fredag den 30. april 2021

Den lille lysegrønne sang

 - la la la la! 
Man bli'r i godt humør hver eneste gang
Til og med er den ikke så lang
Den lille lysegrønne sang

Den gamle sang med Gerda og Ulrik Neumann fra 1940, er ikke til at komme udenom længere. Det er nu det hele sker, og tak for det! Vi kunne ikke holde vejret et minut længere, planterne kunne slet ikke, og nu kører den jazz'ede sang rundt og rundt inde i hovedet på mig.

Men det hjalp også gevaldigt med en ordentlig spand vand: 18 mm fik vi her og det er mere end hele resten af april tilsammen. Alle planter i haven har ranket ryggen og i det lune fugtige forårsvejr ser haven pludselig lovende ud. Luften er frisk, solen skinner og nu springer det hele ud.

Alle nuancer af lysegrønt glimter under regndråber, og så gør det jo heller ikke noget at forglemmigej, pinseliljer og kærmindesøster blander sig i legen med blåt og hvidt, som et ekko af himlen oven over.

Jeg kan slet ikke få nok af lysegrønne farver lige nu, hvor ribsbuskene, jeg troede var døde sidste år, springer til højre og venstre og også kirsebærtræet er lige på trapperne med de allerførste blomster.
Faktisk er jeg flyttet lige ind i den lille lysegrønne sang sammen med haven og de levende hegn, de gamle egetræer, de blomstrende mirabeller og de grønne marker. Hvilken fryd!17 kommentarer:

 1. Vi har også fået en god portion regn, og fluks ser alt meget grønnere ud! Men det trænger jeg altså også til - synes, det er gået så langsomt i år!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja langsomt forår, det har du ret i, men på en måde meget rart at få tid til at ordne mange ting som ellers ikke var blevet gjort, hvis det hele spurtede op af jorden som det plejer. Nu tror jeg til gengæld det går stærkt.
   Måske er der mere regn i vente på tirsdag...

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Vi fik 8mm i nat og lige nu er det begyndt igen, herligt. Ja det er som om det hele er blevet lidt mere lysegrønt og frisk.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Regn er og bliver livgivende oven på sådan et tørt forår. Grødevejr!

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ganske misundelig bliver jeg unægteligt, når jeg læser om den regn, der er faldet rundt omkring; men glæden over den lysegrønne farve deler jeg 100%.

  SvarSlet
  Svar
  1. Misundelse er jo en grim ting, men helt forståelig i visse situationer. Jeg håber den gode regn finder frem til alle egne af landet meget snart!

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Også jeg bliver misundelig, vi fik kun den ½ mm, det er så dejligt, når der kommer en ordentlig skylle, 18 mm er da en slat, også ved Vejle har det fået, men ikke her. Det bliver så friskt og grønt, så jeg forstår godt, du synger den lille lysegrønne sang :)
  Hver gang de lover os regn, bliver det ikke til noget alligevel, det er surt, men du må nyde din have, nu I har fået det. Jeg havde set hos Ellen, at I var heldige i Præstø.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. 0,5 mm er jo nærmest til grin, Lisbeth, og det er lige før man helst ville have været foruden. På tirsdag er der en chance igen og så håber jeg Samsø kommer i fokus, for ikke alene løfter det haven - det løfter som du kan forstå også humøret.

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. De lover 8 mm i morgen, jeg vil se det, før jeg tror det, men håbet er der da.
   Tak i lige måde

   Slet
  3. nu er det lavet om til 1 mm, altså nul og niks :(

   Slet
  4. Tirsdag ser lovende ud!

   Slet
 5. Jeg kjenner ikke til din lysegrønne sang Ulla, men jeg deler din begeistring over alt det lysegrønne som er ute nå. Kom mai du skjønne milde kjenner jeg dog til :)
  Det høres deilig ut å få alt det regnet. Her er det knusktørt, og vi fikk kun 22 mm i hele april.
  Det er meldt om noe regn til uken som kommer, og det håper jeg på. Det er virkelig flott blomstring hos deg nå! Hygg deg med åalt det grønne :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Marit - jeg hygger mig!
   Vi havde endda ikke engang fået 22 mm før vi fik de 18 på aprils sidste dag, men jeg tænker vi har rundet de 30 mm for hele måneden nu, og det føles skønt.
   "Den lille lysegrønne sang" kan du finde på Internettet, hvis du trænger til at give dit humør en løft, men "kom maj du søde milde" er jo altid god.
   Håber dine planter kan trække lidt på al det vand du fik i efteråret!

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla

  18mm - så er den da i orden, og haven kan rigtig eksplodere!
  Efter regn er det ferske grønne bare så lækkert:)

  Ha en dejlig weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og navnlig hvis der følges op tirsdag med endnu en omgang væde - så begynder det at batte for alvor. Det grønne lige nu og de næste par uger er helt overvældende efter en lang grå-brun vinter.

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Inget regn hos oss, men däremot ett riktigt behagligt solskensväder. Så fint när bladknopparna spricker ut och träden blir skirt gröna. Mina stora lönnar blommar så vackert. Väntar på narcisserna och påskliljorna, dina blommar så fint. Vårsångerna får vi höra på TV i år igen, blir inte lika stämningsfullt som att höra en kör sjunga live. Men kanske nästa år.
  Ha en fin första dag i Maj /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Tænk at du stadig venter på påskeliljer osv. Du må have en god tålmodighed.
   Dejligt med en lille sang her i den lysegrønne vår! Humøret bliver bedre når verden bliver grøn:)

   God søndag!
   Hilsner fra Ulla

   Slet