onsdag den 16. maj 2018

Grønne glæder

Det grønne er godt for øjnene, og her på min nye plantehylde begynder det for alvor at grønnes. Jeg glæder mig til at se alle skyggevæksterne i fuld udfoldelse. Lige nu er der godt gang i Hosta, og de vintergrønne bregner er ved at rulle helt nye fine blade ud. En liljekonval er kommet med i samlingen, men den skal nok ud i haven, når vi engang har et bed til den.


Jeg har fået blandet forskellige Hosta sammen i krukkerne, for jeg kunne ikke lige huske hvordan de så ud da jeg stod med en masse rødder i hænderne for et stykke tid siden.


Den gulstribede Hakone græs er en skovbundsplante, så den kommer også ud i et bed, når vi har et sted uden skvalderkål og brændenælder. Den er så fin at jeg gerne vil have mange flere.


I vores stadig nye have vokser der stort set kun 5 frugttræer. Kirsebærtræet er færdig med sin blomstring og nu er det æbler og pærer der har taget over. En gammel syren blander sig i koret med en flot blomstring i år. Sidste år var der stort set ingen blomster og jeg var ret skuffet, men nu tager den altså revanche. Havens eneste rigtige bed er domineret af krydderurter og stedmoder, men senere ændrer farvestemningen sig, når orange Georginer og Montbretia forhåbentlig folder sig ud. Foreløbig er de stadig under jorden, og jeg håber da de har mod på at spire snart.


Af alle frugt-blomster holder jeg mest af æblerne. De små lyserøde knopper som springer ud i hvidt er bare så dejlige. Aftensolen kaster et mildt og varmt lys over denne overdådighed.


- Og nu drysser der allerede sne fra æbletræet. Hvor går det dog stærkt...

16 kommentarer:

 1. I å kan du da ikke klage over mangel på blomster 😀
  Håkongræs er så fin. Jeg har den i mit skovbundsbed i forskellige varianter, men har set flere der har dem i krukker, det ser så flot ud.
  Flot plantebænk.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, jeg klager ikke over blomstringen i år. Sidste år fik vi nogle kolde nætter som holdt bierne inde og ødelagde en del blomster på frugttræerne.
   Jeg har kun set Hakone græs på billeder, men er så glad for min lille potteplante. Håber på at kunne lave et fint skov-/skyggebed engang.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. De gamle syrener er de mest trofaste, jeg har nogle nye, som ikke blomstrer nær så villigt. Æbleblomsterne er så kønne. Det er sandelig grønne glæder, som vi fryder os over i denne tid.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi må fryde os over både vejr og blomster nu inden vi skal til at brokke os over manglende vand.
   Jeg er glad for de få vækster der gror her i haven, og glæder mig til at supplere op med mange flere spændende planter fremover.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla

  Ja du har helt ret - æbletræernes blomster er super flkotte - og de forekommer mig større i år?
  Det er med at suge til sig - det går vildt hurtigt!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk rigtigt. Æbleblomsterne ser større ud i år, og de skal ikke høre et ondt ord fra mig i den anledning.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Det går veldig hurtig i hagene nå, og det er vanskelig å få alt med seg.
  Epleblomster er så vakre!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tænker på om der overhovedet er noget tilbage til sommerblomstringen, men det er der jo - hvert år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla
  Det går så hurtigt med frugttræernes blomster. Jeg håber, bierne når det, og at der er vand nok til frugtsætning. Haveejere har mange glæder og bekymringer ;-)
  Dit 'rigtige bed' ser flot ud allerede nu, og det lyder godt, at det kommer igen i andre farver senere :-)
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Jeg skal nok få lavet nogle flere bede, men der måtte gerne komme lidt regn inden jeg graver mere af græsplænen op.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Blomstrende æbletræer og syrener er bare så smukke:)Jeg er vild med den gulstribede Hakonegræs.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver simpelthen i godt humør af alle de blomster, men skønne blade er nu heller ikke at foragte.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Äppleträden blommar här med men det är extremt få insekter ute.
  Har också en bänk med bl.a hosta i skuggan. Brukar bli fint senare på säsongen.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror vi har bier nok til at få en god æblehøst her. Nu gælder det bare om at få en god regn inden det hele bliver alt for tørt. Jeg er spændt på plantehylden for det er første gang jeg prøver sådan en.

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Hej Ulla!
  Äppelträden är fulla av blommor i år, så vackert. Mina syrener var tidiga i år, de brukar inte blomma den här tiden. De doftar sommar. Så fint i din trädgård.
  Ha en fin helg /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er den mest vidunderlige syrenduft her i haven også, og de pynter på mit bord sammen med pæoner. Det er nemlig duften af sommer!

   God weekend!
   Hilsner fra Ulla

   Slet