søndag den 27. maj 2018

Ingen regn - men guldregn

I kolonihaven var noget af det første jeg plantede en guldregn - det er nu 3 år siden.
   Den nye guldregn var fuld af blomster det første år, men i den stride østenvind vi ofte har her i foråret, kunne den næsten ikke holde sig fast i jorden, og jeg måtte afstive træet med flere gamle kosteskafter og hvad jeg ellers havde ved hånden.


I 2017 brugte træet sine kræfter på at vokse. Rødderne fik fat og kronen fik mere form, men blomster havde den ikke energi til. Jeg tror den fik 2 lange blomster-rakler.

I år er den begyndt at ligne et træ, og nu kan den åbenbart det hele på én gang. 
   Det er også sjovt at se staudebedene i baggrunden. De har sandelig taget på i vægt sammen med rækken af taks, som skal blive til en hæk. Lige nu er taksen helt lysende af nye gul-grønne skud, og måske skal jeg ligefrem begynde at klippe den lidt i år.


Ja, alting vokser sandelig...


... men i køkkenhaven er vi nødt til at vande de små gulerødder, pastinakker, løg osv. Selvom lerjord holder godt på vandet er der ikke megen fugt tilbage i de øverste centimeter jord, hvor frøene skal spire. Maj har været knastør og af samme grund er der stadig ikke sat kål. Nyplantet kål skal have alt for megen opmærksomhed med vand for at komme ordentligt igang, og det har jeg ikke tid til lige nu.


Jeg håber bare der snart kommer en god spand vand fra oven, så vi kan holde liv i urterne. Ellers er det forfra igen med nye frø, og så kan det godt være jeg nøjes med at kaste nogle håndfulde blomsterfrø ud i bedene.
   Hvis dette tørre klima fortsætter skal man måske satse på stauder? De ser ud til at klare sig godt.
14 kommentarer:

 1. Hej Ulla
  Ja det er nødvendigt at vande, jeg er glad for, at jeg ikke har urtehave, der er der nok at gøre med at vande. Jeg har rigeligt med at vande mine rhodoer.
  Jeg har en guldregn medbragt fra mit barndomshjem, jeg må vist ud og have et billede af den.
  God sønda
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Guldregn hænger også sammen med barndom for mit vedkommende. Min farmor havde en i sin have, og jeg har altid siden ønsket mig én.
   Håber du kan holde liv i dine rhodoer. Det er surt det er så tørt netop i blomstringstiden.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Vi kunne også godt tænke os en spand vand fra oven, men det har vist lange udsigter. De nye taksskud er simpelthen så lækre, men før eller siden skal de jo smage saksen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, her fik vi 5 mm i morges, og det føles helt eksotisk. Jeg er bare bange for det ikke batter meget...

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Vi kan visst alle tenke oss litt regn nå. Dette vil jo ikke gå bra hvis dette været fortsetter. Din gullregn ser flott ut!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Det er en moderne sort som næsten er steril, så den vil ikke brede sig i hele haven. Jeg er meget tilfreds med den (i år).

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Alletiders at guldregnen nu har etableret sig og viser hvad den kan!

  Her skal der unægteligt også vandes, imponerende som planterne tager imod!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, de smiler til én når de får en stråle. Men nu har vi fået 5 mm, og så kan køkkenhaven vel klare sig et par dage.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Din guldregn er fin i år, så fra nu af kan du nok forvente en flottere og flottere blomstring de næste år. Takshækken vil også kun blive smukkere, det er efter min mening en af de allerbedste hække.
  Jeg ønsker mig også regn i spandevis, men det er der vist ikke de store chancer for.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber du har ret. Alting skal jo have lidt tid til etablering, så nu sker der nok lidt mere de næste år - hvis vi får vand vel at mærke.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Flink guldregn, der vist kan klare sig uden kosteskafter nu :-)
  Ja, uf hvor er det tørt. Jeg er heldigvis ikke til køkkenhave. Det kan jeg så glæde mig over nu. Til gengæld er jeg misundelig, når der høstes ;-)
  Mange hilsener Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår hvad du mener. Køkkenhave tager tid, og der er jo andre end os der gerne vil smage. Ofte får man ikke så meget ud af anstrengelserne når snegle, fugle og diverse insekter har været på besøg. Men det smager jo godt - det der bliver tilbage.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Hej Ulla!
  Guldregn minns jag från min barndom, stora träd hos släktingar i kuststaden Hangö, var så fascinerad av dem, hade aldrig sett något liknande. Namnet är helt rätt, ser ut som guld i solen. Vi får hoppas att det kommer regn, för nu börjar det bli väl torrt.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
 8. Guldregn er også forbundet med gode barndomsminder for mig, men i mange år har folk været så forskrækkede over deres giftighed, at de ikke har plantet nogen. Nu om dage findes der nye sorter som nærmest er sterile, så der er ikke mange "ærtelignende" frø børn kan spise, og vi slipper også for selvsåning. Det er bare at komme i gang med at plante guldregn!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet