søndag den 6. maj 2018

Ingen vår som en maj i vort land

- Som der står i den gamle sang "se det summer af sol over engen" af Holger Drachmann.
   Det passer i hvert fald som fod i hose på de dage vi oplever netop nu. Sikken MAJ, sikken SOL og sikken SUMMEN af bier, travlhed og grokraft. Det skal nydes.

 Japansk ahorn viser sig i gyldent udspring, mens pinseliljerne står snehvide i alt det grønne.Den pilebladede pære lyser med nye sølvfarvede blade over runde kupler af Skt. Hansurt og buksbom.


Og blandt græs og vorterod er Tulipa tarda sprunget ud.


Jeg benyttede dagen til at få ordnet noget malerarbejde. Havelågen har aldrig været malet, og tiden er god nu før hækken begynder at fylde for meget. Sådan så den ud før dagens job.


Den grønne farve går igen på husets tag og døre, og så er det en fin diskret kulør, som passer godt med alle de andre grønne nuancer uden at gøre opmærksom på sig selv. Jeg synes den passer fint til havens og husets gammeldags charme.


Og "karamel rabatten" gør sig også godt i modlys hen ad aften. Se blot hvor knivskarpe skygger tulipanerne kaster. 


Som der også står i sangen fra før: "gyldent skær gennem aftenen lang". 
   Vi har de mest fantastisk stille, blanke og lange aftener, hvor fjorden ser ud som om den består af flydende guld. Hvilken maj!

17 kommentarer:

 1. Hej Ulla

  Ja, sikken dejlig tid - og det ser ud til at fortsætte!
  Her savner vi dog de mange bier - der er vist store forskelle der i vort land!

  Lækkert udspring - og havelågen byder flot velkommen:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlet
  Svar
  1. I kolonihaverne har vi heldigvis nogle bistader, som betjener os alle sammen. Der er sådan et liv og røre omkring staderne i dette dejlige vejr, at man kan høre dem på lang afstand, så mon ikke de gør noget ved det?
   Håber også du er kommet hjem til endnu mere skønt udspring!

   God uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Hej Ulla
  Ja havelågen har fået den perfekte grønne farve, det kan ellers godt være svært med grønt. Maj som den er nu er simpelthen en gave, den nyder vi alle godt af.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er godt at have disse dage i erindring, når vi sidenhen går og mugger - hvad vi sikkert vil. Men tænk at man ligefrem også har fri i sådan nogle skønne dage...
   Jeg har stjålet den grønne farve fra tagpladerne, og fået blandet en maling med samme kode, så jeg har været heldig at tagfirmaet havde god smag.

   God ny uge!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja, disse majdage skal vi huske, når regnen vælter ned i juni og juli 😋 Den grønne farve er perfekt til haveomgivelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak og en rigtig god ny uge til dig!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja så som vi har längtat efter dessa varma majdagar, och det ska fortsätta ett tag till. Nu känns det lättare att tag tag i arbeten man behöver göra.
  //Helene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor har du ret! Jeg har næsten ikke siddet stille i de sidste tre dage så nu er jeg ved at være træt. Men det er skønt at få lavet noget og nyde sommervejret samtidig.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Hej Ulla!
  En fantastisk grönska, de senaste varma dagarna har gjort att det ser riktigt frodigt och fint ut här med. Den Japanska lönnen har en fin färgkombination.
  Ha en fin ny vecka /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det går stærkt og jeg kan næsten ikke nå at nyde det hele. Lønnen hedder Orange Dream, hvis du skulle få lyst til en.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
  2. Tack Ulla!
   Den skall jag spana efter, passande namn.
   Ha det fint /Marika

   Slet
 6. Ja, det passer godt til sangen! Mai er en fantastisk måned når det starter som nå. Flott hageport som passer så godt til alt det andre som er grønt. Morsommer skygger av tulipanene :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har nærmest været sommer i dag, og det fortsætter et par dage endnu. Vi er vist rigtig heldige alle sammen.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Når maj viser sig fra sin bedste side, kan det ikke blive bedre. Jeg var også ude at fotografere pilebladet pære i dag, den er så smuk lige nu. Lågen er blevet flot, farven passer fint til alle andre grønne farver.

  Hilsen Elna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. jeg glæder mig til den pilebladede når op over hækken - den har været en langsom starter, men nu tror jeg den har fået godt fat.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Jeg kan godt savne en havelåge. Det er så fint at gå ind gennem sådan en. Og din med buen og den fine grønne farve er meget indbydende :-)
  Og vejret og aftenerne i haven er da bare helt fantastiske.

  SvarSlet
 9. Maj er en dejlig måned.
  Flot låge.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet