torsdag den 7. oktober 2021

En lille tur

Vi har smukt oktober-vejr efter blæst og regn, og var et lille smut ved Roneklint i går for at se om der skulle være skyllet noget tang op på stranden - og det var der. Den friske grønne tang og ålegræs lå smukt 'draperet', som grønne fløjls-gardiner, så her kan vi godt hente lidt til haverne fremover.


Lyset var så flot ovenpå en grå dag og strandasters hvide frø lyste om kap med de mange svanedun på vandet. Svanerne lå ude på vandet i stort tal. Der føler de sig trygge mens de skifter fjer.Et temmelig stort propelfly svingede pludselig ind over Roneklint i meget lav højde, og gjorde os ret forskrækkede. Det virkede helt forkert at se det så langt nede, og på et tidspunkt var vi sikre på det ville falde ned, men efter et par runder forsvandt det ud i horisonten mod vest. Gad vide hvad det handlede om?
Jeg fik selvfølgelig ikke et billede da det var allerlængst nede, men synes alligevel godt man kan fornemme det mystiske i situationen. Så vidt jeg kan se er der heller ingen kendingsbogstaver på det grå fly...

Nå, men efter den forskrækkelse skulle vi lige op på skansen og hilse på de skæve piletræer og se det hele lidt fra oven:)
På hjemvejen måtte jeg lige have et par billeder fra denne Georgine-idyl. Så er nerverne bragt til ro for denne gang i et hav af skønne kulører.

16 kommentarer:

 1. Så spennende å se all tangen som du viser på dine første bilder. Det er et ukjent fenomen her siden jeg bor mange mil fra havet :)
  Ja, gad vite hva propellflyet skulle. Nydelig hekk av georginer/dahlia!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var et fint syn med det friske grønne tang - og her er der jo ingen der bor langt fra havet:) Det var fint at se de mange Georginer både inde i haven, og på den anden side af vejen. Så har man da Georginer nok!
   Jeg finder nok aldrig ud af hvad dette fly skulle her...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla

  Tang er bare så nyttigt i haverne, og i Danmark er der jo masser af kyst hvor man kan hente det:)
  Det ligner et Airbus A400M - Hvad det lavede der er ikke godt at vide, opvisning? Mig bekendt overvejer man ikke at købe dette transportfly i dk. Det er ellers topmoderne men har haft mange begynder vanskelligheder.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja til tang, og ja til at det lå supergodt lige her 5 m fra bilen:)
   Tænkte nok at du eller en anden blogger ville kende dette fly og kunne oplyse mig. Synes netop det lignede et transportfly, men ikke Herkules, og synes også den grå farve virkede militærisk, men ingen flag eller andre tegn virkede mærkeligt. Lige først da vi så maskinen i det fjerne tænkte vi begge på russerne, som ofte overskrider grænserne i Østersøen, men så ville det have været en jager, og den var også alt for langt nede og helt inde over land. Det forbliver nok et mysterium, men nu har du i hvert fald udfyldt nogle af hullerne. Tak!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja det ser flot ud med al det tang, hvor mon det skal anbringes i haven, måske er det i kolonihaven.
  Det er lidt skræmmende, når et fly kommer så langt ned, man tror, det er ved at falde ned, det var det heldigvis ikke.
  Godt du kunne få ro på nerverne ved at kigge på alle de fine georginer.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tangen var så fint arrangeret, farverne så friske. Vi skal i hvert fald bruge det i køkkenhaven i kolonien, og måske også i komposten herhjemme. Der er jo meget godt i sådan noget tang.
   Ja, flyet er og bliver et mysterium, men Karsten da givet mig nogle oplysninger som understøtter mine vilde teorier, og det er jo rart. Flyvehøjden var bestemt ikke beroligende, men Georgine-haven løftede humøret sammen med det flotte vejr.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla!
  Så många fina motiv. Havet, pilträden och ett stort hav av dahlior. Det blev en fin tur till havet, och ni hittade en massa nyttigheter till trädgården. Det ser ut som dreadlocks.
  Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et dejligt sted, hvor der altid er motiver nok. Sammenligningen med dreadlocks er faktisk meget præcis!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Roneklint er ikke en lokalitet, jeg kender, men det er flotte billeder, du viser derfra. De mange strandasters, der er gået i frø, ser så fine ud.
  Piletræernes vækstform bliver man helt fascineret af. Det må være noget af en balancekunst at vokse så skævt.
  Georginer er de helt rigtige planter til et gammelt bindingsværkshus. Den hvidmalede hængesofa passer også perfekt ind i omgivelserne. Der kunne man godt lige tage sig en slapper.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Roneklint er heller ikke en stor turistmagnet, men for os lokale et dejligt sted at komme, når man har brug for at se vandet lidt tæt på. Det må jo være vinden der former piletræerne, men også mennesker der tilsyneladende styner dem med jævne mellemrum. De har i hvert fald karakter:)
   Georginer og bindingsværk er perfekt, men der er nu ikke mange haver med så mange Georginer som lige her. Det må være en samler der bor her.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Ja tang er vist rigtig godt i haven. Men skal det ikke udvandes?? Jeg har læst noget om det er for salt lige fra vandkanten.
  Altså de skægge troldepilestammer. Det må da være noget af en balancegang at vokse så skævt.
  Flotte geoginer imængder. De er ellers ved at takke af i mange haver nu.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har tænkt mig at bruge tang i køkkenhaven og på komposten. Så kan det ligge vinteren over og vande ud. I øvrigt er det jo brakvand her, så saltindholdet er ganske lavt.
   Piletræerne fanger også min opmærksomhed. Det er utroligt de kan stå sådan i årevis, og den der har slået knude på sig selv, må jo have været nede at ligge nogle gange. Ja, det er dejligt med masser af farve lige her før lukketid:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. De skæve piletræer er fantastiske. Tang har jeg aldrig rigtig brugt i haven, selvom det efter sigende er smækfyldt med næring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Skæve gamle træer har en charme og karakter som de nye små pister bare kan drømme om:) - og tang henter vi simpelthen fordi vi kan, og fordi det sparer os for indkøb af andre jordforbedrende midler i dyre poser.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Sikke et dejligt sted. Jeg har godt hørt om, at man kan bruge tang i haven, men har nu aldrig prøvet. Lidt spændende med det fly, vi har også haft en del lavt flyvende fly den sidste tid, der har været en stor øvelse her i området.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan de være det fly var på vej til jer? Det fløj jo mod vest til sidst:)
   Tang er godt for meget med mineraler og sporstoffer og masser af god struktur. Har hørt det er rigtig godt til roser blandt andet, så måske skulle du overveje om det var værd at hente hjem. Vi har meget nem adgang til stranden lige netop på dette dejlige sted.

   Hilsner fra Ulla

   Slet