torsdag den 8. juli 2021

En god indsats

Kolonihaven kræver en del arbejde nu hvor alt det grønne vokser så enormt, og efter et par uger uden megen indsats, var det nødvendigt med et par dages genopretning. Først blev hækken klippet på begge sider.Det er dejligt den allerede er grøn fra top til tå efter vores voldsomme beskæring i vinters. Disse to billeder er taget det sammen sted med et halvt år imellem.


Alt grønt vokser i øjeblikket fra dag til dag, og laurbær-buskene skal have en tur med saksen næste gang. Det lille paradisæbletræ lever endnu, og jeg håber stadig det kan vokse fra blodlusene. Vores storvask har haft en effekt, men om det er nok...?I aspargesbedet er planterne nu på vej op gennem nettet i toppen efter vi holdt op med at høste,og nu er det blåbærbuskene der har brug for beskyttelse. Solsorten sidder allerede og ser længselsfuldt på de stadig grønne bær, men vi håber at få lidt for os selv i år ved hjælp af nettet. Blåbær modnes over lang tid, og solsorten æder glad og gerne bærrene mens de er grønne.


John har skuffet alle havegangene og jeg har har luget staudebedene, så nu er her så fint som "et suttet bolsje". Det er et udtryk vi har hørt fra en af de nye kolonister, som har nok at lave i en gammel forsømt have med et gammelt forsømt hus. Godt vi er igennem de værste anlægsarbejder, og kan nøjes med vedligehold!For at understrege hvor nydeligt her er lige nu, fik vi endelig anbragt den gamle smedejernsbænk på sin plads igen. Den har været igennem en større renovering derhjemme og den kan vi vist godt være bekendt:)
Rent bortset fra den klæder haven, sidder man faktisk også rigtig godt på den, så nu kan vi slå os ned med udsigt til køkkenhaven i behagelig skygge og slappe lidt af efter havearbejdet.
Æbler og pærer på espallieret er blevet sommerbeskåret og i år er der endda et par frugter på vej!
Haven bugner og vi småløber for at følge med, men man skal også sidde stille og nyde.
   Som et lille kuriosum kan jeg fortælle at den mejsekasse vi satte op inde i huset for flere år siden har stået tom indtil nu. Men i år er en hveps flyttet ind og er startet på en bolig, og heldigvis er den også flyttet ud igen! Måske var pladsen for trang i forhold til familieplanerne - så nu har vi et fint og formfuldendt "hjem-i-hjemmet-i-hjemmet-installation" i stedet:) 


Et meget godt eksempel på at man ikke kan planlægge alt...
10 kommentarer:

 1. Jeg troede lige, at John havde skuffet dig, så galt var det heldigvis ikke :) som et suttet bolsje ja hvorfor ikke, det havde jeg heller ikke hørt før.
  Men hvor er bænken blevet flot, det er heller ikke tosset, at den er god at sidde på, det er ikke alle havebænke, der er det.
  Vi har også mange blåbær i år, vi må holde øje med fuglene. Moreller fik vi ikke mange af.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis det endelig skulle ske at John skuffer mig, så er det ikke noget jeg har tænkt mig at skrive om på bloggen:) - men nu var det jo havestierne han gav en omgang, og det kunne du godt regne ud! Ja, hvad mener du... et suttet bolsje! Det må vist være et københavnerudtryk, men man ved jo godt hvad han mener med det.
   Ja, bænken blev rigtig pæn og vi er også glade for at se på den - og sidde på den. Vi har ikke mange blåbær, så det er vigtigt at passe på dem der er. Kirsebærrene i den hjemlige have røg også i fuglene i år, men et helt træ gider jeg ikke at pakke ind.

   Mange hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Spennende med vepsebol i steden for fugler! Det har jeg også hatt i drivhuset, og noen ganger blir de litt for nærgående. Smijernsbenken ble veldig fin, og den kan dere være stolt av. Renovering er morsomt når resultatet blir så vellykket :)
  Hekken har også blitt så fin etter klippingen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh-ja, jeg kan nu godt leve uden den spænding, og er meget tilfreds med at beboerne er flyttet ud igen. Bænken blev rigtig fin og jeg synes den pynter midt i det grønne - og hækken er blevet lagt pænere end jeg havde regnet med, navnlig efter den blev klippet. Der er meget at være tilfreds med nu!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Hej Ulla!
  Det växer fint i trädgårdslandet och konstruktionen med nätet blev riktigt lyckad. På den bänken sitter man gärna, väldigt snygg blev den.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, og du skal være så velkommen til at komme og sidde på bænken! Du kan endda få en kop kaffe eller et glas vin:)
   Vi har jo fået en hel del regn her på det seneste og når det så også er varmt, så går væksten næsten amok. Jeg er helt tilfreds!

   Mange tak Marika!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. det kalder jeg for en køkkenhave, nøj den er fin.. Det der er bedst i vores er kartoflerne og jordbærrene. Resten har diverse fnadderdyr taget sig af. Nå jo forresten aspargesen var osse fine.
  Den bænk ser god ud, både at sidde i og ren dekorativ.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gunvor! Det er måske lidt tidligt på sæsonen at tale om en vellykket køkkenhave, men den tid der går godt kommer jo ikke skidt igen, så jeg vover at være ret optimistisk i år. Urterne gror og skadedyrene har vi hidtil kunnet holde nede, eller også er det vejret der giver urterne det ekstra skub, så de kan klare konkurrencen. Som sagt er det 5 år siden vi sidst havde et godt år i køkkenhaven, så det er da også på tide:)
   Kartofler, asparges og jordbær er da heller ingen dårlig sommermenu!
   Du må kommer herned engang når vejen falder forbi, så kan du selv få lov at sidde ned og se dig omkring!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Når jeg læser dit indlæg, slår det mig, hvor meget arbejde i lægger i jer kolonihave. Derfor glæder det mig at se den flotte jernbænk, hvor I kan tage en velfortjent pause.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi ser også af og til på hinanden og opdager at vi slet ikke har siddet ned eller kigget op, men bare moset rundt i timevis med næsen i det der trænger mest, og det er dér bænken kommer ind i billedet!
   Tak for din omsorgsfuldhed! Vi skal nok blive bedre til at sidde stille i takt med vi bliver ældre:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet