tirsdag den 1. maj 2018

1. maj

Det startede flot i morges. Sol og dugget græs, hvor fasanerne har trukket våde spor på vej hen til morgenmaden under æbletræet.


Men det varede ikke ved. Den sorte sky fik hurtigt lukket os inde i koldt blæsevejr (liten kuling, som det hedder på YR) og regnbyger. Jeg fik lidt ondt af alle dem der fejrede 1. maj ved forskellige arrangementer. 
   Der var jo virkelig grund til at fejre arbejdernes kampdag efter den langvarige overenskomst-forhandling endelig sluttede med et godt resultat for de fleste her i weekenden. 
   Truslen om lockout på hele det offentlige område har hængt tungt over vores hoveder, og på min lille arbejdsplads (2 landsbykirker og kirkegårde) med 6 ansatte ville 4 af os være blevet lockoutet, hvis konflikten var brudt ud. Det er svært at se hvordan det ville have set ud med konfirmationer, begravelser osv., for ikke at tale om den almindelige vedligholdelse, nu hvor ukrudtet spurter op af jorden. Men det slap vi heldigvis for!

I weekenden havde vi fint vejr her og i haven er der så mange blomster på vej. Frugttræerne har store knopper, klatrehortensiaen med.


Bonderoserne er nær ved at eksplodere og den fine lille Hakone græs sætter gulstribede blade.Og så er der jo ikke mindst den nærliggende skov som næsten er selvlysende af nyudsprungne bøge. Det er så livsbekræftende!Rigtig god maj!


14 kommentarer:

 1. Ja det var godt, vi slap for lockouten, den har virket truende på mange, ikke til at forstå, hvordan det hele skulle klares. Hverken ukrudt ej heller død og begravelse venter jo til man er færdig med lockout.
  Det hele ser godt ud, dejligt med en god weekend.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det kan stadig nå at blive et rigtig godt forår. I nyhedsdækningen om OK18 har det selvfølgelig handlet om de store områder, men der er mange mindre virksomheder i det offentlige, som også kunne skabe store problemer hvis det var endt med lockout.

   Men nu kan vi glæde os til varmere vejr, og kaffe i haven, og alle dine blomster vil springe ud hurtigere end du kan nå at fotografere dem.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Det var godt at konflikten løste seg. Skjønne bilder av den lysegrønne skogen! Så langt dine peoner har kommet.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tænk hvilket kaos det kunne være blevet. Tror de fleste er meget lettede.
   Bøgeskov er simpelthen det mest forårsagtige jeg kender, og den lysegrønne farve er så speciel at jeg altid bliver i ekstra godt humør på denne tid af året.

   Hav det godt!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!

  Vilken vacker bokskog! Det liknar den vackra allé som finns här i vår kommun, den nordligaste bokskogen i Europa. Just den skira grönskan när bladen spricker har du fångat så fint på bilden.

  Ha det gott!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have! Det er da godt du har en bøge allé i nærheden af dig, og så oven i købet den nordligste i Europa. Det er da heldigt!
   Jeg elsker netop den grønne farve.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Ja, godt man lavede en slags aftale. Det er en besynderlig model vi har, hvor den ene part kan true med at lovgive.

  En nyudsprunget bøgeskov er nu noget helt særligt!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. På det offentlige arbejdsområde er rollerne mystiske, og dermed også magtfordelingen. Gad vide om der kan udtænkes en anden forhandlingsmetode på dette ret vigtige felt. Det er jo ret vigtigt det fungerer i vores højt besungne velfærdssamfund.

   Bøg er bare forår for mig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Flot bøgeskov du har fanget med kameraet.
  Blomster er gode, men der er noget særligt forventningsfuldt over knopper. Jeg kan godt forstå, at du fotograferede dem :-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Forventningens glæde er stor, og sprængfærdige knopper er jo forventning i smuk emballage.

   Rigtig god weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Der er godt gang i tingene hos dig, jeg synes det ser ud til, at at I er lidt længere fremme en vi er her, men vi bor jo også i det kolde nord 😀
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Jow, det gør vi da, men vi har nu også haft megen kold østenvind her i foråret. Nu ser det ud til vi alle får dejligt vejr de næste dage, og så vil der ska ting og sager både i syd og nord.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Der er ikke noget, der overgår en nyudsprungen bøgeskov. Men hvor er det første billede med udsigten ud over jeres have og landskabet bagved også smuk.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej vel? Bøgeskoven er helt fantastisk for tiden. Og udsigten klager vi slet ikke over. Det var den vi faldt for ved dette hus, og vi nyder den stadig i alle slags lys og vejr.

   Hav en hyggelig weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet