søndag den 25. juli 2021

Mon det vender?

Ingen panik - endnu - men vi er dog ved at nå toppen af tørkeindekset, og det kræver nerver af stål at lade vandslangen ligge. Jeg vander (ingen stål-nerver her!) udvalgte områder og er nu begyndt at lægge kompost ud på jorden, hvor den er bar.Pæonbedet ovenfor er et af de bede der har fået en god vanding - og lidt gødning - efter jeg skar Geranierne ned, og i går lagde jeg også et lag af vores egen kompost på. Det skal nok blive pænt igen, når Geranierne får lidt fylde.

Havens yderste bed er også blevet ordnet og alle de visne salvier, knopurter og løvehaler fjernet, så de ikke smider frø overalt. Lige nu er skabiose i fuld gang sammen med solbrud og lidt margeritter, og jeg har lagt kompost ud efter vanding. 


Her er det spisekastanjen midt i græsplænen der har fået dyne på. De små kastanjer er et par frøplanter, som skal supplere det indkøbte træ, da det stadig minder mest om en lang fiskestang med grene i toppen.


Og ellers går dagene med mere vanding og hyggelige stunder på terrassen. Madlavning er nemt når der er masser af krydderurter og lidt hjemmeavlede grønsager til rådighed. En pizza-sten til grillen er blevet indviet og det var nok den bedste pizza vi nogensinde har lavet!


Den nye tretorn trives vældigt og har sendt lange skud ud til højre og venstre med friske gule blade - det er jo en Sunburst:) I de mest etablerede dele af haven er der stadig frodighed og lidt blomster. Nu er det de gule dagliljer der har taget over, og dem er der ikke galmider i.Hvis man vælger de rigtige vinkler ser haven faktisk meget godt ud, og jeg lever i håbet om en ordentlig omgang regnvejr i ugens løb. Vejrudsigten ændrer sig hele tiden, så man skal vist krydse både fingre og tæer for at få et hæderligt resultat, men foreløbig er det den grønneste juli siden vi begyndte at anlægge haven, så vi klager kun lidt:)
20 kommentarer:

 1. Samme prinsipp her, at kun utvalgte bed får vann. Nå trenger man virkelig nerver av stål! Nyplantinger lider mest. Fra i morgen ettermiddag skal det vannes fra oven. Flotte dagliljer og såvisst mye fin å se i hagen din!
  /Irene

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja! - og ja! - Og nyplantninger har vi rigeligt af, men jeg forsøger at ramme de nye buske med vandstrålen, og tænker at stauderne nok skal klare sig igennem.
   Mange tak Irene!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 2. Lige nu ville jeg gerne have tørke eller i hvert fald tørvejr, der er ikke meget ved at have besøg i haven, når regnen står ned i stænger. Ellers kan jeg såmænd også godt bruge vand, men det skulle altså ikke være i dag. Jeg håber, at I får del glæderne i løbet af ugen. Men ellers ser det godt ud, god idé med kompost i bedene.
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er selvfølgelig ikke smart arrangeret, af dig eller vejret:)
   Her ville regn bare være velkomment, men tilsyneladende ligger vi her i den sydøstlige blæst længst væk fra alt hvad der ligner regnskyer, og i morgen siger de oven i købet 30 grader. Det kunne jeg godt undvære!
   Ja, så længe komposten rækker vi jeg se at få den bragt ud. Det isolerer da lidt.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 3. Ja, stakkars dere i Danmark som har fått så lite regn i lang tid. Nerver av stål er nødvendig når en må velge hva en skal vanne.
  Hagen din ser veldig godt ut til tross for lite regn. Vi må bare håpe på at det kommer noe regn, for de endrer værutsiktene hele tiden. Jeg krysser fingre og tær for oss begge Ulla, og at det kommer regn som monner litt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er en skat Marit - når du sådan krydser alt for os også! Vi ligger vist i det værste hjørne af landet lige nu, da blæsten kommer fra sydøst, og regnen kommer fra vest, suk. Håber du også får regn meget snart, inden der går ild i skoven...
   Vi nyder haven som den er:)

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 4. Ja her er det osse kun det nyplantede der får vand. Jeg var jo så letsindig at plante sidst vi fik regnvejr. Ris til egen rumpe.
  Din have ser utrolig frisk og grøn ud...
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er egentlig også overrasket over hvor grønt her stadig er, men efterhånden som den bare jord dækkes, hjælper det jo. Jeg har også plantet her i sommerens løb, så vi lever livet farligt, Gunvor, men lidt gambler må man være.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 5. Ja jeg sukker også efter regn og lige som dig er jeg nødt til at passe vandingen af de nyeste planter. God ide med kompost til at lukke vandet ind. Jeg synes din have ser rigtig flot og frodig ud. Dejligt når man fjerner det afblomstrede fra først på sommeren, så de nye pletter rigtig kan vise sig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skal have mange tak! Som nævnt ser det ret fint ud fra de rigtige vinkler, og i solbedet er der virkelig sat mange tørke-tolerante og nøjsomme planter, hvilket helt åbenbart er nødvendigt i disse tider.
   Vi får såmænd nok ingen eller meget lidt regn i denne omgang. - Bor simpelthen i det forkerte hjørne af landet, så jeg bruger resten af komposten nu.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 6. Hej Ulla!
  Om väderrapporten stämmer skall det vända och börja regna på tisdag. Det behövs verkligen. Det ser riktigt frodigt och fint ut i dina rabatter. Så vackra dagliljorna är. Mina blommade över väldigt snabbt. Vattnar mina nyplanteringar, det är tråkigt att se när växterna torkar ut. Idag har det varit en väldigt varm dag igen.
  Ha det gott /Hälsningar Marika

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, måske... Men jeg frygter at vi bare får et par millimeter fordelt på flere dage, og det giver jo ikke meget til jorden.
   Vores dagliljer springer ud én ad gangen så de blomstrer længe. Den lille citrongule blomstrede langt hen på efteråret sidste år - og den dufter fantastisk.
   Ønsker dig et mildere vejr meget snart Marika!

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 7. Det ser jo friskt og fint ut enda.
  Tretorn er et spennende tre som kontrast til andre planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Martin!
   Ja, jeg tror vi bliver rigtig glade for den gule tretorn på terrassen. Den giver en let skygge, og vil give en god stemning til det store beton-rum efterhånden som den vokser op.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 8. Det har vist vendt en smule. Et par mm har vi fået alt i alt. Forhåbentligt får vi meget mere de næste par dage.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen millimeter her desværre, men jeg under dig alt hvad du kan få! Det er som om luften er fuld af vanddamp og støv og en byge ville unægteligt friske op på luften.

   Hilsner fra Ulla

   Slet
 9. Hej Ulla

  Nu ser det da ud til at regnen er på vej til hele Nordeuropa!
  Morsomt med de galmidefri Hemerocallis - de rent gule er ofte rene arter fra naturen - H. citrina og H. middendorffii kunne dine godt se ud til at være. Ikke alle forædlede bliver angrebet hårdt angrebet, men hvilke?

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er hidtil gået "fri" af regnen her i det sydøstlige hjørne af landet, og vejrudsigten er ikke optimistisk...
   Jeg synes det er de gamle, høje, orange-brune dagliljer der har haft det værst, og de plejer ikke at fejle noget som helst. Kan ærlig talt ikke huske hvad de gule hedder, men den ene er i hvert fald citrongul - med en dejlig duft af vanille osv. - og kunne jo godt hedde citrina. Det er nok de mest naturlige jeg bedst kan lide, og jeg synes mange af de nye sorter er for lave og klodsede. Jeg kan lide når blomsterne står og svajer oven over bladene.

   Tak og i lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet
 10. Det er jammen meg mye jobb å passe på at alle planter får vann. Vi har også hatt det i tørreste laget, men så har det heldigvis kommet regn akkurat i tide. Blir veldig imponert av de fine bedkantene dine. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tillykke med regnen Ingeborg! Vi kunne godt bruge et par rigtige regnvejrsdage nu.
   Mange tak! Jeg har for nylig kravlet hele haven rundt og klippet alle bedkanter, og det er dejligt du kan se det:)

   I lige måde!
   Hilsner fra Ulla

   Slet