torsdag den 15. juli 2021

Herlig blomstereng

Lidt udenfor Præstø ligger en velholdt gård, hvor man passer sine levende hegn og klipper de lange hække, og bagved hegnet ud mod landevejen kan man akkurat skimte denne store blomstereng, som er sået på marken foran gården.

I går stoppede vi op og sneg os ind bag hegnet så jeg kunne tage nogle billeder af et stort og flot initiativ. Jeg ved godt det er moderne at tale om insekter og biodiversitet, men her synes jeg nok man har gjort noget alvorligt ved sagen.Det er som et stort maleri af Claude Monet, og nu er jeg spændt på hvad der skal ske her fremover. Får marken lov at ligge hen og blive en "rigtig" vild eng, eller skal der ske noget andet her til næste år? Det vil tiden vise, og jeg håber jo på man fortsætter som man er startet, og lader denne mark ligge i fred.


Det er dejligt at blive overrasket på denne positive måde.
   Af andre glade nyheder kan jeg da også nævne at min dygtige nevø har skabt mulighed for at jeg atter kan sætte en stor header på min blog, i hvert fald hvis jeg kan finde ud af at gøre som jeg har fået besked på:) Jeg kan ikke skrive hvordan han har gjort, men blot sige at det er noget med at kringle Blogger og omgå de nye håbløse tilstande, og jeg er meget tilfreds med resultatet, selvom headeren fremover formentlig bliver i en noget dårligere opløsning end tidligere.14 kommentarer:

 1. Den engen så bare helt fantastisk ut, Ulla! Det er virkelig flott at noen virkelig satser på å tiltrekke seg insekter. Ja, det ser ut som et maleri av Monet!
  Jeg har nå latt gresset gro her inntil videre, for nå er hagen full av hvitkløver. Biene summer overalt, og jeg har ikke hjerte til å klippe gresset nå. Jeg orker ikke heller, for nå er det 27 grader i skyggen.
  Så flott din nye header har blitt. Jeg har ikke nok kunnskaper om det, så jeg får bare beholde min header inntil videre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg er helt enig, og jeg håber den får lov at få fred fremover!
   Fint du freder dit græs så længe der er kløverblomster. Det er bierne sikkert meget glade for - og som du siger, er det også alt for varmt at slå græs nu. Vi har haft 29 grader i går og i dag, og det er fugtig varme, så jeg laver absolut ingenting:)
   Jeg kan desværre ikke forklare hvad ham gjorde, men det virker grotesk man skal have en rigtig nørd til at fastholde en ganske almindelig funktion. Jeg er faktisk rigtig sur på Google.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Nej hvor ser det godt ud. Hvor er du heldig, at han kunne hjælpe dig med headeren, ærgerligt at vi ikke kan lære lidt om det :) Flot er det i hvert fald.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, er det ikke næsten utroligt at nogen virkelig går all in og lader en hel mark ligge hen i sådan skønhed (og nytte). Jeg burde jo nok have fulgt lidt bedre med, men han eksperimenterede i lang tid frem og tilbage, så jeg tabte tråden undervejs. Med den dårlige opløsning af billedet skal jeg nok også være ret kritisk næste gang jeg vælger en ny header:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. nøj, fantastisk den mark. Ja det er spændende at se hvordan den ser ud næste år. Men mon ikke ejerene vil holde den fin vild. dejligt at se der kommer flere og flere af den slags.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg har aldrig set noget lignende - bortset fra Monet's billeder:)
   Jeg håber det breder sig og bliver et normalt indslag i landskabet!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Hej Ulla

  Alletiders at se sådan en blomstereng!
  Godt at folk med overskud laver sådan et tiltag. For en nyetableret landmand eller kone havde det nok været sværere...

  godt du fik ordnet teknikken - google har virkelig lavet noget værre rod med sine ændringer...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! Det er skønt at se så stor en blomstereng, og ih hvor vi trænger til den afveksling allesammen!
   Jeg er virkelig sur på Google over de fleste af deres ændringer siden sidste sommer, men denne tager vist prisen når det gælder makværk.

   Tak i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Der er meget smukt at se på ude omkring i denne tid, mens jeg derimod synes, at haven er ved at få det typiske, lidt slidte julilook. Mærkeligt nok har jeg overhovedet ikke oplevet nye og irriterende tiltag fra Blogger. Mon det skyldes den skabelon, jeg for et år siden har valgt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen haven ser også lidt juli-træt ud efterhånden, og med al denne varme er man også selv lidt udmattet, synes jeg.
   M.h.t. Blogger er det mystisk nogle af os oplever nye uheldige tiltag uden advarsler af nogen art. Først var det Marit, så fulgte jeg efter, og nu kan Lisbeth (Høneballe) heller ikke få en ordentlig header. Det sker i hop og spring og jeg kan ikke se logikken, bortset fra det er os der har valgt at have et billede på i toppen det går ud over denne gang. Jeg vil spørge nevøen om skabelonen kan have indflydelse.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Det kan man verkligen kalla en blomsteräng, så vackert.
  Hade stora problem med blogger för ca ett år sedan, då bytte jag mall. De problem jag upplevt är att det tagit väldigt lång tid innan nya inlägg syns, men det senaste gick väldigt fort. Att få bilder med som syns i blogglisten var lite hipp som happ. Nu ser jag att alla i min lista som jag följer har en bild, så jag tror att det skett någon förändring där.
  Headern har jag inte haft problem med.
  Ha det gott /Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes alt er blevet mere besværligt siden sidste år, men headeren blev først et problem for et par måneder siden, så vi oplever tilstanden meget forskelligt.
   Måske er det også fordi vi blogger på både telefoner, computere og I-pads, det hele virker uoverskueligt, og det er svært at udveksle erfaringer.
   Godt man kan trøste sig med en flot blomstereng der ikke kræver elektronik!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Svar
  1. - Og slet ikke så lille endda:)

   Slet