torsdag den 21. oktober 2021

Rigtigt efterår

Regnen er nået frem til os og allerede i aftes trommede det på ruderne. Ind imellem de tunge byger fik vi også torden og lyn. Der var gang i effekterne, og her til morgen fortsatte det med at høvle ned. De næste par dage skal også byde på mere regn og temmelig megen blæst. I sådan et vejr kan man bare sidde inde og kigge ud i halvmørket.I kolonihaven er de sure, rynkede druer høstet og nettet omkring aspargesbedet rullet op. I år fik vi selv lov at spise blåbærrene, så nettet har haft en god funktion. Vi prøver at lade det sidde i toppen, og ser hvad der sker. Hvis det bliver fuldt af visne blade eller sne, må det tages ned, men det vil tiden vise.


Vi har stadig nogle hængepartier i kolonien, og et af dem er - helt bogstaveligt - den skæve låge, som slæber henad jorden når den skal åbne og lukke. Sådan har den været siden vi overtog haven for snart 7 år siden, så det er vel tid at få det ordnet:)


Inden regnen tog fat fik vi trukket de gamle pæle op og gravet ud til nye huller. De gamle pæle var sådan set meget pæne og jeg tror det er hækken der har skubbet dem skæve i årenes løb. Vi måtte fjerne en del grene og rødder for at få de nye pæle til at stå lodret. Lågen kom med hjem for at få lidt kærlig omsorg i værkstedet.


Nu kan man bare håbe at de nye huller ikke skrider helt sammen i det våde vejr. Vi har brug for lidt tørvejr til at støbe dem fast, men det kommer jo nok. 

Haven ser ellers meget godt ud i sin efterårsdragt, men vi nærmer os den stille den tid med stormskridt.
Snart er det tid at lægge kompost på køkkenbedene og frisk stenmel på havegangen. Det er endnu et par hængepartier vi har at glæde os til.
12 kommentarer:

 1. Nå er det plutselig et stort værskille fra deg og til her hvor jeg bor. Nå skinner solen og vi har et nydelig høstvær. Det er nok litt av en jobb å få bort gamle røtter og grener slik at pælene kan få stå rett igjen. Dere er så dyktige til å reparere de gamle tingene. Ja, det går fint an å støpe ute så lenge det ikke er frost. Regnet varer nok ikke evig, så dere får nok gjort det i løpet av høsten.
  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her går det stærkt, men det er jo egentlig bare typisk oktobervejr nu. Vi har bare haft et usædvanlig langt og fint efterår.
   Vi skal nok blive færdige med det hele, men lige nu er vi nok "nødt" til at holde pause:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Ja vi får også masser af regn, vi er snart oppe på 10 mm i dag igen, men torden og lyn har vi dog ikke haft. Jeg kan se på radaren, at det også ligger henover jeg nu. Godt der er tid til lidt andet nu, også afslapning, men som du skriver, er der stadig hængepartier. Der er kommet for meget vand til at man rigtigt kan lave noget, men mon ikke det bliver tørvejr igen, nu er det i hvert fald efterår.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er ok med en ordentlig slat regn, og vi skal nok nå det hele på et eller andet tidspunkt. Om ikke andet er vinteren tit et godt tidspunkt at gå i haven, når bare det er tøvejr. Fint du endelig fik en god omgang regn!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Sikke flittig I har været i kolonihaven. Det er godt med en "off season" hvor tiden kan bruges til andre gøremål end såning, lugning og høst. Så er det bare om at gå i gang med listen (ind imellem regnbygerne forstås!).

  SvarSlet
  Svar
  1. Flid og flid... Et par timer ind imellem kan vi vel holde til:) Men det bliver godt at få gjort den lange liste lidt kortere, og alt tæller med.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Vi bor tydeligvis i to vidt forskellige egne af landet, når det handler om regnvejr, for i denne omgang er det meget begrænset, hvor meget regn der er faldet her. At rette op på sådan en skæv låge er et godt eksempel på en opgave, der let kan trække ud, men som gør en stor forskel synsmæssigt, når man først får den fra hånden.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, mon ikke! - og sådan har det været hele denne sæson. Når jyderne sejlede rundt i vand til knæene, kiggede vi på hinanden og sagde: hvad snakker de om? Nu er det endelig vores tur til at få en god gang regn!
   Den skæve låge er blevet et af de "usynlige" projekter, simpelthen fordi vi har vænnet os til den, men nu er der ikke så mange renoveringer tilbage, så den var begyndt at springe i øjnene.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Jaa, vi har osse fået regn,,, indtil nu torsdag aften står der 33mm i regnmåleren, herligt. Vi har dog ikke fået lyn og torden, men det blæser godt. Jeg nåede lige at få havemøblerne ind i eftermiddags, da jeg kom hjem. Jeg har ellers kviet mig, for vi sad jo ned engang imellem derude.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt for jer! Vi har jo følt os lidt snydt her på Sjælland:)
   Jeg kvier mig også ved at bringe havemøblerne ind, for det er så definitivt, men har i stedet lagt dem ned med benene i vejret. Sådan kan man måske narre sig selv til at tro vi får brug for dem igen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Höstrusket har kommit till oss också, men några fina soliga dagar har vi fått. Det var bra för då fick jag upp mina dahlior och de flesta lökar planterade. Det
  är en vacker färgpalett på kolonin, är det St Hansört som lyser röd och fin?
  Nu hoppas jag på lite sol i helgen så de sista lökarna blir planterade.
  Ha en trevlig helg /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her skal vi nok også snart se på Georginerne... Men de blomstrer jo endnu:)
   Dejligt du fik dine løg i jorden!
   Skt. Hansurt har vi også i kolonien hvor den giver lidt farve inden den bliver helt brun. Den står meget godt her sammen med en Spirea med gule blade.
   Weekenden skulle blive kold og tør, så vi håber på at blive færdige med havelågen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet