Fuglebesøk er veldig trivelig.
  Jeg har to katter, og spesielt den ene katta er en veldig dyktig jeger. Katta jakter på alt som rører seg :-(

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi har også en del katte i området, og de er jo gode til at holde mus og rotter nede. Jeg tænker der skal være plads til det hele, og jeg har selv haft katte i mange år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Det er flotte billeder, du nåede at få taget af fuglene. Ligheden med et kinesisk tuschmaleri er slående, og billedet er meget spændende. De farvestrålende stillitser gør sig godt på den tågede baggrund. Hvor kan man have meget fornøjelse af at betragte havens fugle. Vi har ikke ret mange fugle omkring vores foderplads, til gengæld har naboens kat indrettet fast hovedkvarter lige ved siden af foderbrættet.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Elna! Det var et heldigt skud tror jeg nok jeg kan sige:)
   Jeg tror vi ser de sjældne fugle fordi vi bor landligt med marker og skov rundt omkring. Vi er ikke særligt opfindsomme med fuglemaden.
   Jeg har selv haft katte i mange år, og en af dem lå faktisk i fuglehuset, jeg var nær ved at sige, med gabet åbent. Nu har vi et fuglehus der er for lille til både krager og katte, så det hjælper nok også en del:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Det er et herligt tidsfordriv, at sidde og kigge ud på fuglebrættet, vi har mest besøg af de mere almindelige fugle, men det er nu også fint at kigge på dem. Rigtig godt billede af duerne, det kunne man lave en forstørrelse af til væggen.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet