tirsdag den 6. april 2021

Aprilsvejr

Jeg synes jo marts har budt på en hel del aprilsvejr, men nu er det alvor! I går fik vi denne snebyge på besøg og jeg tog en lille serie billeder i løbet af bare et kvarter. De er taget fra den lune stue, for ligefrem have-arbejds-temperatur var det ikke - men flot!


Sådan er april - omskiftelig hedder det vist - men hu-hej hvor går det hurtigt!

Her er andre aprilsbilleder fra de seneste år, og de viser med al tydelighed at vi kan forvente vejr af enhver beskaffenhed.

Håber det snart bliver så lunt at man kan arbejde i haven, og måske endda sidde ned og nyde vejret og en kop kaffe af og til!

 

22 kommentarer:

  1. Synd du ikke har sat årstal på, især næstsidste billede kunne det være interessant at vide, hvornår var det nu, det var :)))
    Ellers har du ret, havevejr er det godt nok ikke, jeg har lige taget runden, men selvom solen skinner, er det bestemt ikke rart at være derude, det larmer så man bliver helt ør i hovedet, og så er det godt nok meget koldt, så vi må tage en indedag mere. Jeg længes efter stilhed og lune dage, så vi igen kan komme ud og rive blade væk og kradse i jorden. Vejret var stort set ens i hele landet i går, du fik trods alt fine billeder inde fra stuen jeg kan især godt lide første billede.
    Hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  2. Jamen jeg kan godt fortælle dig at de to sidste billeder er fra -18, og det kommer jo nok som en stor overraskelse:)
    Ja, det første billede er ret fint fordi der står en række birketræer som ligefrem lyser i hvidt op mod den sorte himmel. Her er det sandt for dyden heller ikke havevejr i dag, men det ser såmænd meget godt ud inde fra stuen.

    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det overrasker mig, så vidt jeg husker, kom der en del sne på Sydsjælland i 18, det gjorde der ikke her.
      Ja inde fra er det ret fint, hvis vi ikke kigger på de blæsende træer.

      Slet
  3. Ja, aprilværet er virkelig omskiftelig nå for tiden. Den samme snøbygen fikk vi her også, og 20 minutter etterpå skinte solen :)
    Flotte bilder!
    Vi får håpe at det snart blir varmere ute.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marit
      Ja i den grad, heldigvis skinner solen i dag, men en frygtelig blæst, ja vi krydser fingre for lunere vejr inden længe.
      Klem

      Slet
    2. Det er vist bare hvad vi kan vente Marit. Der er jo en grund til at vi kalder det aprilsvejr, og det eneste vi nu mangler er faktisk torden:)

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  4. Hei! I år har april vært iskald. Gleder meg til at det igjen ser ut slik som på bildene dine. Fine bilder du har tatt. Ha det godt! Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er det samme her, og jeg glæder mig også til lidt lunere temperaturer.

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  5. Brr ja det er ikke ligefrem lunt derude. Jeg har haft noget så og prikle arbejde i drivhuset. der var det dejligt vejr.
    Men sådan er April. Sjovt med alle billederne.
    hilsner Gunvor

    SvarSlet
    Svar
    1. Det må være dejligt med et drivhus at krybe ind i, men det har vi ikke her, så det bliver indesysler indtil det arter sig derude.

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  6. Hej Ulla

    det kolde vejr er nået usædvanligt langt ned i Europa - mange vinbønder frygter for deres høst ...
    Aprilvejret i år er da noget af et skoleeksempel:)

    Ha en dejlig uge

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak og i lige måde!
      Nå, ja vi er åbenbart ikke de eneste med ægte aprilsvejr, men det er jo noget skidt hvis vinhøsten allerede nu er i fare. Jeg vil jo hellere have kulden nu end i maj, hvor mange planter er sprunget ud, men længes alligevel efter det lune forårsvejr efterhånden.

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  7. Ja flot ser det ud med den mørke himmel, men uf hvor er det koldt. Jeg var trukket i 3 lag havetøj i dag, men endte alligevel med efter kort tid at gå ind i varmen.
    De små botaniske tulipaner er så søde. Jeg var ude i dag for at se efter, om vores blomstrer, men det gør de ikke endnu.

    Hilsen Elna

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej, det gør vores heller ikke endnu. De sidste billeder er fra starten af de forrige års apriler.
      Forstår godt du trak ind i varmen igen!

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  8. Her til morgen lader det til, at blæsten har lagt sig - og på høje tid! Dine billeder bekræfter i den grad, at april er utroligt omskiftelig.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, man må sige den lever op til sit rygte - den april.

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  9. Hej Ulla!
    Det har varit isande kallt här också, och vi fick mycket snö för några dagar sedan. Det har försvunnit nu som tur är. Krokus och andra blommor såg lite ledsna ut men har tagit sig bra. Dina bilder är fina med de mörka molnen som närmar sig. Hoppas på lite värme nu.
    Ha det gott /Hälsningar Marika

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi deler vist skæbne med mange andre i det nordlige Europa, men det føles ekstra koldt efter de fine dage inden påske. Sådan en dramatisk himmel kan jeg slet ikke lade være med at fotografere:)

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  10. God ide med at vise det omskiftelige aprilvejr fra forskellige år. Jeg bliver altid overrasket. Så er vi bare nødt til at bevæbne os med tålmodighed og bruge tiden til at drømme og planlægge.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, lad os drømme... Det er nu også dejligt tidsfordriv:)

      Hilsner fra Ulla

      Slet
  11. April byder godt nok på meget forskelligt, men det kunne nu være skønt hvis vi kunne slippe for nattefrosten. Fine forårsbilleder trods kulden.
    Med venlig hilsen
    Lene Bedstemorshave

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg giver dig ret, men vil dog hellere have frosten i april end maj.

      Tak og hilsner fra Ulla

      Slet