torsdag den 31. marts 2022

Nedbør - af en slags

I går kom der endelig noget nedbør, og det kom som sne, men jeg er nu glad alligevel. Meteorologerne er nok kede af at tørkerekorden for marts måned blev ødelagt, men jeg synes måneden slutter af på bedste vis!

Det væltede ned i timevis med store vat-totter af snefnug, som til sidst lagde sig til rette, selvom det ret beset ikke var frostvejr - men tæt på.I dette forandrede landskab var der god søgning til fuglefrø og mejsekugler,


og henover himlen kæmpede canadagæs med sneen i lange bølgende kiler.


I dag er vi vågnet til høj sol, sne på græsset og 5 mm i regnmåleren! Det er mere nedbør end hele marts ellers har budt på , så det er meget bedre end jeg havde turdet håbe.
20 kommentarer:

 1. Ja så var du jo heldig, 5 mm er bedre end ingenting, det var det vi fik, så vi slutter af med et stort nul i mm i marts. De lover mængder af regn i næste uge, vi får se. Mon ikke også det skal blæse og regne i påsken, ellers bliver vi da forbavsede. Sne er godt men ikke næstsidste dag i marts, vi har ingen indflydelse på vejret, så vi må tage det som det kommer.
  Tak for billeder af sne, det kender vi ikke til her.
  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt så pessimistisk med påsken er jeg nu ikke, for vi har haft rigtig fint - og lunt - vejr indenfor de år jeg husker:) Men jeg håber da sådan set vi får noget god regn i næste uge, som de har lovet os, også hos jer. Sneen er nu smeltet igen, så den må have gjort godt i jorden, men det var da lige før vi fandt nissehuerne frem i går!

   Knus fra Ulla

   Slet
 2. 5 mm er jo helt supert å få servert som fuktighet til hagen. Her ligger den gamle snøen limt fast til bakken, så det er ikke direkte tørt her enda. Flotte bilder av både canadagjess og blomster i hagen. Det er deilig å se fugler som spiser hos deg også.

  Hilsen Marit

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, fuglene er en daglig glæde, og de mange fugletræk giver ekstra oplevelser lige nu. Forleden var det 40-50 traner der fløj henover os.
   Fugtigheden kan vi godt bruge, og nu er det hele smeltet ned i jorden, så det er sikkert som det skal være.

   Tak Marit, og hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja vi fik visk lige knapt så meget her, men ved min arbejdsplads får km herfra kom der dobbelt så meget, lidt sjovt. Men de tidlige storhovede påskeliljer kan ikke li det. De mindre spinkle er meget bedre til at klare sig. Det er om at holde øje med drivhus og vejrmeldinger de næste dage.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. John fandt også ud af at der var store lokale forskelle. Han skulle starte sæsonen på golfbanen i dag, og folk kom kørende fra hele Sydsjælland med helt forskellige beskrivelser af snemængden, og så endte det med de fik aflyst dagens golf:) Bare ærgerligt...
   Vores påskeliljer lagde sig også ned, men de har da rejst sig igen nu hvor sneen er væk. Håber ikke du har fået ødelagt noget!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Opps! Ja, det har kommet kald luft innover våre områder de siste dagene. Her er det så kaldt om natten, at jeg ikke tør å sette ut stemor og påskeliljer enda.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha - det lyder koldt! Her har vi haft stedmoderblomster i krukkerne et par uger, og de klarer et par frostgrader udmærket. Påskeliljerne lagde sig ned i snevejret, men har rejst sig op igen, og i dag er al sneen allerede smeltet.
   Vi har haft rekord i soltimer i marts, og det har jo været flot - men køligt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Nydelige snebilleder - bare to måneder for sent ☹

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh-ja såmænd, men så længe det ikke bliver liggende...:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Snöflingorna dalade hos oss också, men det var inte långvarigt och stannade inte kvar. Vi har mycket kallt och nätterna är riktigt kalla. Hoppas att det vänder och värmen kommer snart tillbaka. Så fina påskliljor och penséer.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi håber allesammen på rigtigt forår nu, men april er en lunefuld måned, så vi må holde ud! Tak Marika!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Det pynter fint med et godt lag sne, men det er ikke just det vejr vi har lyst til sidst i marts. Vi fik ikke det mindste og det er fint med mig - jeg venter/håber på/krydser fingre for regnvejr!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er sjovt, ved juletid så jeg sneen som et dekorativt lag, men her var jeg faktisk kun interesseret i hvor mange mm det kunne blive til, så forårsfornemmelserne er altså kommet - lidt før foråret:) Ser ud som om dit ønske om regnvejr kan blive opfyldt i den kommende uge!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Det er vel ikke så usædvanligt, at der kommer sne i slutningen marts. Fint ser det ud, og som det fremgår af de to nederste billeder, rejser blomsterne sig heldigvis hurtigt igen.
  Jeg nyder også de store flokke af fugle, der trækker hen over himlen, når jeg går i haven. Vi ser mest gæs og svaner. Jeg ville gerne have set en flok traner.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej-nej, vejret er ikke så usædvanligt, og vi kan få nattefrost længe endnu, men hvad kan man ellers skrive om derude...
   Jeg tror der er en del forskel på fuglelivet fra vest til øst, og også trækruterne ligger forskelligt, men selvfølgelig bliver man altid lidt ekstra glad for at se (og høre) de usædvanlige fugle, og tranerne er til at kende for en amatør som mig.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Canadagjessene er berusende ... jeg kan nesten høre ropene deres :-)))
  Vi hadde også noen snøfnugg i går kveld, jeg håper på litt regn for å gi jordene og naturen en god start.
  Det eneste jeg plantet i hagen forrige uke i solskinn... er også stemorsblomstene - de tåler litt frost :-) vi hadde allerede 15 - 17 grader... og snart er det sånn igjen - blå himmel og sol.
  Takk for dine vakre bilder... påskeeggene i snøfnuggene, som mine i morges :-)))
  Klem Viola
  p.s. nå mater jeg fuglene igjen :-) også

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak!
   Ja, regn kan vi godt bruge, og nu får vi vist noget på mandag, så det er fint. Stedmoderblomster kan klare megen kulde, og her har vi stadig frost om natten, men de lever da endnu. Vi kan slet ikke prale af temperaturen, for her er 6 grader midt på dagen. Håber du nyder dit forår!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Så skönt att ni fick lite nederbörd till slut. Stora snöflingor som bäddade in trädgården, så vackert ändå och man vet ju att den snart smälter bort. Kul att du tog bilder över samma vy under snöfallet.
  De glada penséerna i krukan ger verkligen vårkänslor!

  Ha det gott! Ulrika

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak Ulrika! I dag regner det, så måske er vinteren ved at være forbi, og vi kan godt bruge mere vand til haven.

   Hilsner fra Ulla

   Slet