mandag den 28. maj 2018

Kan selv - vil selv!

Visse planter er så nemme at jeg har en tendens til at overse dem. Det er dem der kan selv og vil selv uanset hvad der sker med vejr og vind. I vores have har en tidligere ejer engang for længe siden gravet bonderoser ned langs sydsiden af huset, helt inde under tagudhænget, og de kommer trofast fra deres roelignende rødder hvert år.


De får ingen opmærksomhed fra min side. Lige pludselig er de der med masser af enorme blomsterhoveder som lægger sig tungt hen over græsset, og jeg laver et par vældige buketter, som drysser af i løbet af få dage. De er så røde, at de faktisk er svære at fotografere, men begynder ret hurtigt at blegne til forskellige nuancer af pink.  


Inde i skyggen af naboens hus ligger der stadig et par friske blomster, som i morges glimtede af regndråber. Vi fik hele 5 mm, og det var nok månedens nedbør...
 

Jordbærplanterne på reolen har dog fået lidt opmærksomhed i form af frisk jord og naturligvis vanding, men ellers klarer de såmænd også det hele selv. Snart vil vi kunne plukke en håndfuld bær til den daglige himmerigsmundfuld.Og så er jeg helt glad for hornviolerne, som bare har blomstret og blomstret hele måneden i et par krukker. Sikken en frodighed der er kommet ud af en bakke på 10 planter! 


Det har været en besynderlig maj med sol og sommerligt vejr, men uden regn. Så er det dejligt at nogle planter bare gør det de plejer at gøre, nemlig vokse og blomstre, uden problemer eller indgriben af nogen art. 


14 kommentarer:

 1. Ja pæonerne kan bare det hele selv undtagen holde deres egne hoveder, men ellers kræver de ingen opmærksomhed, det er nu meget rart. Hornviolerne er også nemme, når bare de får en sjat vand.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hurra for det nemme - også selvom pæonerne åbenbart er skabt til at ligge ned. De hører helt klart til de "larmende" planter, og man ved ikke rigtigt om man bare skal knuselske dem eller rubricere dem under de vulgære. Hornvioler er til gengæld bare søde og kan jo nærmest placeres hvor som helst.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Flotte peoner hos deg! Ja, de krever ikke mye. Men plutselig så blomstrer de :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er næsten som de eksploderer. Man bliver overrasket hvert år.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Den första bilden liknar min Rosea Plena, som är väldigt röd och sedan blir rosa. Den är alltid först ut, och så fin. Jordgubbar är gott och trappan är fin. Inget regn här, men vi får hoppas att det kommer.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi fik lige 5 mm søndag morgen, og det føltes skønt så længe det varede, men effekten er til at overse. Nu må der gerne snart komme noget rigtig regn.
   Jordbærrene glæder jeg mig til. De står lige ved siden af døren, så dem glemmer vi ikke at vande.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Dejligt indlæg :-) Der er masser at glæde sig over, selv om det ikke regner. Det skal vi nyde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak. Og det har du ret i - vi skal huske alt det der går godt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Det er dejligt med de selvkørende ting, som man ikke behøver bekymre sig om. Jeg har også den gammeldags bonderose og dens anden dag prøvede jeg på at tage et billede af den, men kunne slet ikke få den rigtige farve frem, det er lykkes rigtig godt for dig på det sidste billede.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Det sidste billede er taget i skygge, måske derfor ser det rimeligt naturtro ud.

   Rigtig god sommer!
   Ulla

   Slet
 6. Peonene er da bare så fine, og krever ikke mye. Godt med planter som ikke behøver stell.

  :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der er nok at gøre med vanding i resten af haven, så det er godt med det nemme.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Bra idé med jordgubbar på trappa. Sniglarna vill gärna äta på bären annars.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Det fungerer rigtig godt så længe vi husker at vande, og sneglene har endnu ikke fundet vej op til jordbærrene, så vi har været heldige.

   Hilsner fra Ulla

   Slet